Zucchinibaguetter

av Åse

I går utvecklade jag receptet på Morot- och Zucchinibröd – det blev ÄNNU bättre! Jag drog ner på kokosmjölet eftersom jag inte är så förtjust i när det smakar sött som kokosmjöl gör och jag tycker konsistensen blir brödigare om man kägger till pofiber.
Osten går att utesluta men höjer givetvis både smak och binder bra.
Givetvis kan man baka detta som bullar eller som helt bröd också.
Ett riktigt gott matbröd! Vill man ha ett bröd som passar mer till ”smörgås” så kan man utesluta både brödkryddor och vitlök. Jag är personligen inte överförtjust i brödkryddor om jag äter bröd som enda måltid (dvs smörgås)
012A3184


012A3191
Soppreceptet finns HÄR.
012A3193

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Zucchinibaguetter Glutenfria, Lågkolhydrat, LCHF


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

  • 6 ägg
  • 4 dl riven zucchini (ca 1 stor)
  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 msk kokosmjöl
  • 1/2 dl pofiber
  • 1/2 dl solroskärnor
  • 3 msk sesamfrön (eller ta sammanlagt 1 dl sesmfrön istället för solros + sesam)
  • 1/2 dl chiafrön
  • 2,5 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk – 3/4 tsk havssalt
  • 1 msk brödkryddor
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 dl riven västerbottensost

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 gr r varmluft eller 200 gr. vanlig.
  2. Vispa äggen luftiga. Riv zucchinin och krama ur överflödig vätska.
  3. Blanda ner i äggsmeten.
  4. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner dem och den rivna osten.
  5. Låt svälla i ca 10-15 min.
  6. Forma baguetter och lägg på plåt klädd med bakpapper.
  7. Grädda i ugnen i ca 25 minuter eller tills baguetterna fått fin färg och inte är kladdiga på insidan (känn med sticka).

Notering

  • Per baguette: 207 kcal, 11 g protein, 4 g kolhydrater, 14 g fett
  • Förberedelsetid: 15
  • Tillagningstid: 25

Näringsinnehåll

  • Portioner: 8

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

46 kommentarer

Christer Josefsson 8 januari, 2019 - 12:49

Hej Åse
Har under många år letat efter bra LCHF-bröd, gav upp imitten av förra året och började köpa LCHF-bröd. Willys har ett ganska bra, Lidl likaså. Hittade ditt recept i slutet av 2018 och provbakade en halv sats. Perfekt bröd, väldigt gott och lättlagat. Har just gjort en helsats med väldigt bra resultat.
Det är otroligt enkelt att göra, skall experimentera med lite proteinpulver.
Ledigt

Svara
Mia Åberg 19 september, 2017 - 13:55

Går det att byta mandelmjölet mot bara pofiber? 😊

Svara
Erica 16 mars, 2016 - 17:03

Tack äntligen har jag hittat ett bra recept på dessa.. de jag hittade var bara konstigheter i..
så dessa skall göras till soppan i veckan <3

Svara
Fiskgratäng med pepparrot och räkor - 56kilo - Inspiration, Hälsa och Livets goda! 13 september, 2015 - 20:32

[…] Zucchinbaguetter (frallor) väntar till frukost i morgon […]

Svara
Sofia 10 maj, 2015 - 15:44

Så gott. Kan ärligt säga att jag föredrar dessa baguetter framför vanligt bröd, och jag är en brödälskare. Hela familjen tyckte om baguetterna, inklusive vår treåriga son. (Jag uteslöt vitlöken dock.) Tack Åse!

Svara
Åse 10 maj, 2015 - 15:52

Vad kul, tack!

Svara
Emelie 27 november, 2014 - 20:59

Tack snälla för det här receptet! Jag testade att göra det i helgen och njuter av varje tugga. Helt klart det bästa lchf-bröd jag testat. 🙂

Svara
Helena 25 november, 2014 - 11:07

Hej,
Frallorna ser otroligt goda ut, jag har dock ett problem. Jag har inga pofibrer. Bor i Tyskland och hittar inga i affären här (dags att åka till Sverige och bunkra baktillbehör snart 🙂 )
Vad kan jag ersätta pofibrer med?
Tack på förhand.
//Helena

Svara
Åse 26 november, 2014 - 09:25

Hej! Du kan öka upp mandelmjölet och lite av kokosmjölet i stället. Blir inte riktigt lika bra men nästan =)

