Skriv ut

Arrabbiataakyckling med vitkålsspaghetti

  • Författare: åse falkman fredrikson

Scale

Ingredienser

  • 1 grillad kyckling
  • 1 burk Arrabbiata
  • ca 150 g champinjoner
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl vitt vin
  • slt och peppar
  • 1/2 vitkålshuvud
  • 1 grönsaksbuljong
  • smör eller olja att steka i

Instruktioner

  1. Finhacka löken och vitlöken och stek tillsammans med svampen i stekpanna.
  2. Rör ner kycklingköttet (plockat i bitar) tillsammans med tomatsåsen, vinet och smaka av med salt och peppar.
  3. Låt puttra ihop i några minuter.
  4. Under tiden, koka upp vatten med en buljongtärning och förväll vitkålsstrimlorna tills de är ”al dente”
  5. Servera riven parmesan till! NOMNOM!


Näringsinnehåll

  • Portioner: 4