Ancestry DNA

av Åse

Hej på er!

Jag har precis fått i mig frukosten, back to min julbasic frukost dvs ägg, skinka, senap och majjo! hehe
Både gott och mättande!

Jag har precis förseglat detta paketet! Så spännande!

Det är alltså ett DNA kit från Ancectry DNA – om 6-8 veckor får jag reda på vart jag kommer ifrån =)

Ditt DNA kan avslöja var i världen du kommer ifrån och matcha dig med kusiner och släktingar globalt. Det kan ta dig till platser och människor som normal forskning inte alltid kan nå.

När resultatet är klart så kan jag få information om mitt etniska ursprung upp till 500 år tillbaka i tiden. Jisses så spännande, jag är ju en total historia nörd! Älskar att läsa om ursprung, historia och människoöden.
Genom Ancestry DNA nätverk kan man sedan matchas med andra som gjort DNA testet.

Min mammas morfar lämnade familjen när mormor var 4 år och seglade iväg till Amerika för att söka arbete, han hördes sedan aldrig av. Vem vet om han omkom eller faktiskt sökte lyckan där borta, gifte om sig och nu har ättlingar där? Kaaaaaaaaanske kanske hittar jag släktingar? Ja men vet ju inte?

Enkel beskrivning och nu ligger paketet på lådan!

Haha jag som precis kommer från Dublin! 😉

JUST NU! Kampanj på LYMPHA VIBE (läs mer om den HÄR)
Min kod 56KILO ger ytterligare 25% rabatt på den här grymma vibbplattan!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

12 kommentarer

Min DNA Historia! - 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda 13 januari, 2020 - 08:10

[…] och kollade mailen och såg att jag fått svaret på mitt DNA kit jag skickat in till Ancestry! Smsade mamma att det kommit och sedan ringde hon upp och vi gick […]

Svara
Carina 10 december, 2019 - 23:52

Hej

Vad spännande!

Jag har gjort liknande men med MyHeritage. Hittade en släkting i LA som jag ej visste om. Vi babblar på nästan dagligen nu via Messenger! Och släkten bara växer och växer. Men, som sagt, man får vara beredd på att hitta överraskningar.

Din släkting kanske du kan spåra vi passagerarlistor mm. Vet du namn och födelsedatum kanske du kan hitta. Dock var det poppis att byta namn ”over there”.

Lycka till!

Svara
Åse 11 december, 2019 - 09:59

Oj vad spännande!! Det är ju helt fantastiskt vilka dörrar det kan öppna! Vad roltiugt för dig! ❤️
Tack för tips om passagerarlistor!

Svara
ÅsaS 10 december, 2019 - 21:34

Lite läskigt, men samtidigt häftigt, med släktforskning. Mina föräldrar har forskat på egen hand, och har kommit ner till 1632 på min farmors sida. På min farfars sida är det tyvärr rätt tomt, då han ”inte har någon pappa”.
Jag vet även att några släktingar sökte lyckan i Amerika, varav en person blivit framstående inom kärnkraftsforskning. Rätt intressant egentligen, att söka sina rötter.
Önskar dig lycka till med ditt sökande, oavsett hur du väljer att använda svaren du får.

Svara
Åse 11 december, 2019 - 10:00

Oj det var det värsta! Kärnkraftsforskning!🤗
1632 ja det är ju långt tillbaka! KRAM

Svara
Annelie i Sundets Pärla 10 december, 2019 - 21:21

Lycka till, Åse!
Själv började jag släktforska för ca 7 år sedan och var rätt flitig ett tag. För ca 1,5-2 år sedan skickade jag och mina föräldrar in DNA-prov till det DNA-testföretag som flest svenskar använder sig av (INTE Ancestry). Några veckor senare kom svaren… och kopplingar till någonstans mellan 1000-2000 andra DNA-testade personer!!! Men många av de vi kopplats samman med kommer vi aldrig att kunna reda ut eftersom de ligger alltför långt bak i tiden. OCH för bara någon månad sedan fick jag ett mail från en förmodlig ana, så nu försöker jag hitta en koppling. Det är som att leta efter en nål i en höstack, men mycket spännande!!!

Det man bör tänka på och som är mycket viktigt innan man skickar in sitt DNA är att 1) man måste vara beredd på överraskningar (t ex att den farfar du trodde var din, inte alls är det) och att 2) LÄSA DEN FINSTILTA texten i sekretess- och integritetspolicyn till det testföretag man skickar in sitt DNA till. Man skall vara medveten om vad man godkänner att företaget använder ditt DNA- test till.

Håller tummarna att du/familjen får nära träffar – kanske uppdagar sig en helt ny släkt ”over there”?!
👍😊

Svara
Iris Näs 10 december, 2019 - 18:11

Hej Åse! Lycka till med dina anor! Jag har släktforskat i 11 år och i våras gjorde jag ett DNA-test. Nu har jag mer än 4 000 släktingar, som jag inte har en aning om på vilket sätt jag är släkt med. Det är otroligt spännande. Det första som hände när testet var klart, var att jag fick ett mail från USA från en ”DNA-träff”, och det visade sig så småningom att vi är 6-männingar. Hon visste en del om sina farföräldrar som utvandrade i början av 1900-talet, och därmed kunde jag reda ut vår släktskap. Det är fängslande, tar mycket tid och är farligt vanebildande! Så lycka till en gång till! Kram! Iris

et

Svara
Åse 10 december, 2019 - 18:13

Men OJ så rackarns spännande det låter! Det är ju helt galet!
Haha ja jag har mamma och två syrror som spänt väntar på mitt resultat! Så får vi se vad som händer efter det!

KRAM och lycka till med ditt släktforskande! 👍🏻🤗

Svara
Maria 10 december, 2019 - 18:03

Hej Åsa, jaadu det där med släktforskning, man kan grotta in sig totalt o sen var typ 8 timmar borta hahaha… Men av erfarenhet måste jag få säga ….. skapa INTE ett släktträd där, man ska betala för ett år, och det är helt ok, men fortsätter man INTE att betala efter det året, så går allt förlorat och då menar jag allt, släkträdet som du hittat och funnit ut bara försvinner. Jag släktforskar själv på Myheritage och om jag skulle hålla upp ett år lr ngt (utan att betala för ett nytt år) så finns ALLT kvar, och tack och lov för det, för jag är tillbaka på 800 talet med alla vikingakungar, jisses LOL
Ha det bäst och lycka till, med det du kommer att få reda ut/få reda på …. och hur skall jag säga …. en helt ny värld 😀 Jag lovar dig!!!!

Lyckatillkramar Maria

Svara
Åse 10 december, 2019 - 18:06

Sååååå häftigt!!!
Nejdå inte tänkt släktforska, mest kul att se vart jag kommer från 😂
Men tack för tipset om att allt försvinner – så himla dumt!!
Min mamma släktforskar en del! Är ju så coolt!

Svara
Madde 10 december, 2019 - 17:45

Hej Åse,
Kommer du att få någon rabattkod för resor till Egypten? Är på väg att boka och lite rabatt på resan skulle vara trevligt 😉
Kram Madde

Svara
Åse 10 december, 2019 - 17:49

Hej!

Yes! Postade på instagram! Med ASEegypten får du 800:- rabatt per bokning.
Bokningsperiodt.o.m 15/12

KRAM

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.