Ingredienser
- 6 ägg
- 4 dl riven zucchini (ca 1 stor)
- 1 dl mandelmjöl
- 2 msk kokosmjöl
- 1/2 dl pofiber
- 1/2 dl solroskärnor
- 3 msk sesamfrön (eller ta sammanlagt 1 dl sesmfrön istället för solros + sesam)
- 1/2 dl chiafrön
- 2,5 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
- 2 tsk bakpulver
- 1/2 tsk – 3/4 tsk havssalt
- 1 msk brödkryddor
- 1 riven vitlöksklyfta
- 1 dl riven västerbottensost
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 gr r varmluft eller 200 gr. vanlig.
- Vispa äggen luftiga. Riv zucchinin och krama ur överflödig vätska.
- Blanda ner i äggsmeten.
- Blanda de torra ingredienserna och vispa ner dem och den rivna osten.
- Låt svälla i ca 10-15 min.
- Forma baguetter och lägg på plåt klädd med bakpapper.
- Grädda i ugnen i ca 25 minuter eller tills baguetterna fått fin färg och inte är kladdiga på insidan (känn med sticka).
Notering
- Per baguette: 207 kcal, 11 g protein, 4 g kolhydrater, 14 g fett
- Förberedelsetid: 15
- Tillagningstid: 25
Näringsinnehåll
- Portioner: 8