Äggtoddy och Blåbärspaj LC / LCHF

av Åse

Glad Påsk på er alla!!
Har ni det bra?? Här är det fullt ös med påsklovslediga barn *pust* Men jag har fått min avkoppling i form av ett BodyBalance pass i förmiddags, älskar det!! En blandning mellan Thai Chi, Pilates och yoga. Man känner sig tight i kroppen efteråt och min svaga svank mår bra av det känner jag!

I går var syrran och svåger här och vi åt lite god mat. Syrran hade gjort en supergod falsk potatissallad (recept kommer) och jag gjorde barbequekryddade kycklingfiléer.

Till efterätt gjorde jag en blåbärspaj från Cathrine Schücks bok ”Aldrig mera banta, Lchf och Kbt” – jättegod!!

4 portioner

2-3 dl färska blåbär eller blandade bär
40 gram smör
1 1/2 dl riven kokos (Kung Markatta)
1 dl mandelmjöl
1 ägg
1 näve valnötter

Sätt iugnen på 200 g Smält smöret och blanda ner kokos och mandelmjöl, sedan även ägg och grovhackade nötter. Rör ordentligt. Lägg blåbären i en form och fördela blandningen ovanpå, så bären täcks.
Grädde i mitten av ugnen i ca 15 minuter!

Servera med lättvispad vaniljgrädde (grädde + vaniljpulver)

Jag gjorde även Äggtoddy efter ett recept av Birgitta Höglund som var såååå gott (om man gillar äggtoddy!)

1 portion

2 ekologiska äggulor
1 tsk sukrin+ / Ica stevia strö eller liknande
2 msk grädde
1 msk cognac

Vispa äggulor och sötning hårt. Hetta upp grädden snabbt och rör ner i äggsmeten, smaka av med cognac (eller färskpressad apelsinjuice för barnvariant)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

6 kommentarer

Annah 3 oktober, 2012 - 09:45

Det är så roligt, alltid när jag söker recept hamnar jag här 😉 Du har allt 😉

Kram kram

Svara
Åse 3 oktober, 2012 - 12:04

Haha alla vägar bär till Rom ;)))

Svara
Paj till kaffet « Söt utan socker / Sweet without sugar 9 april, 2012 - 20:16

[…]Som jag skrev tidigare idag så kom mina föräldrar hit en stund på besök. Jag hade redan igår förberett en blåbärspaj med vaniljsås. Receptet på pajen hittade jag på 56kilo: […]

Svara
jenny 6 april, 2012 - 16:54

Hej du finaste Åse!! Så länge sen jag kommenterade att jag faktiskt skäms en aning…. ´Jag har av olika skäl mest varit inne och läst men nu känner jag att jag har både tiden och orken så jag hoppas att du är en förlåtande själ! 😉
Pajen ser riktigt smarrig ut så den kommer jag nog bjuda mina vänner på nästa helg. Jag har hoppat från VV till LCHF så länge nu (tack och lov så har vikten sakta gått neråt trots alla av- och påhopp) men inser nu att det SUNDASTE sättet trots allt är LCHF. Jag kan tyvärr inte äta ”lite av allt” längre utan jag måste för min egen skull sluta med snabba kolisar. Märker att det också gäller barnen, främst lillkillen, som ääälskar allt sött. Tack och lov så har han inga viktproblem men det är ju inte bara vikten man bör tänka på utan även hur kroppen mår inuti!
Jag är så glad att ”jag har dig”!!
Kramar och Glad Påsk!

Svara
Åse 8 april, 2012 - 11:20

Massa massa pepp goa Jenny!! Vi går alla igenom olika faser och prövar oss fram, det är bara bra och vi hittar förhoppningsvis det sätt som passar oss bäst! KRAM!!

Svara
Jimmie Lannér 6 april, 2012 - 15:45

Ser smarrigt ut, Glad Påsk på er, hoppas ni får en fin helg !

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.