1 vecka

31 maj, 2010

… på ProPoints och det har fungerat jättebra!
Helgen bjöd på massa frestelser och tillfällen att göra fel och överlag är jag nöjd, vissa saker jag kunde gjort bättre, tex ta EN hand ostbågar hos kussen i söndags och inte ÅTTA och jag hade ju inte behövt gå ut i förrådet och ta fem kalla potatisar som nattamat 😉
Men jag gjorde massa andra bra val som jag inte skulle gjort annars så jag är nöjd, första veckan FÅR vara lite så 😉
Till helgen blir det ytterligare lite svårt då vi ska på SPA med trerätters, baren på kvällen, vin i bubbelpoolen etc MEN jag ska ta med mig träningskläder och åtminstone ta 45 min på motionsbandet och jag kommer göra bra matval, inget okynnesätande (snacks) och frukostbordet kommer bli mest proteiner (omeletter från scratch och det älskar jag!) så jag är faktiskt inte speciellt orolig!

Så veckans lärdom till mig själv är:
Ta inte ens EN hand av snackskålen på fest etc, för du kan inte sluta.

Däremot i går så sade stora dottern till mig: Mamma jag kommer ihåg innan, när du åt så mycket godis hela tiden!
Och jag kan stolt säga att jag anser mig vara sockeravgiftad!!! SOCKER är inte längre ngt jag anser vara ett problem!! Mitt år med medveten kosthållning har gett utdelning. Godis, kakor, sötsaker etc lockar mig inte längre! Känns ju helknasigt att det kan vara så men det är faktiskt så! Och så här har det ju varit sedan jag började med lågkolhydratkost i princip, jag slutade i och med det med vardagssockret och det har gett utdelning, även nu när jag äter kolhydrater igen (fast mest GI låga)


Mitt problem idag är ju all god mat och dryck på helgerna och det är det jag arbetar på nu =)

Vad blev veckans viktminskning då?? Svårt att säga! I fredags var det -3 kg! Men idag stod jag på nästan +2 kg! Haha 😉
Men jag vet varför, jag åt två äggmackor i går kväll (2 ägg, två rågbröds skivor) och så nära sängående så samlar jag vatten så jag känner mig aningens vätskefylld idag! Så jag TIPPAR på att den ungefärliga veckominskningen blev ungefär 1 kg! Det är jag nöjd med!

Jag hade ju tänkt gå på VV måndag kvällar men har insett att tisdagar nog passar mig och min kropp bäst, jag samlar ofta vatten under helgen pga vin och mat jag intar sent. Så det blir vägning tisdagar 17.30.

34 kommentarer
0

34 kommentarer

Anita 1 juni, 2010 - 21:34

Tack för härligt inlägg på måndagen, det behöver jag läsa efter en tuff dag på jobbet. hann inte läsa igår.

Svara
Viktvaktaren 31 maj, 2010 - 22:21

Härligt att det går så bra för dig. Här e jag rejält laddad. -0,9 tills jag firar 25 kg sedan e det bara 10 kg kvar. De ska jag fixa så snart jag kan! Just nu flyter det på väldigt bra. 🙂

Du är en del av min pepping!

Svara
Åse 1 juni, 2010 - 21:27

GRATTIS!!! så himla bra du är!!! =)))

Svara
Linjea 31 maj, 2010 - 21:08

Hejsan!

Jag brukar köra frusna hallon som snacks på vardagskvällar. Det är dyrt i pengar (ca 20-25 kr för ett litet paket), men det får det vara värt. Ibland äter jag en frusen banan, det lärde jag mig på VV en gång i tiden. Det här fungerar bara om jag inte är monstersugen. Ibland fungerar det även då – om jag har beordrat min man att hindra mig från att raida köket.

Varför samlar man vätska för att man äter sent? Känner igen mig! Är det salt mat är det ju inget konstigt, men flingor och mjölk… Det verkar bli värre efter 35 också.

Ha det! Linda

Svara
Anita 1 juni, 2010 - 21:26

Hej Linda!
Eldorado har hallon i större paket. Jättegoda, frysta förstås.

Svara
Åse 1 juni, 2010 - 21:29

Det beror nog på salt, kolhydrater etc =)

jag köper lltid Euroshoppers hallon i påse! billiga och jättegoda!!

Svara
anna-lena 31 maj, 2010 - 15:00

Skönt att det går bra, det gör det för mig med. Men jag har lite för mycket i huet just nu. Storkillen var på studentbal igår, så det var lite att fixa med då. Mellan killen fyller 18 år på onsdag, sen student dag nästa fredag med 50-60 personer hemma på mat. Så man har lite att stå i ; ), men det är faktiskt bara roligt, det är ju inte så många gånger man får vara med om detta.

Ha en skön vecka, det skall jag ha.

Svara
Åse 31 maj, 2010 - 17:14

Nej det är mkt att stå i =) Men roligt ju!!

Svara
Kristina 31 maj, 2010 - 14:36

Hej bruden!! Du är otrolig! Du klarar allt!!:)
idag har jag varit iväg till vv o vägt mig. Har inte varit där på 11 veckor. Vågen visade +0,1 och det är jag nöjd med,
med tanke på att de ändå är 4 kilo minus från några veckor sedan.
Imorgon bär det av mot ännu varmare breddgrader. Känner jag mig själv rätt är det efter en veckas semester återigen 4 kilo plus. Så det är att återigen försöka ta tag i kosten för att få bort dessa 4 samt ytterligare 4. Men skam den som ger sig!!;)
Tur jag har dig o denna sidan så jag kan glädjas åt dina framgångar o hitta inspiration.
Tack!!

Kram

Svara
Åse 31 maj, 2010 - 17:14

Bra jobbat vännen och det kommer gå bra sedan efter resan också! NJUT nu för mig också =) KRAM!

Svara
Jessica 31 maj, 2010 - 13:51

Grattis gumman! 1kg är ju bra!!
Det var inte så många dåliga val i alla fall då ju!
Heja,heja
KRAM

Svara
Åse 31 maj, 2010 - 18:27

Tack gullhöna!!

Svara
dessi 31 maj, 2010 - 13:26

Vad skönt att det går bra för dig! 🙂 Känner igen mycket av det du skriver.

Ha en toppenmåndag nu Åse!

Stor kram! 🙂

Svara
Laila 31 maj, 2010 - 13:03

Jag har också börjat på VV förra veckan. Jag höll på att bli tokig på mig själv. ”Duktig” mån till tors, sen spädde jag på lite på fredagen för att nästa hetsäta på lördagen. Jag gillade verkligen det nya programmet. Jag åt massor av gott i helgen men ändå en kontrollerad mängd. Har retliga 5 kg som smugit sig på under vårens stillasittande uppsatsarbete.

Dessutom, jag är riktigt imponerad av e-redskapen. Jag har provat ett flertal viktsajter (viktklubb, GI viktkoll, matdagboken) men den här är riktigt bra!

Har invägning på onsdag så det ska bli mycket spännande. Har ÄL denna vecka så jag hoppas att det inte inverkar alltför mycket.
Ska testa det där scones-receptet du har, det verkar urgott. 🙂
Mvh
Laila

Svara
Anna 31 maj, 2010 - 12:51

Vill också bli sockerfri! har ett sånt sockerbehov att jag blir tokig snart. Klarade 2,5 dagar strikt lowcarb innan helgen, sedan blev begäret för stort när vi hade folk hemma på fika. Då tryckte jag i mig 5!!! skummunkar…

Svara
1 2

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.