1 vecka

av Åse

… på ProPoints och det har fungerat jättebra!
Helgen bjöd på massa frestelser och tillfällen att göra fel och överlag är jag nöjd, vissa saker jag kunde gjort bättre, tex ta EN hand ostbågar hos kussen i söndags och inte ÅTTA och jag hade ju inte behövt gå ut i förrådet och ta fem kalla potatisar som nattamat 😉
Men jag gjorde massa andra bra val som jag inte skulle gjort annars så jag är nöjd, första veckan FÅR vara lite så 😉
Till helgen blir det ytterligare lite svårt då vi ska på SPA med trerätters, baren på kvällen, vin i bubbelpoolen etc MEN jag ska ta med mig träningskläder och åtminstone ta 45 min på motionsbandet och jag kommer göra bra matval, inget okynnesätande (snacks) och frukostbordet kommer bli mest proteiner (omeletter från scratch och det älskar jag!) så jag är faktiskt inte speciellt orolig!

Så veckans lärdom till mig själv är:
Ta inte ens EN hand av snackskålen på fest etc, för du kan inte sluta.

Däremot i går så sade stora dottern till mig: Mamma jag kommer ihåg innan, när du åt så mycket godis hela tiden!
Och jag kan stolt säga att jag anser mig vara sockeravgiftad!!! SOCKER är inte längre ngt jag anser vara ett problem!! Mitt år med medveten kosthållning har gett utdelning. Godis, kakor, sötsaker etc lockar mig inte längre! Känns ju helknasigt att det kan vara så men det är faktiskt så! Och så här har det ju varit sedan jag började med lågkolhydratkost i princip, jag slutade i och med det med vardagssockret och det har gett utdelning, även nu när jag äter kolhydrater igen (fast mest GI låga)
Mitt problem idag är ju all god mat och dryck på helgerna och det är det jag arbetar på nu =)

Vad blev veckans viktminskning då?? Svårt att säga! I fredags var det -3 kg! Men idag stod jag på nästan +2 kg! Haha 😉
Men jag vet varför, jag åt två äggmackor i går kväll (2 ägg, två rågbröds skivor) och så nära sängående så samlar jag vatten så jag känner mig aningens vätskefylld idag! Så jag TIPPAR på att den ungefärliga veckominskningen blev ungefär 1 kg! Det är jag nöjd med!

Jag hade ju tänkt gå på VV måndag kvällar men har insett att tisdagar nog passar mig och min kropp bäst, jag samlar ofta vatten under helgen pga vin och mat jag intar sent. Så det blir vägning tisdagar 17.30.

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

34 kommentarer

Anita 1 juni, 2010 - 21:34

Tack för härligt inlägg på måndagen, det behöver jag läsa efter en tuff dag på jobbet. hann inte läsa igår.

Svara
Viktvaktaren 31 maj, 2010 - 22:21

Härligt att det går så bra för dig. Här e jag rejält laddad. -0,9 tills jag firar 25 kg sedan e det bara 10 kg kvar. De ska jag fixa så snart jag kan! Just nu flyter det på väldigt bra. 🙂

Du är en del av min pepping!

Svara
Åse 1 juni, 2010 - 21:27

GRATTIS!!! så himla bra du är!!! =)))

Svara
Linjea 31 maj, 2010 - 21:08

Hejsan!

Jag brukar köra frusna hallon som snacks på vardagskvällar. Det är dyrt i pengar (ca 20-25 kr för ett litet paket), men det får det vara värt. Ibland äter jag en frusen banan, det lärde jag mig på VV en gång i tiden. Det här fungerar bara om jag inte är monstersugen. Ibland fungerar det även då – om jag har beordrat min man att hindra mig från att raida köket.

Varför samlar man vätska för att man äter sent? Känner igen mig! Är det salt mat är det ju inget konstigt, men flingor och mjölk… Det verkar bli värre efter 35 också.

Ha det! Linda

Svara
Anita 1 juni, 2010 - 21:26

Hej Linda!
Eldorado har hallon i större paket. Jättegoda, frysta förstås.

Svara
Åse 1 juni, 2010 - 21:29

Det beror nog på salt, kolhydrater etc =)

jag köper lltid Euroshoppers hallon i påse! billiga och jättegoda!!

Svara
anna-lena 31 maj, 2010 - 15:00

Skönt att det går bra, det gör det för mig med. Men jag har lite för mycket i huet just nu. Storkillen var på studentbal igår, så det var lite att fixa med då. Mellan killen fyller 18 år på onsdag, sen student dag nästa fredag med 50-60 personer hemma på mat. Så man har lite att stå i ; ), men det är faktiskt bara roligt, det är ju inte så många gånger man får vara med om detta.

Ha en skön vecka, det skall jag ha.

Svara
Åse 31 maj, 2010 - 17:14

Nej det är mkt att stå i =) Men roligt ju!!

