Ädelostbakad torskrygg

av Åse

”Jag överdriver inte, detta är nog det godaste i fiskväg jag ätit” sa Daniel innan när vi åt detta till lunch.
Men sen å andra sidan så säger han ofta så haha!
Men detta blev faktiskt makalöst gott!
Jag älskar ju ädelost och speciellt med fisk men ibland kan jag tycka att tex Kvibilles och deras ädelostar blir för starka, jag föredrar gorgonzola etc.

Till denna rätten hade jag Bavaria Blue – alltså såååååå god smak! Mild och krämig!
Man kan så klart använda vilken lagrad ost som helst, men gärnablå, grön eller vitmögel och KRÄMIG sort.

Jag fortsätter på temat snabbt och enkelt här i bloggen! Detta är just det.

Torskryggfiléerna saltas och peppras med vitpeppar och ädelosten skivas och läggs över.
På med creme fraiche och grädde, salt och peppar och in i 200 gr i 20 minuter – plättlätt!

Mumsish!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ädelostbakad torskrygg


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 3 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

4 torskryggfiléer
salt, vitpeppar
150 g bavaria blue
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
salt, peppar


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr.
Lägg de tinade torskryggfiléerna i en smord ugnsform, salta och peppra något.
Skiva ädelostenn och lägg över fisken. Vispa ihop creme fraiche, grädde och smaka av med salt och peppar. Häll över fisken och gratinera i 20 minuter.

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

19 kommentarer

Annica 16 mars, 2023 - 16:28

Jag tar både lax och torsk. Osten och skärgårdssoppa istället för creme fraiche och grädde. Dessutom rostad mandel på efter den varit i ugnen.

Svara
Åsa Sandenskog-Hedin 5 januari, 2021 - 17:20

Sååå gott och enkelt🙏






Svara
Anette Knutas Fransson 6 februari, 2019 - 18:20

Tack för en underbart god fiskrätt.
Blev nya favvo fisken. Knaperstekte 1 pkt bacon och strödde över vid servering. Mums.

Svara
Åse 7 februari, 2019 - 12:58

Åh roligt att höra! Bra tips om baconet!!

Svara
Anna-Lena Johansson 27 januari, 2019 - 17:30

Himmelskt gott 😋😍👌en ny favvofiskrätt 🙂






Svara
Catti 29 november, 2018 - 14:04

Gjorde detta i dag m lax, följde i övrigt receptet till punkt o pricka, fantastiskt gott!






Svara
Renée 23 september, 2018 - 14:59

Tack för snabbt och gott recept som alla i familjen gillade!

Svara
Åse 24 september, 2018 - 09:43

Kul att höra, tack för feedback!

Svara
Åtta favoriträtter med fisk & skaldjur - 56kilo.se - Inspiration, Livsstil & LCHF Recept 7 september, 2018 - 12:16

[…] Ädelostbakad torskrygg […]

Svara
Ina Nygren 4 september, 2018 - 22:11

Denna fiskrätt har barnen ätit 3 ggr nu på 2v… såå gott tycker dom 🙂… läste nyss att du hade lagt ut ngt om kreolsk gryta (el nått liknande i namn 😆)… den ska jag göra till familjen bums. Fick din bok idag Åse …wow, så fin! Så fina inspirerande bilder. Jag dreglar… gjorde ikväll currykyckling, långkokta kotletter, kalops…ska skicka med en del åt min bonusson som pluggar borta… själv får jag vänta med att smaka…kör detox på frukt och grönt…hållt på strax över en månad nu…kör en månad till… min värk är nästan helt borta💖… det är sjukt intressant och roligt och se allt som händer med kroppen 🙏😊… jag och min man har undvikit mjölkprotein länge nu (även gluten såklart)…tur du har recept med kokosmjölk och nångång i framtiden ska jag smaka även dina recept på grädde/cremefresch men än Så länge så får barnen njuta av det. Tack för allt du delar med dig ❤.. jag vet att jag är dålig på att skriva här inne, men jag pratar varmt om dig till min omgivning. Din fantastiska blogg på alla sätt. Finns ngt för alla härinne 💕👌. Grattis till bästa boken 🙌👍

Svara
Åse 5 september, 2018 - 09:14

Du är helt underbar! Tack för dina sprudlande rader Ina!
Vad roligt att du har fina hälsoresultat – det är du värd!

TACK 💕😍🌸

Svara
Catti 24 augusti, 2018 - 16:06

Detta borde väl funka lika bra med lax…? Jag har familjemedlemmar som inte gillar torsk, men lax gillar alla så det blir ofta kompromisslösningen. Låter otroligt gott BTW…! Ser fram emot att läsa boken; har de övriga och har haft mycket nytta och glädje av recepten genom åren!

Svara
Åse 24 augusti, 2018 - 16:07

Absolut!!! Supergott!!
🌸

Svara
Katri Ek 23 augusti, 2018 - 20:52

Älskar Bavaria blue. Brukar koka ned den tillsammans med en skvätt grädde, 2 dl creme fraiche och hälla över kycklingfilé. In i ugnen tills kyckling är klar. Underbart gott! Soltorkade tomater är också gott att ha i.
Jag ska testa ditt recept, men smälter ned osten i såsen först.

Svara
Eva 23 augusti, 2018 - 19:14

Åh ääälskar snabba enkla recept! Det här ska jag testa😋

Svara
smulan 23 augusti, 2018 - 18:47

Hallå där! Funderade på vad jag skulle göra för fiskrätt imorgon kväll . Ditt recept kommer som på beställning ☺gillar din blogg så mycket ! Å till veckan kommer boken! Hurra!

Svara
Kajsa 23 augusti, 2018 - 18:23

Låter underbart gott!! Funderar starkt på att gå över till lchf-kost. Har fått diagnosen MS och har läst att lchf-kost kan vara bra kost vid autoimmuna sjukdomar. Är det något du hört något om?

Svara
Marianne 23 augusti, 2018 - 17:10

Såg ju riktigt gott men får bli en dag. Har redan ätit fisk idag och även igår.

Svara
ÅsaS 23 augusti, 2018 - 16:42

Åh, och jag som är såå sugen på fisk idag… Fast det är ju bara jag som är det i familjen. *suck* Stod och suktade över gösfiléerna på jobbet, men grabbade tag i ett paket kyckling istället. Dumt!! Jaja, en annan dag..
Kram 💕

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.