Baileyspanacotta med krossad Daim

av Åse

Hej på er!
Hoppas ni har det bra!
Åh, måste ju dela med mig av detta gottiga receptet på pannacotta som jag severade när syrran och svågern var här förra veckan!
Så klart innehåller Baileys (och Daim) en del socker men man äter ju inte desserter var o varannan dag 😉 Och är det något lågkolhydratkost livsstilen gett mig så är det balans och inget svart elller vitt tänk med förbud.

Skriv ut

clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Baileyspanacotta med daimkross


  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 6

Ingredienser

  • 5 dl vispgrädde
  • 1,5 dl Baileys
  • 2,5 gelatinblad
  • 1 vaniljstång
  • 1 st daim (50 g)

Instruktioner

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i lite vatten i ca 5 minuter.
  2. Gröp ur vaniljstången och lägg innehållet + stången i en kastrull, häll i vispgrädden. Koka upp i ca 1-2 minuter.
  3. Dra åt sidan och vispa ner baileyn och lägg i gelatinet. Sila sedan panacottablandningen från vaniljstången och häll upp i portionsskålar. Lägg på plastfolie
  4. Låt svalna och ställ sedan i kylskåp i minst 4-5 timmar.
  5. Garnera med krossad daim innan servering.

Tack för inspirationen Hemma Hos Andrea!
Önskar er en underbar kväll! I morgon blir det julbord och bowling med familjen i Malmö!
SparaSpara
SparaSpara

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

5 kommentarer

Iryna 24 november, 2022 - 21:16

Undrar om det går att köra bil efter desserten: baylies innehåller ju alkohol? Tack

Svara
Åse 25 november, 2022 - 07:39

Hej! det blir 2,5 cl per person och det tar ju högst 1 timme att förbränna.

Svara
Helena B 16 december, 2017 - 08:32

Mm, jösses vad gott det låter! Jag har dessutom en flaska Baileys Salted Caramel hemma. Så det blir nog att skippa saffranspannacottan jag hade tänkt att göra.

Svara
AnnaS 15 december, 2017 - 16:46

Tack för ännu ett recept som låter fantastiskt gott! Efterrätter sätter verkligen guldkant på tillvaron:-)
Vad är det för gott i glasen?

Svara
Anki Villman 15 december, 2017 - 16:15

Baileys, pannacotta och dajm är ju otroligt gott var för sig! Kombinerat måste det ju bli gudomligt!!! Måste testas!
Tack för alla goda recept du delar med sig av! Det är goda maträtter utan en massa krångel. Och jag gillar din sunda inställning till maten – inget absolut förbud mot nåt eller någon ingrediens.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!