Wallenbergare med skirat smör och rotsellerimos

av Åse

Heeej på er!
Nu är vi hemma i Sverige igen och gårdagen gick i seghetens tecken. Vi var hemma vid 2-tiden på natten och sedan gjorde vi några ansträngningar under dagen att packa upp, städa lite men hamnade mest i soffan – haha!
I dag är vi lite piggare efter nästan 10 timmars sömn så jag har jobbat nåågra timmar och nu ska det storstädas!
Jag ska börja plöja bland alla bilder som togs på Mallis och lägger upp så fort jag kan 🙂
Köpemat igår typ kebabsallad låg nära till hands men jag längtade faktiskt efter husmanskost! Så galet smarriga Wallenbergare blev det!
Nu är iofs min man partisk men han hävdade att han aldrig smakat så goda Wallenbergare, haha!
Jag serverade rotsellerimos till, sockerfri lingonsylt och inlagd gurka.
012A0800
012A0803
Skriv ut

clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Wallenbergare med skirat smör och rotsellerimos


Ingredienser

Wallenbergare

 • 500 g kalvfärs
 • 4 äggulor
 • 1 tsk salt
 • 1 krm svartpeppar
 • 4 dl grädde

Rotsellerimos

 • 1 rotselleri
 • 50 g färskost
 • salt, vitpeppar

Skirat smör

 • 150 g smör

Instruktioner

 1. Mixa kalvfärsen med salt i en matberedare med S-kniv. Blanda sedan kalvfärsen med äggulor och grädde.
 2. Forma biffar med blöta händer och stek i mycket smör tills biffarna är gyllengula.
 3. Skala en rotselleri, skär i skivor sedan i tärningar. Koka mjuk i lättsaltat vatten, häll av i durkslag och sedan tillbaka till kastrullen och låt ånga av på plattan på låg värme. Vispa till mos med färskost, salt och peppar.
 4. Skira smöret: Lägg smöret i en kastrull. Låt smälta på låg värme, rör inte i kastrullen. När smöret smält, häll sakta av det klarnade smörfettet och låt det vita mjölkproteinet vara kvar i kastrullen.

Nutrition

 • Serving Size: 4

SparaSpara

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

10 kommentarer

Ellinor 20 november, 2017 - 02:34

Hej! Färsen blev bara en smet efter 3 dl grädde. Jag försökte frysa ”smeten” för att göra den formbar men trots det föll de bara isär i stekpannan. Vet du varför det kan bli så och vad jag ska göra för att undvika det?

Svara
Åse 20 november, 2017 - 09:23

Tyvärr inte, wallenbergare är ju en färssmet så den ska hålla ihop, det enda jag kan tänka mig är att du stekt på för hög värme så den inte blivit klar inifrån och ut?

Svara
Sofia 15 augusti, 2016 - 13:58

Hej, detta låter ursmarrigt. Sötpotatis och rotselleri, är det ok vid LCHF? Försöker hitta lite alternativ till broccoli ?

Svara
Åse 15 augusti, 2016 - 14:08

Hej! Hur långt är ett snöre? 😉 Typ =)
Det beror på hur du lägger upp din LCHF kost och varför du äter LCHF. Viktminskning? För att må bra?
Sötpotatis är rikt på stärkelse men har annan vitaminprofil än potatis och många triggas mindre av sötpotatis än vanlig potatis. Jag äter enbart kolhydrater på kvällen så även de dagar jag äter kolhydratstrikt så får det plats. Rotselleri är lågt i kolhydrater, innehåller lika mycket stärkelse per 100 g som grekisk yoghurt. Hoppas du blev klokare!

Svara
ErikaGbg 15 augusti, 2016 - 08:10

Hej! Tänkte bara kolla när jag sparade receptet kom jag till någon ”tjänst” Yum-nånting. Är det där du har alla dina recept? Försökte söka efter fler recept där ifrån dig men hittade bara detta. Är det någon ny sida där man kan samla recept, vet du det? Kram

Svara
Åse 15 augusti, 2016 - 09:27

Hej Erika! Jag vet faktiskt inte så noga, tror det är en receptsamlingssida och man kan välja att spara recept som man stöter på där, receptkortet som du klickade på är knutet dit – mer vet jag inte =)

Svara
Julia 14 augusti, 2016 - 17:02

Hejsan!
Var inne på Victorias blogg förut. Härliga bilder.
Väger du fortfarande 56 kg?
Med vänlig hälsning Julia

Svara
Åse 14 augusti, 2016 - 17:05

Hej! 56kilo står inte för min vikt, utan för min målvikt jag hade som 25-åring när jag var inne i bantarträsket – du kan läsa om det under http://56kilo.se/om-mig
Jag väger mig inte så ofta idag, är supernöjd med att ha en stark kropp och som lagt sig på en vikt som för mig är lätt att hålla och där jag mår bra!
Må gott!

Svara
Annette 14 augusti, 2016 - 17:31

Det är det härliga med dig! Ingen smalhets eller vikthets utan du ser sund och frisk ut och är superfin! Verkar leva som du lär! <3
Tack för alla härliga recept, vi åt din tacopaj i fredags, barnen älskade den!!
Ska bli kul att se dina Mallisbilder, älskar mallorca men vi är mest i Palma 🙂

Svara
Åse 15 augusti, 2016 - 09:26

Hej! 56kilo står inte för min vikt, utan för min målvikt jag hade som 25-åring när jag var inne i bantarträsket – du kan läsa om det under http://56kilo.se/om-mig
Må gott!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.