Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Zucchinibaguetter Glutenfria, Lågkolhydrat, LCHF


  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Förberedelsetid: 15
  • Tillagningstid: 25
  • Totaltid: 40

Ingredienser

  • 6 ägg
  • 4 dl riven zucchini (ca 1 stor)
  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 msk kokosmjöl
  • 1/2 dl pofiber
  • 1/2 dl solroskärnor
  • 3 msk sesamfrön (eller ta sammanlagt 1 dl sesmfrön istället för solros + sesam)
  • 1/2 dl chiafrön
  • 2,5 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk – 3/4 tsk havssalt
  • 1 msk brödkryddor
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 dl riven västerbottensost

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 gr varmluft eller 200 gr vanlig.
  2. Vispa äggen luftiga. Riv zucchinin och krama ur överflödig vätska.
  3. Blanda ner i äggsmeten.
  4. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner dem och den rivna osten.
  5. Låt svälla i ca 10-15 min.
  6. Forma baguetter och lägg på plåt klädd med bakpapper.
  7. Grädda i ugnen i ca 25 minuter eller tills baguetterna fått fin färg och inte är kladdiga på insidan (känn med sticka).

Notering

  • Per baguette: 207 kcal, 11 g protein, 4 g kolhydrater, 14 g fett

Näringsinnehåll

  • Portioner: 8