5,8K
Jag körde ett gäng i min råsaftscentrifug (Som är på kampanj HÄR förressten! Skynda fynda!)
Saften silade jag sedan i vanligt kaffefilter 🙂
Saften fick sedan sjuda till 78 grader och tappades diekt på flaska och fick sedan sakta svalna. Sedan in i kylen =)
Såååå god must utan tillsatt socker som barnen kan njuta av ibland 🙂
Vi har ett gammalt Ingrid-Marie äppelträd som i år har såååå många och fina äpplen!
Jag körde ett gäng i min råsaftscentrifug (Som är på kampanj HÄR förressten! Skynda fynda!)
Saften silade jag sedan i vanligt kaffefilter 🙂
Saften fick sedan sjuda till 78 grader och tappades diekt på flaska och fick sedan sakta svalna. Sedan in i kylen =)
Såååå god must utan tillsatt socker som barnen kan njuta av ibland 🙂
1 kommentar
Så gott med äpple must:-)
Har också gjort på Ingrid Marie men tycker inte att det är så bra sort att musta på. Den blir inte så mustig av dom äpplena.
Sen är ju transparente blanche så goda nu och att göra äpplemos på. Och dom flesta som har sådana äpplen vill nästan bara bli av dom för att dom har så mycket och inte kan ta hand om allt själva. Så det är ett tips att bara gå till nån och fråga om man får plocka en kasse.
Gäller att ta till vara på alla godsaker nu;-))