Happy Friday ❤️

av Åse

God middag!
Huuuu, känner mig rent bakis i dag (och nej det finns ingen orsak till det)
Dov huvudvärk och känner mig smått överkörd. Men mår bra! Ingen förkyldning eller halsont som fick fäste!
Men somnade inte förrän 2 i natt, så det är nog det! Sov till 10, men man får ju inte så kvalitativ sömn när man somnar så sent!
Kunde inte sova och jag och Mats låg och skickade oliga instabilder till varandra från sådana där komedikonton ni vet med videosnuttar av alla möjliga slag! 
Träningsvärken sitter nu i hela kroppen, smärtsamt skönt ni vet!
Jag hade ett grymt bra pass med min PT Thessan i går! Körde igenom hela kroppen men mest överkropp. Jag älskar att träna med Thessan! Vill aldrig släppa henne! Effektiva, tuffa men roliga pass och vi pratar ofta för mycket så jag drar alltid över min PT-tid hehe. 
08012016-DSC07562
Frukost i morse vid 11.30 – Fröknäcke med ägg, Jokkmokkskinka med avokado.
I går åt vi stekt lövbiff med svampsås (skippade curryn och rödvin och hade timjan i istället) och blomkåls- och palsternacksstomp. 
Sååååååå gott!
Stompen gör jag så här:
Skala och tärna 3 palternackor. Koka i buljong tills den är mjuk. Samtidigt koka 1 blomkålshuvud i buljong tills den är mjuk.
Häll av vattnet från palsternackan och blomkålen och blomkålen ska ångas av ordentligt genom att stå på spisen i kastrull utan lock med låg värme tills den känns relativt torr. Mosa sedan blomkål och palsternacka tillsammans och rör ner salt och peppar. Lite naturell färskost är gott att ha i också!
07012016-012A9368-2
I morgon har det gått en vecka sedan jag stramade upp kosten och återinförde träningen och det har varit en bra vecka trots bortabjudningar. Inte hundra procent optimal men det blir ju lättare nu när alla helgerna är över och barnen är tillbaka till skolan på måndag!
Direkt när jag återinförde periodisk fasta och lågkolhydratkosten så försvann all sug och den jobbiga hungern! Jag ÄLSKAR mina nycklar! 
Hur har det gått för er? 
Har något varit svårt?

I kväll ska vi ha våra fina vänner Rebecca och Kristian och deras barn här, myspys!!
Vad vi åt får ni se i morgon!
Nu ska jag ta på mig käder och åka och handla! HÄPP!! 
Ha nu en superskön fredag kompisar!!
KRAM!!

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

11 kommentarer

I.A 4 februari, 2016 - 15:39

Hej Åse!
Har en snabb fråga. Det är så här att min diet går ut på att inte äta mer än 800 kcal per dag. Jag har nu kört denna diet sens den 15 januari i år och har gått ner ca 4-5 kilo. Men nu känner jag att jag vill börja med lchf. Men måste erkänna att jag är rädd för att börja med detta då jag tror att all fett som innehåller i lchf. diet kommer göra så att jag kommer gå upp i vikt igen. Jag har jobbat hårt för att gå ner dessa kilo och vill verkligen inte gå upp något :-/

Svara
Åse 4 februari, 2016 - 15:56

Hej! Med en kost på endast 800 kcal så kommer du snart att sänka din ämnesomsättning vilket innebär att när du senare ökar upp din mat så kommer din kropp kräva mindre energi än den tidigare gjort och du kommer alltså gå upp i vikt om du äter mer än det.
Du går inte upp i vikt av fettet men du kommer gå upp i vikt om du äter mer än du gör av med. Att lägga sig så lågt som 800 är inget jag rekommenderar någon. Hellre i såfall att du alternerar kalorierna som i EOD http://www.eoddiet.com, det är lite som 5:2, på det sättet kommer kroppen varannan dag få fri tillgång till mat och ämnesomsättningen sänks inte mer än det lilla som följer kroppen när man viktminskar.

