Min fantastiska äppelkaka!

27 maj, 2013

I dag tänkte jag bjuda på ett populärt recept från boken!
Denna är perfekt på alla sommarkalas som väntar! MUMS!!
Ett hälsosammare val när man vill och kan unna sig något gott.
8 bitar
3 dl mandelmjöl
Strösötning motsvarande 75 gram socker (vad du använder här är valfritt)
125 gr smält smör
0,5 dl vispgrädde


2 tsk bakpulver
1 tsk ekologiskt vaniljpulver
4 ägg
4 syrliga äpplen
50 g smör
2 msk kanel
Sätt varmluftugnen på 180 g eller 200 g vanlig ugn. Smörj en springform. (Jag har en på 22 cm)
Vispa ägg och sockerersättning luftigt och vitt, smält smöret.
Vispa ner smör och grädden i äggsmeten.

Blanda de torra ingredienserna och rör ner och blanda ordentligt, häll upp i formen.
Skala och kärna ur äpplena och klyfta. Stek i smör några minuter. Pudra över kanel och låt allt småputtra någon halv minut. Fördela äpplena över smeten och tryck ner dem lite.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Lägg eventuellt över aluminium efter halva tiden.
Servera med vaniljgrädde (vispad grädde smaksatt med vaniljpulver och ev. lite sötning)
Inlagan-74

Foto: Mikael Eriksson för min bok ”Viktminskning med LCHF”
Gillar du receptet? Tryck gärna på Gilla här nedan! =)

47 kommentarer
2

Du kanske också gillar

47 kommentarer

JennieAnn Söderlind 23 september, 2016 - 08:02

Hejsan! Kakan ser fantastiskt god ut. Ska jag baka den samma dag vi ska äta den, eller går det bra att baka den dagen innan? Ha en skön helg =) /JennieAnn

Svara
Åse 23 september, 2016 - 12:21

Det går bra dagen innan 🙂

Svara
Malin 15 november, 2015 - 15:23

Denna underbart goda kaka! Om man skulle söta med dadlar istället, hur mycket bör man ta tror du?
Tack för din fantastiska blogg, med alla gooda recept!!

Svara
Sofia 13 april, 2015 - 10:15

Denna måste jag testa! Läste att Sukrin och socker har samma volym, så 1 dl Sukrin motsvarar 90 gram

Svara
Åse 13 april, 2015 - 10:45

Yes! Jag rekommenderar dock att välja en ströversion som innehåller både erythritol och stevia som tex Ica Sötströ, för bättre smak.

Svara
Petra 23 oktober, 2014 - 23:12

Tack Åse!
Vilken god äppelkaka! Alla jag bjudit den på i höst har tyckt om den. Jag tog ingen sötning utan lite extra vanlijpulver istället. Vart perfekt!

Svara
Åse 24 oktober, 2014 - 08:57

Kul det smakade! Ja vaniljpulver är ju lite sött, bra tips! Kram!

Svara
1 2 3 4

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.