God morning alla!
I kväll åker vi hem härifrån! Åh vad det ska bli härligt! Vi har dock haft det helt magiskt här i Sitia – en så himla trevlig resa detta varit med perfekt resmål! Är säkert helt ljuvligt här i maj-juni och under högsäsong. Men varit så skönt nu när det varit så lugnt här.
Solglasögonbränna 🤪
I går hamnade vi på Zorbas igen .- man har ju lärt känna servitörerna på ställena här och de blir så glada när man går förbi.
Jag glömde min kamera hemma så ni får hålla till godo med mobilbilder!
Vår gullige servitör som vi även hade förra gången.
Lite svårt att tyda menyerna för det står inga förklaringar och inte vad som tillhör etc så vi ställde typ 10 frågor om de olika rätterna 😉
Vi tog först in Saganaki och Shrimp Saganaki – det är sedan gammalt! MUMMA!
Saganaki är egentligen själva pannan / kärlet man serverar rätten i men det brukar alltid vara friterad ost i på något sätt.
Detta är bara friterad ost. Fontana har en ost som heter Saganaki som jag alltid använder men i Grekland använder man Graviera, kefalograviera, halloumi, kasseri, kefalotyri, eller feta
Jag ÄLSKAR Shrimp Saganaki och mitt recept hittar ni HÄR
Sååååå gott, måste göra det i helgen när jag kommer hem tror jag bestämt!
Tyvärr var räkorna något övertillagade – räkor blir ju lätt det!
Våra nya kompisar Janne och Jörgen satt också på Zorbas och åt och kom förbi och pratade lite – sååå härliga!
Mysigt att bara sitta och studera folk
Jag tog in utbankad kotlett som var riktigt god! Lite same same som jag tagit in innan haha! Bad om grillade grönsaker istället för pommes, potatis och ris.
Liksom förra gången bjöd de på en filodegsknyte med ricottaröra inuti.
Vet inte vad den heter? Någon som vet? Är kanel och vaniljkryddning i massan på insidan, misstänker kanske någon form av risgryn/ricottaröra.
Hejdå Zorbas! tack för denna gången!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
2 kommentarer
Hej,
Desserten är nog bougatsa. Filodeg fylld med en vanilj och kanelkryddad mannagrynsgröt.
https://fontana.se/recipe/bougatsa/
Vi var ju (som sagt) i Sitia och på samma hotell som ni i somras (månadskiftet juni/juli) och det var lugnt även då. Lite fullare vid poolen, men alltid plats på stranden och aldrig överfullt. Restaurangerna hade alltid bord, många greker som åt på dem (vilket alltid känns som ett gott tecken) och en väldigt välkomnande och liten stad att hänga i.
Önskar att vi åkt till Chrissi Island efter att ha sett era bilder, men minns inte ens att det fanns som utbud då…