Baileyspanacotta med krossad Daim

15 december, 2017

Hej på er!
Hoppas ni har det bra!
Åh, måste ju dela med mig av detta gottiga receptet på pannacotta som jag severade när syrran och svågern var här förra veckan!
Så klart innehåller Baileys (och Daim) en del socker men man äter ju inte desserter var o varannan dag 😉 Och är det något lågkolhydratkost livsstilen gett mig så är det balans och inget svart elller vitt tänk med förbud.

Skriv ut

Baileyspanacotta med daimkross

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 6

Ingredienser

  • 5 dl vispgrädde
  • 1,5 dl Baileys
  • 2,5 gelatinblad
  • 1 vaniljstång
  • 1 st daim (50 g)

Instruktioner

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i lite vatten i ca 5 minuter.
  2. Gröp ur vaniljstången och lägg innehållet + stången i en kastrull, häll i vispgrädden. Koka upp i ca 1-2 minuter.
  3. Dra åt sidan och vispa ner baileyn och lägg i gelatinet. Sila sedan panacottablandningen från vaniljstången och häll upp i portionsskålar. Lägg på plastfolie
  4. Låt svalna och ställ sedan i kylskåp i minst 4-5 timmar.
  5. Garnera med krossad daim innan servering.

Har du lagat detta receptet?

Tagga @56kilo.se på instagram och hashtagga det #56kilo


Tack för inspirationen Hemma Hos Andrea!
Önskar er en underbar kväll! I morgon blir det julbord och bowling med familjen i Malmö!
SparaSpara
SparaSpara

Du kanske också gillar

3 kommentarer

Helena B 16 december, 2017 - 08:32

Mm, jösses vad gott det låter! Jag har dessutom en flaska Baileys Salted Caramel hemma. Så det blir nog att skippa saffranspannacottan jag hade tänkt att göra.

Svara
AnnaS 15 december, 2017 - 16:46

Tack för ännu ett recept som låter fantastiskt gott! Efterrätter sätter verkligen guldkant på tillvaron:-)
Vad är det för gott i glasen?

Svara
Anki Villman 15 december, 2017 - 16:15

Baileys, pannacotta och dajm är ju otroligt gott var för sig! Kombinerat måste det ju bli gudomligt!!! Måste testas!
Tack för alla goda recept du delar med sig av! Det är goda maträtter utan en massa krångel. Och jag gillar din sunda inställning till maten – inget absolut förbud mot nåt eller någon ingrediens.

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.