Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Baileyspanacotta med daimkross


Ingredienser

  • 5 dl vispgrädde
  • 1,5 dl Baileys
  • 2,5 gelatinblad
  • 1 vaniljstång
  • 1 st daim (50 g)

Instruktioner

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i lite vatten i ca 5 minuter.
  2. Gröp ur vaniljstången och lägg innehållet + stången i en kastrull, häll i vispgrädden. Koka upp i ca 1-2 minuter.
  3. Dra åt sidan och vispa ner baileyn och lägg i gelatinet. Sila sedan panacottablandningen från vaniljstången och häll upp i portionsskålar. Lägg på plastfolie
  4. Låt svalna och ställ sedan i kylskåp i minst 4-5 timmar.
  5. Garnera med krossad daim innan servering.