Svara
Petra Mikaelsson 4 maj, 2015 - 15:51

Hej Helena! Vet inte om du hittat till lchfshopen.de än men de och andra har Pofiber. Onfos som säljer Icas sortiment över nätet har det med. De här hade det med ok pris förut. https://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.l-carb-shop.de%2Findex.php%2Fspecial%2Fkartoffelfasern.html&h=sAQHN3pEn
MVH/
Petra i södra Tyskland

Svara
Ylva på Åland 25 november, 2014 - 08:08

Hej Åse!
Vad härligt ni ser ut att ha haft det i Kosta! Dit skulle man kunna åka 🙂
Jättegott bröd blev detta! Sambon var väldigt tveksam när han såg innehållet, men smakade på det färdiga brödet med kommentaren – ”detta var det bästa glutenfria du bakat” 🙂
Funderade dock på västerbottenosten. Har den någon speciell egenskap eller kan man använda vilken annan ost som helst? Jag har nog aldrig använt just den osten, och använder helst bara åländska ostar. Nu hade jag bara Port Salut i kylen, och det gick ju bra med den också. Tänkte bara om det blir något annorlunda med just Västerbotten? Eller är det just för den ostens smak du valde den sorten?
Ha det gott!

Svara
Åse 25 november, 2014 - 08:10

Du kan använda vilken ost som helst! Jag gillar smaken av just V-botten =))
Kul att det smskade Ylva!! Kram!

Svara
Camilla 24 november, 2014 - 21:15

Ser mums ut! Allt hemma utan chiafrön…. Tror du man kan testa något annat eller hoppa över?

Svara
SMÖR - 56kilo - inspiration, hälsa och ett gott liv! 24 november, 2014 - 15:58

[…] morse så blev det en ny laddning med zucchinibaguetter, denna gång utan brödkryddor och vitlök. Såååå gott! Jag köpte ett ekologiskt smör […]

Svara
Kosta Boda Art Hotel- Julstämning deluxe! - 56kilo - inspiration, hälsa och ett gott liv! 24 november, 2014 - 11:16

[…] Regnet öser ner och det är mörkt och dystert. Att tända upp ljus och sätta in en plåt med zucchinibaguetter till frukost hjälper dock långt för […]

Svara
Karin 23 november, 2014 - 23:42

Bakade dessa idag och de var verkligen supergoda! Tack för ett toppenrecept!!!

Svara
Linn 22 november, 2014 - 22:05

Mums, vilka goda!
Mina blev aningens plattare, men det gör inget för de gick ner i brödrosten och vart toppen att rosta direkt från frysen!
Frös dem delade så man kunde ta ut en halv åtgången, då går det toppenbra o snabbt att rosta eftersom skivan blev ganska tunn 🙂
Toppen att du gjort receptet med mindre kokosmjöl, jag kände inte av kokossmaken i detta bröd. Vill typ genast göra en till sats, en hel denna gång… (vågade bara göra en halv sats som prov, för jag gillar inte kokossmaken i matbröd) .. Tummen upp!
Vet du hur länge dessa typer av bröd kan hålla sig i frysen?
Tror du man kan göra en sats strax innan man reser bort i ett par veckor, för att äta när man kommer hem?

Svara
Åse 23 november, 2014 - 08:35

Kul att höra! Ja det ska inte vara några problem! Jag har alltid mina bröd i frysen!

Svara
Carina Vaksdal 22 november, 2014 - 11:14

Bakat och smakat. Gott!!

Svara
Bibbi 21 november, 2014 - 19:25

Oj, så goda! Och enkla att göra. =) Jag ska bjuda på dom på söndag, då det kommer folk på soppa här, men jag var ju tvungen att smaka när dom vara klara. Mums, säger jag bara.
Tack så mycket.

Svara
Eleonora Ljunggren 21 november, 2014 - 17:18

Precis bakat dessa , ser grymt goda ut :))

Svara
helle 21 november, 2014 - 17:05

Hej.
Kan man byta ut mandelmjöl mot bovete,ris el annat?

Svara
Åse 21 november, 2014 - 17:11

Nej det går inte att ersätta rakt av då är det bättre man följer ett recept med de ingredienserna. Här finns bovetebrödrecept bland recepten.