Svara
Kristina 31 maj, 2010 - 14:36

Hej bruden!! Du är otrolig! Du klarar allt!!:)
idag har jag varit iväg till vv o vägt mig. Har inte varit där på 11 veckor. Vågen visade +0,1 och det är jag nöjd med,
med tanke på att de ändå är 4 kilo minus från några veckor sedan.
Imorgon bär det av mot ännu varmare breddgrader. Känner jag mig själv rätt är det efter en veckas semester återigen 4 kilo plus. Så det är att återigen försöka ta tag i kosten för att få bort dessa 4 samt ytterligare 4. Men skam den som ger sig!!;)
Tur jag har dig o denna sidan så jag kan glädjas åt dina framgångar o hitta inspiration.
Tack!!

Kram

Svara
Åse 31 maj, 2010 - 17:14

Bra jobbat vännen och det kommer gå bra sedan efter resan också! NJUT nu för mig också =) KRAM!

Svara
Jessica 31 maj, 2010 - 13:51

Grattis gumman! 1kg är ju bra!!
Det var inte så många dåliga val i alla fall då ju!
Heja,heja
KRAM

Svara
Åse 31 maj, 2010 - 18:27

Tack gullhöna!!

Svara
dessi 31 maj, 2010 - 13:26

Vad skönt att det går bra för dig! 🙂 Känner igen mycket av det du skriver.

Ha en toppenmåndag nu Åse!

Stor kram! 🙂

Svara
Laila 31 maj, 2010 - 13:03

Jag har också börjat på VV förra veckan. Jag höll på att bli tokig på mig själv. ”Duktig” mån till tors, sen spädde jag på lite på fredagen för att nästa hetsäta på lördagen. Jag gillade verkligen det nya programmet. Jag åt massor av gott i helgen men ändå en kontrollerad mängd. Har retliga 5 kg som smugit sig på under vårens stillasittande uppsatsarbete.

Dessutom, jag är riktigt imponerad av e-redskapen. Jag har provat ett flertal viktsajter (viktklubb, GI viktkoll, matdagboken) men den här är riktigt bra!

Har invägning på onsdag så det ska bli mycket spännande. Har ÄL denna vecka så jag hoppas att det inte inverkar alltför mycket.
Ska testa det där scones-receptet du har, det verkar urgott. 🙂
Mvh
Laila

Svara
Anna 31 maj, 2010 - 12:51

Vill också bli sockerfri! har ett sånt sockerbehov att jag blir tokig snart. Klarade 2,5 dagar strikt lowcarb innan helgen, sedan blev begäret för stort när vi hade folk hemma på fika. Då tryckte jag i mig 5!!! skummunkar…

Svara
Pernilla A 31 maj, 2010 - 12:01

Jag gillar din dotters kommentar. Den säger väl allt!!!!!
Att du sen åt åtta nävar ostbågar i lördags, vad är det jämfört med allt socker du troligtvis konsumerat tidigare enligt din dotters kommentar. Sträck på dig och var stolt över vilka framgångar du gjort denna veckan Åse!!!!
– 1 kg……..inte illa alls för det är ett mindre att bära på och ändå har du ätit och druckit gott och framför allt haft roligt eller hur ;)(kalla päror é gott)
Kram på dej!!!!!

Svara
webba 31 maj, 2010 - 11:47

På’t igen 🙂

”There are no shortcuts to any place worth going…” så sant som det är sagt.

Ha en bra vecka!

Svara
Ettan 31 maj, 2010 - 11:26

Ja,det är väl konstigt det där med snacks.Det räcker med en liten bit sen är man igång.Så det bästa för de flesta är nog att helt låta bli.
Alltid lika roligt och inspirerande att läsa dina ”analyser”.Ibland känns det som att det kunde ha varit jag som skrev det;-))
Ha det gott!!

Svara
Mariah 31 maj, 2010 - 11:16

Jag hade ju vägning imorse efter första veckan med ProPoints och det visade ”bara” -0,2kg.
Skitbesviken eftersom vågen visade -1,6kg i fredags när jag tjuv vägde mig.
Men som du skriver så innebar fredagen hemmalagad pizza, lördagen innebar matstafett (rekommenderas varmt att prova, gud så kul vi hade!!!) och igår blev det en hamburgare och två dl chips.
Även om jag hållt mig till mina propoints så känner jag ju att min kropp är svullen efter helgens mindre bra val i matväg.

Idag är jag dessutom skithungrig trots att jag åt en bra frukost,
så blir jag lätt efter helgen när jag ätit en massa onyttigt.

Härligt att det känns bra för dig och hoppas du känner likadant i fortsättningen 🙂

Kram//Mariah

Svara
Åse 31 maj, 2010 - 11:21

Absolut! Sådär reagerar ju min kropp också, det är därför jag väger + 2 kg i dag, men jag vet ju att det är vatten åtminstone.

