Hörrni här kommer en smarrig rätt som blir perfekt på Påskbordet! Passar för övrigt att servera på vilket buffébord som helst alternativt som förrätt! Vi åt det själv i går som förrätt 🙂
Det jag ska göra nästa gång är att vända på pannkakan så att den gräddade ytan får vara utåt, om ni förstår? Blir snyggare =)
Denna blir så klart även supergod med annan röra, varför inte tonfisk!
Mitt recept på tonfisk är:
2 x 150 g tonfisk i vatten
2 kokta, hackade ägg
1 dl majonnäs
2 dl creme fraiche
1/2 pressad citron
1/2 finhackad rödlök
1/2 dl hackad dill
salt, svartpeppar
lite het chilisauce, typ tabasco
Koka äggen och hacka.
Häll av vattnet från tonfisken och blanda med övriga ingredienser. Smaka av med salt, peppar och het chilisauce.
Räkrulle / Tonfiskrulle LCHF
Författare: Åse Portioner:
Ingredienser
Pannkakssmet:
2 dl grädde
2 dl fet mjölk
4 ägg
1,5 msk fiberhusk
2 nypor salt
Räkröra:
2 dl creme fraiche
1 dl majonnäs
3 ägg kokta, skalade och hackade
300 g räkor, skalade
1/2 pressad citron
1/2 finhackad rödlök
1/2 dl hackad dill
2 msk röd kaviar/rom
salt, svartpeppar
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 gr.
Vispa ihop ingredienserna till pannkakssmeten. Bred smeten på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen tills pannkakan ser klar ut, gyllenbrun – ca 20 minuter.
Låt svalna helt.
Under tiden gör röran och ställ kallt.
Vänd pannkakan upponer och dra av bakplåtspappret. Bred röran på och rulla ihop från kortsidan. Ställ kallt, gärna över natten innan den skärs upp.