Svara
Jill 21 november, 2014 - 11:08

Oj – ska absolut testas i helgen! 🙂 Grymma, duktiga, fina Du – tack! :*

Svara
Charlotte 21 november, 2014 - 07:47

Åååh, gud så gott!
Blir alltid då sugen på att baka dina bröd men det är alltid något jag inte tål i dem. Men den här gången såg de så goda ut att jag måste fråga om du har något förslag på vad man skulle kunna ersätta äggen med? Osten skrev du ju redan att man kunde ta bort:)
Antar att de inte blir riktigt desamma, men får äta mina och titta på dina under andakt:)

Svara
Åse 21 november, 2014 - 09:07

Hej!
Mn kan ersätta 1 ägg med fiberhusk och vatten men inte fler. ”No egg” innehåller potatisstärkelse etc men aksnke fungerar?

Svara
Caroline 20 november, 2014 - 19:02

Hej. En liten fråga. Sist jag började med lchf började jag tappa mycket hår. Så mycket att jag började äta som tidigare och håret började repa sig. Nu har jag slutat äta gluten då min mage inte mår bra av det. Men håret har börjar rasa igen. Har du en aning om vad det kan bero på? Innehåller vetemjölet något som gör det eller är sammanträffande mer troligt tror du?Med vänlig hälsning, Caroline

Svara
Åse 21 november, 2014 - 09:09

Kolhydrater och framför allt snabba kolhydrater är tillväxtfrämjande (iofs inte bra för våra celler..) så därför kan det vid en kostomläggning till en kost med mindre stärkelse få den effekten men det är bara i början för sedan så vittnar alla om hur mycket bättre och starkare hår, hud och naglar blir!

Svara
Anne Björklund 20 november, 2014 - 14:20

Tack

Svara
Gabi Kurzawa 20 november, 2014 - 12:58

Ska zuccinin skalas först?

Svara
Åse 20 november, 2014 - 15:02

Nej 🙂

Svara
Ida 20 november, 2014 - 13:40

Gud, så gott! Måste jag testa!

Svara
Sofia Svensson 20 november, 2014 - 10:51

Ser sjukt goda ut 😛

Svara
Lena Boström 20 november, 2014 - 10:43

Perfekt jag har ALLA ingredienserna hemma så nu blir det bak. Men jag får inte upp din uppdatering av chiafröna. Ska det också vara 1/5 dl? Vilket väl är detsamma som 4 tsk eller?

Svara
Åse Falkman Fredrikson, 56kilo 20 november, 2014 - 10:57

Nu ser du nog, hade problem att få i väg uppdateringen

Svara
Lena Boström 20 november, 2014 - 12:09

Missade såklart raden att smeten skulle svälla så jag fick hälla kladdet i stora muffinsformar istället…men med lite extra tid i ugnen blev de perfekta;-)

Svara
Tina Johansson 20 november, 2014 - 10:39

½ dl skulle jag kunna tänka mig 🙂 Detta ska prövas i afton till morotssoppan 😀

Svara
Maria Axelsson 20 november, 2014 - 10:39

måste prova i kväll

Svara
Ann-Sofie 20 november, 2014 - 11:31

På riktigt jag blir så imponerad av hur mycket du kommer på och utvecklar! Allt ser galet gott ut och mycket är väldigt gott också ( det jag har hunnit testa). Jag blir alltid så hungrig när jag kikar in här:, ha en toppendag! kramen

Svara
Ida Lindberg 20 november, 2014 - 10:31

Mums ! Men 1/5 dels vadå av chiafröna?

Svara
Ida Lindberg 20 november, 2014 - 11:04

Toppen 🙂

Svara
Åse Falkman Fredrikson, 56kilo 20 november, 2014 - 10:36

Uppdaterat nu, var visst för snabb

Svara
Fru Linde 20 november, 2014 - 11:07

Om man inte vill använda kokosnötsmjöl vad kan man öka på då istället?
Tack för dina underbara recept.
You’re amazing!

Svara
Åse Falkman Fredrikson, 56kilo 20 november, 2014 - 12:06

Mer mandelmjöl och pofiber! Ev lite mer fiberhusk

Svara
Fru Linde 20 november, 2014 - 13:13

Tack snälla!

Svara
Irene Åkerblom Fd Ingebrigtsen 20 november, 2014 - 10:59

Oj så bra med mindre kokosmjöl…

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.