Svara
Ulle 9 januari, 2016 - 18:58

Jag har kört detox Light i en vecka (kallar det Light då jag inte endast dricker smooties, juicer och andra hälsosamma drycker, utan kompletterar detta med ett mål bestående av ägg eller fröknäcke m pålägg.) Det går himla bra, brukar det iofs alltid göra när man är motiverad ha, ha! Har varit slarvig med maten hela hösten så det känns så skönt att vara på banan igen! Kör ett par veckor till, sen går jag över till strikt palero/lchf tills jag kommer i mina favoritjeans igen 😉 Därefter är det liberal dito som gäller för mig, då mår jag bäst. I mitt fall betyder det inget socker utom honung o lite frukt o bär, inget mejeri förutom lite ost, inget som innehåller gluten. Men en maaassa grönsaker, fröknäcke, ägg, kyckling, kalkon, lite rött kött mm, och vinet får vi ju inte glömma!!…:) En dag i veckan blir det ”slarvdag” men det brukar inte innebära jättemycket ”slarv” man är ju inte sugen! Sockersuget och den där ihåliga hungern försvann på två dagar! Fan vad skönt det är att känna sig ”ohungrig” och nöjd och ha en platt lugn mage! Tjoho, Har även börjat dricka Matcha-te på mornar förutom en Jamudrink och min smoothie på kokosmjölk, färsk spenat, blåbär, Svenska superbär-pulver, alg-pulver, avokado och lite superbärjuice. Blir jag sjuk i vinter är det något allvarligt fel …. ;))

Svara
Åsa 9 januari, 2016 - 15:15

Svårt att bi av med sockersuget!
Lite fettskrämd är jag ska erkännas då jag vill ner i vikt och fett ger mkt kalorier.
Svårt att veta hur man ska hitta en bra balans där.

Svara
Åse 9 januari, 2016 - 15:24

Fast fett mättar också bra och gör att man generellt får i sig mindre energi än vanligt, det är det som är LCHF och andra lågkolhydratkostes stora vinst.

Svara
Sandra 8 januari, 2016 - 17:30

Så roligt och följa dina nya tag 🙂
Dock har jag en undran, jag läser både dig och Anna Hallen och ser en tydlig skillnad, Anna förespråkar (om jag förstått henne rätt) bara fett och proteiner till frukost – inga grönsaker/kolhydrater. Medan du äter både avokado och fröknäcke. Skulle vara kul om du hade lust och dela med din syn gällande detta 🙂 lycka till!

Svara
Åse 9 januari, 2016 - 03:30

Både jag och Anna är överens om att protein och fett är det som ska vara den huvudsakliga energikällan vid frukost vilket avokado och fröknäcke är, tillsammans med ägg om du ser till min frukost (ingen av oss säger/skriver kolhydratfri) 🙂 dock äter jag frukost runt 14, dvs lunch i de flestas liv därför äter jag generellt mer kolhydrater då.

Svara
Sandra 9 januari, 2016 - 12:05

Tack för svar! Då är jag helt med 🙂

Svara
Karin 8 januari, 2016 - 15:38

Så kul att läsa om din ”start” 2016. Tack för att du delar med dig av dina erfarenheter! Har slarvat lite i December, men jag känner mig jätte motiverad inför 2016. Gillar dina recept så mycket efter som de är beprövade av och verkligen funkar. Blir så besviken när man hittar ett recept och det inte alls blir gott även om man följer det precis.. Det har aldrig hänt med dina härliga recept. Ääääälskar dem!! Svårast tycker jag är sockret.. Sötsuget, värst på förmiddagarna..?
Stor kram!

Svara
Susanne 8 januari, 2016 - 14:52

Efter mer än ett år och ett alldeles för gott leverne har jag börjat ta tag i maten och träningen. Jag vill passa på att tacka för att du delar med dig av dina tips, erfarenheter, recept och ger mig inspiration! Det kommer att hjälpa mig på min resa som tyvärr börjar nära hundrastrecket. Målet är inte 56, även om det skulle vara lagom för min längd, men 60 vågar jag kanske koppas på. Ett stort tack och trevlig helg!

Svara
Åse 8 januari, 2016 - 15:29

Heja Susanne! Små små steg tar dig också framåt tänk på det! ✨

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!