Romtårta

9 augusti, 2016

Ett roligt tillbehör till fördrinken är denna smarriga romtårtan!
Den här brukar Victoria bjuda på ibland när vi är där – så gott!
Vill man servera salta kex till så kan man göra det, jag valde grönsaksstavar och Renee Voltaires råriskex till! Glutenfria och såååå goda!
012A9300
Skriv ut

Romtårta

Ingredienser

  • 200 g naturell färskost typ philadelphia eller liknande
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 finhackad rödlök
  • salt
  • svart finkornig rom
  • röd finkornig rom

Instruktioner

  1. Blanda färsost med creme fraiche och finhackad rödlök. Salta eventuellt.
  2. Forma oströran till en kupol på tallrik och bred/skeda över rom i valfritt mönster. Jag tog halva röd och halva svart. Lägg grönsaksstavar runt om eller kex om så önskas så använder man tillbehören till att skeda upp oströran.

Har du lagat detta receptet?

Tagga @56kilo.se på instagram och hashtagga det #56kilo

Du kanske också gillar

2 kommentarer

Påskafton 2017 - 56kilo - De godaste LCHF recepten! 16 april, 2017 - 19:53

[…] hade gjot en sådan söt romtårta i form av en morot! Det serverade hon med fröknäcke – […]

Svara
Irene 9 augusti, 2016 - 22:03

Ha ha, tänkte romtårta gott? Jag som gillar Rom, det blev en överraskning, men jag gillar även fiskrom.
Fortsatt härlig semester från ett blåsigt Göteborg just nu.

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.