Arrabbiatakyckling med vitkålsspaghetti

av Åse

Ibland tryter fantasin och om den inte gör det så är man kanske bara så omotiverad att laga mat!
Så kände jag i går. Visste inte ens vad jag skulle göra så bad Daniel köpa mjölk och en grillad kyckling, tänkte i värsta fall får vi väl sitta och äta bara kycklingen 😉 Haha!
Men så hittade jag en burk Arrabbiata (tomat & chilisås) hemma i skafferiet och där låg även en ask med ekologiska champinjoner så saken var biff!
Rackarns så gott det var! Och jag blev sååååå mätt fast det inte var så hemskt mycket energi i denna rätten ju.
IMG_0710 
DSC06290
4 portioner:
Skriv ut

clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Arrabbiataakyckling med vitkålsspaghetti


Ingredienser

 • 1 grillad kyckling
 • 1 burk Arrabbiata
 • ca 150 g champinjoner
 • 1 gul lök
 • 2 vitlöksklyftor
 • 1/2 dl vitt vin
 • slt och peppar
 • 1/2 vitkålshuvud
 • 1 grönsaksbuljong
 • smör eller olja att steka i

Instruktioner

 1. Finhacka löken och vitlöken och stek tillsammans med svampen i stekpanna.
 2. Rör ner kycklingköttet (plockat i bitar) tillsammans med tomatsåsen, vinet och smaka av med salt och peppar.
 3. Låt puttra ihop i några minuter.
 4. Under tiden, koka upp vatten med en buljongtärning och förväll vitkålsstrimlorna tills de är ”al dente”
 5. Servera riven parmesan till! NOMNOM!

Nutrition

 • Serving Size: 4

DSC06294
DSC06298
 

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

9 kommentarer

Sthlms tjej 21 oktober, 2015 - 22:34

Hej!
Har en fråga. Hur lite kan man äta på En dag?
Jag läste på kostdoktorn att bara äta när man är hungrig. Mitt mål är att gå ner i vikt.
Idag har jag ätit 2 kesoplättar med kanel till frukost, gräddkokt broccoli och zucchini med lite fläskfilé till lunch. Lagom, ganska liten portion. Sen..inget. Är inte hungrig. Men kanske lite trött när jag kom hem runt 20 tiden.

Svara
Maria Frelin 21 oktober, 2015 - 12:24

Hej!
Har läst dina recept på Kostdoktorn, som jag prenumererar på. Låter gott, så jag ska testa att laga i helgen. Min man saknar pastan så jag tänkte göra ”Kyckling Alfredo”. Dock fattar jag inte hur du tillverkar pastan; att lägga ut två bakplåtspapper och bre smeten över, sen plastfolie över som tas bort vid gräddning. När du har gräddat, TAR DU BORT DET ÖVERSTA PAPPRET och rullar….fattar inte hur du gör med bakplåtspappret; ska man lägga dem ovanpå varandra och SEN bre ut smeten?

Svara
Åse 21 oktober, 2015 - 12:50

För att hjälpa till att breda ut smeten så lägger man ett bakplåtspapper ovanför och kavlar. Pappret ligger kvar under gräddning, tas sedan bort när degen är klar. Man kan använda plastfolie också men det tas bort innan gräddning. Efter gräddning rullas degen ihop som en rulltårta och man skär eller klipper i tunna remsor.

Svara
Stina 20 oktober, 2015 - 19:31

Bra snabbmatstips ? undrar också om tanken är dubbla vitkål?
Kram
Stina

Svara
Åse 20 oktober, 2015 - 19:33

Haha nä, jag som skrev vitkål istället för vitlök! Ändrar! 🙂 kram

Svara
Ewa Heller Ekblad 20 oktober, 2015 - 18:25

Hej Åse, jag undrar om receptet, ska det vara vitkål både fräst med lök och champinjoner och slakad till själva rätten. Du har såå fina bilder och även om jag sällan lagar mat efter andras recept, jag gör som du, hittar på egna, men jag blir inspirerad av att läsa och du ger mycket inspiration.

Svara
Åse 20 oktober, 2015 - 19:34

Hej Ewa! Jag skrev fel! Vitkål istället för vitlök! Ändrar i inlägget! 🙂 kram kram

Svara
Ewa Heller Ekblad 20 oktober, 2015 - 22:41

Hej igen, förlåt att jag verkar petig, men du ska nog ändra till vitlök i texten också även om det går att förstå.
Väldigt trevlig snabbmat tycker jag och att använda vitkål som ”bädd för röror,” exempelvis
köttfärssås är ju jättebra.

Svara
Åse 21 oktober, 2015 - 07:29

Haha jadå, klart jag ska – har bara inte hunnit än 😉 Jag kan inte göra det via min mobil.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.