God förmiddag ♥️
Så var det fredag! Har ni något roligt inplanerat?
Här har vi en lugn och skön hemmafredag att vänta, välbehövligt.
Funderade på något fräscht med fisk eller skaldjur men kom på att vi ju ska ju på Skaldjurskväll i morgon i Kåseberga! Yuuuuuum!
Nåväl det blir något hälsosamt gott, mys i soffan, och sedan några avsnitt av Only Murders In The Building på Disney + med Steve Martin, Martin Short och Selena Gomez. Vi började på den igår, verkar bra!
Har ni liksom vi ett dingnande äppelträd så kommer ett gott recept här på äppelkaka!
Mitt recept är utan vitt mjöl och utan vitt socker men vill man hellre ha socker än Nick’s så ta det! Som vanligt så är mina recept till för att inspirera och sedan anpassar man själv till tycke, smak och kosthållning.
Alice är vår lilla baktjej, hon bakar ofta!
Så hon satte igång under tiden jag gjorde middagen.
Haha, i mitt recept så hade jag skrivit att alla torra ingredienser skulle blandas och det gjorde Alice men det var ju lite oklart för hon blandade även i kanelen och den skulle ju stekas med äpplena =)
Nåväl, det blev en brun äppelkaka som smakade lite pepparkaka!
Sjukt gott blev det så jag lämnar helt enkelt det upp till er ifall ni vill ha kanelen i smeten eller stekta med äpplena =)
Alice tyckte det blev gott!
Skjuts in i ugnen!
Voila! Klart för avsmakning!
GOTT tyckte vi!
Här kommer receptet!
Skriv utÄPPELKAKA (lowcarb, glutenfri)
Ingredienser
4 ägg
1,75 dl sötning typ Nick’s Use like Sugar
100 g smör
3/4 dl mjölk eller grädde
3 dl mandelmjöl
1 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
2 tsk bakpulver
1 tsk ekologiskt vaniljpulver
1 nypa salt
4 syrliga äpplen
50 g smör
2 msk kanel
Instruktioner
Sätt ugnen på 160 gr varmluft eller 175 gr vanlig ugn.
Vispa äggen pösiga. Vispa ner sötning.
Smält smöret och blanda med grädden. Vispa ner i äggsmeten.
Blanda ihop de torra ingredienserna (utom kanalen om den inte ska in i smeten) och vispa ner i smeten.
Vispa ihop i 30 sek.
Skala och kärna ur äpplena och klyfta. Stek i smör några minuter. Pudra över kanel och låt allt småputtra någon halv minut. Fördela äpplena över smeten och tryck ner dem lite.
Smöra en springform eller sockerkaksform på ca 22 cm i diameter. Häll upp smeten.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Känn med sticka om den är klar. Låt svalna.
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
6 kommentarer
Gjorde som det stod i receptet, men den blev inte så hög som jag hade hoppats på. Kan jag ta mer bakpulver i?
Hej, vet tyvärr inte vad som gick fel – receptet ska bakas enligt receptet, tror inte det skulle hjälpa med mer bakpulver i.
Jaaaa… denna helg är full av trevligheter 🥰🥳… min lillebror som bor i Brasilien är hemma över helgen innan han åker vidare på jobb i Kina. 4 år sedan vi sågs i verkliga livet… hela hans familj kommer hem till jul också 💕… just nu sitter han i frisörstolen och i em ska vi på 50 årsfest 💥… vi har ett fantastiskt väder hela helgen (länge sedan) 🌞… önskar dig/er också en härlig helg. Kram kram 🌞💕
😍
Hej, vi har också massor av äpplen på vårt träd (Ingrid Marie). Ska lämna en del till mustning men vill också gärna baka massa goda äppelkakor av olika slag. Är lite nyfiken på Dadelsocker och kokossocker. Använder du det någon gång och hur ska jag tänka om dosering? Är det något nyttigare än strösocker, eller?
Ditt recept provar jag imorgon och bjuder familjen på😋👍
Kram och ha en trevlig helg❣️