Hej på er!

Hoppas ni har det bra!
Åh, måste ju dela med mig av detta gottiga receptet på pannacotta som jag severade när syrran och svågern var här förra veckan!
Så klart innehåller Baileys (och Daim) en del socker men man äter ju inte desserter var o varannan dag 😉 Och är det något lågkolhydratkost livsstilen gett mig så är det balans och inget svart elller vitt tänk med förbud.

Baileyspanacotta med daimkross

Författare: åse falkman fredrikson   Portioner: 6

Ingredienser

  • 5 dl vispgrädde
  • 1,5 dl Baileys
  • 2,5 gelatinblad
  • 1 vaniljstång
  • 1 st daim (50 g)

Instruktioner

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i lite vatten i ca 5 minuter.
  2. Gröp ur vaniljstången och lägg innehållet + stången i en kastrull, häll i vispgrädden. Koka upp i ca 1-2 minuter.
  3. Dra åt sidan och vispa ner baileyn och lägg i gelatinet. Sila sedan panacottablandningen från vaniljstången och häll upp i portionsskålar. Lägg på plastfolie
  4. Låt svalna och ställ sedan i kylskåp i minst 4-5 timmar.
  5. Garnera med krossad daim innan servering.

Tack för inspirationen Hemma Hos Andrea!

Önskar er en underbar kväll! I morgon blir det julbord och bowling med familjen i Malmö!

SparaSpara

SparaSpara

  1. Baileys, pannacotta och dajm är ju otroligt gott var för sig! Kombinerat måste det ju bli gudomligt!!! Måste testas!
    Tack för alla goda recept du delar med sig av! Det är goda maträtter utan en massa krångel. Och jag gillar din sunda inställning till maten – inget absolut förbud mot nåt eller någon ingrediens.

  2. Tack för ännu ett recept som låter fantastiskt gott! Efterrätter sätter verkligen guldkant på tillvaron:-)
    Vad är det för gott i glasen?

  3. Mm, jösses vad gott det låter! Jag har dessutom en flaska Baileys Salted Caramel hemma. Så det blir nog att skippa saffranspannacottan jag hade tänkt att göra.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..