Ägg Benedict med Avokado på proteinvåffla

av Åse

Nu ska ni få ett riktigt gott men nyttigt söndagsrecept!
För sent för brunch men vem vet, det kanske blir till kvällsmat?

Det här blev sååååå gott och min fredagsfrukost!
Jag gjorde mina Proteinvåfflor på naturellt proteinpulver och så pocherade jag ägg snabbt och enkelt och lade på våfflorna med mosad avokado.

Proteinrikt och lågt i kolhydrater, tillika glutenfria.

Äggen pocherar jag på Tareq Taylors sätt genom att först låta äggen dra i ättikssprit i ca 3 minuter. De blir SÅ bra!

Proteinvåfflorna är klara på några minuter bara.

En Hollandaise svänger jag snabbt ihop med stavmixern. Blir alltid perfekt!
Just den här gången gick inte emulsionen ihop för smöret var lite för avsvalnat men den räddade jag genom att börja om med en äggula och sakta mixa ner den lösa hollandaisen, då gick den ihop!

VOILA!
Prova det här hörrni, såååå gott!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ägg Benedict med Avokado på proteinvåffla


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

Pocherade ägg:

4 ägg
1 msk ättika, 12 %

Knäck äggen försiktigt i en skål. Droppa ättikan över äggen.
Låt stå 3-4 minuter.
Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten. När vattnet sjuder stjälp försiktigt i alla äggen.
Sjud i 3 minuter, använd en hålslev och plocka upp äggen.

Våfflor:

1 dl naturell kvarg eller grekisk yoghurt
1 ägg
ca 1520 g proteinpulver, neutral
1 tsk bakpulver
1 tsk Lindroos pulveriserat psylliumfröskal
olja att steka i

Rör ihop ingredienserna, låt stå ett tag.
Spraya ett minivåffeljärn med oljespray (eller hetta upp lite olja i en stekpanna)
Tillaga våfflorna någon minut på varje sida, öppna försiktigt och använd en gaffel för att lossa våfflan från våffeljärnet.

Hollandaise med stavmixer

150 g smör
1 äggula
1/21 msk färsk citronjuice
salt, vitpeppar, cayennepeppar

Smält smöret på medelstark värme, skira det (ta bort det vita som lägger sig i botten)
Lägg citronjuice och äggulor i hög skål och sätt igång stavmixern.
Häll det smälta smöret sakta i en jämn stråle ner i resten medan stavmixern är i gång i botten.
Smaka av med salt, vitpeppar, lite cayenne och ev mer citronjuice.


 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

1 kommentar

VÅFFELDAGEN 2024 - 56kilo.se - Recept, Inspiration och Livets Goda 25 mars, 2024 - 13:22

[…] Aperol i vårsolen i år! Lite nya tillskott! Torskrygg (av skrei) med Sandefjordsås och en vit… Ägg Benedict med Avokado på proteinvåffla Noel 20 år – familjekalas FREDAGSDRINKEN: Gimlet Linguine aglio e olio con […]

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.