Lycka till i veckan nu!!! KRAM

Svara
Sockergrynet 31 maj, 2010 - 11:08

Man lär så länge man lever och lever är ju just vad du gör, eller hur?! Du kan det här och du lyckas. Man lär av sämre val och gör bättre nästa gång. 🙂

Jag har efter 2½ vecka tappat sötsuget jag med. Bakade cupcakes, men det var det enda roliga… att baka dem. Var inte sugen på att smaka. Gav mig själ tillåtelse att äta en halv igår, men var nöjd efter en tugga sedan var det inte gått.

Jag har insett att jag inte längtar efter sötsaker jag heller längre, bara efter nyttig och fräsch mat… så inget socker och snabba kolhydrater för mig inte.

Det är så otroligt skönt när man hittar sin väg!!
Stor KRAM

Svara
Sockergrynet 31 maj, 2010 - 11:09

Inte gått, utan gott… ursäkta min illa stavning

Svara
Åse 31 maj, 2010 - 11:14

haha inte lätt alla ggr, förstod det var ett stavfel, du brukar inte stava illa =)

Svara
Åse 31 maj, 2010 - 11:11

Hållert tummarna att du känner samma sedan när du går ur ketos och äter mer kolisar gumman!! Ketos är fantastiskt ja man har noll sug men tyvärr kan det bli lite tuffare sedan när man går på kolisarna igen även om det är GI låga men så länge du gör medvetna val och håller dig till GI låga så tror jag att det kommer gå hur bra som helst!

Pepp pepp!!

Svara
Sockergrynet 31 maj, 2010 - 11:14

Jag kommer INTE att kunna äta för mycket kolisar i framtiden, det är jag fullt medveten om nu, utan lite socker och bara kolisar med lågt GI…:) Jag har insett att jag är väldigt känslig och mår väldigt bra utan! 🙂

Svara
Åse 31 maj, 2010 - 11:18

Ja man måste hitta sin nivå!! jag trodde ju länge att jag inte tålde kolhydrater men inser nu att det räcker med att de är GI låga för det mesta, framför allt bröd. Jag har lätt för att överäta kolhydrater, för att det är så gott och man har svårt att sluta, men även kolhydrater som pasta och potatis sätter inte igång ngt sug för mig men jag tror att det beror på att jag äter så mkt protein, jag äter protein till alla måltider så de tar en stor mättnad och då blir det inte så mkt kolhydrater.
Jag tror dessutom att i mitt fall handlar det om att innan valde jag så mkt lightprodukter där sockret smög sig in och hela tiden upprätthöll mitt sockersug.

Svara
CosmoArt 31 maj, 2010 - 11:05

Fem kalla potäter!! Du e för gooo stumpan:-)! Det otroliga med dig att du ändå har allt under kontroll o en sån fruktansvärd glädje, du e min IDOOOOOOL!! Puss på dig

Svara
Åse 31 maj, 2010 - 11:06

haha ja du vet ju att jag går ner i kolhydratskålen 😉
PUSS gumman, du är bäst!!!

Svara
jenny 31 maj, 2010 - 10:22

Det låter förnuftigt att ta itu med en sak i taget! Ofta vill man göra en helomvändning vilket oftast slutar i att man inte pallar i längden.
Startade upp idag med PP men tänker som du ha tisdagarna som vägningsdag pga helgen. Samlar också otroligt mycket vätska och det vill man ju INTE redovisa vid vägning. Så invägning i morgon!!
En liten fråga: Får man tillgång till kalkylatorn om man är medlem online?
Ha det så gott!
Kramar 🙂

Svara
Åse 31 maj, 2010 - 11:07

Yes!! Finns kalkylator etc =)) Lycka till med PP!!

Svara
Evalon 31 maj, 2010 - 10:09

Grattis till minus första veckan!!!

Jag har också avklarat första veckan med VV och jag måste säga att med nya PP så är det ju enklare än någonsin att följa!

Låter som en superskön och soft helg som ni har framför er:-)

Ha det gott!!

Svara
Ann 31 maj, 2010 - 10:08

Du är helt otolig!

Själv är jag nere i sockerträsket & jag vet inte hur jag ska ta mig därifrån.
Det är så fruktansvärt jobbigt. Mina barn frågar varför jag smygäter godis hela tiden.
Jag skulle behöva gå ner 25 kg, träningen är inga problem, men sockret…

Ann

Svara
Åse 31 maj, 2010 - 11:08

Usch, ja det är hemskt när man är där!!! Hoppas du får det att vända. KRAM å pepp!

Svara
Josefin 31 maj, 2010 - 10:03

Hej!
Vad skönt att ha besegrat sockermonstret! För mig går det jättebra att äta rätt under veckorna, men så kommer helgen med lite god mat, lite vin och tyvärr lite för mycket snacks. Jag är lika som dig där, börjar jag inte äta chips och ostbågar så har jag inget sug, men smakar jag lite så kan jag äta hur mycket som helst!
Det är iallafall jättekul att följa dig, du inspirerar mig mycket med dina inlägg och dina underbara bilder! =) Ha det jättebra!
Kram Josefin

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.