Wägga – Restaurang Fiskstugan

av Åse

Vårt resesällskap bilar från Löddeköpinge och vi från Helsingborg så vi strålade samman i Karlshamn och lunchade på Wägga (Rökeri, delikatess och restaurang)
Låg så vackert till!

SMOCKAT med folk men måste ge en stor eloge till de ungdomar som jobbade i köket och serverade.
Trots ganska lång kö till att lägga beställning så gick det snabbt! Bra system där en personal gick ut i kön och tog emot beställning. Väl framme dröjde det bara 2-3 minuter innan vår familj om fem var serverade.

Såååååå mycket gott på menyn!

Jag tog ”Sommarsallad” som var lite som en Cesarsallad med räkor. Till det Aioli. Och jag fortsätter att nämna på begäran att jag då plockar bort brödet och krutonger. Denna blogg handlar till syvenede och sist om de val jag gör och det är de jag kommunicerar. Hur andra äter och vilka val de gör är också ok.

Alla portioner var rejäla men både jag och Catrin tyckte att just Sommarsalladen innehöll på tok för lite räkor tyvärr.
Stefan har varit här och ätit på kvällen med sitt företag och skaldjurstallrikarna ska vara grymma! Så ett litet tips till er om ni är i krokarna.


Japp, jag bor i min ”Kaffe” klänning! 😍 

Ungarna sov på hög på varandra! Alice mådde jättedåligt innan i Karlshamn. Värmeslag typ. Så jag fick i henne kolsyrat vatten, salt pommes och sedan ipren. Sömn och svalka i bilen på det och hon är nog som ny sedan.

Nu har vi precis kommit fram till Löttorp här på Öland (Vi sover i stuga här på vänners tomt)

Ha en fin torsdag så hörs vi i morgon!

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

7 kommentarer

Åsa Peleback 4 augusti, 2018 - 16:32

Hälsa för mig är att må så bra att jag känner mig pigg i vardagen, nyfiken och med ork att göra både det jag vill, och det jag ”måste”. Framför allt betyder hälsa mycket för mig eftersom jag vill må bra och finnas till för, och med, mun familj länge ❤.
Ett hälsotips är att när barnen är så stora så att dom kan vara själva en liten stund, gör då till en vana att promenera med din partner(eller med en vän) en stund på kvällen. Då hinner man både prata och får lite extra motion!

Håller tummarna🙂.
Kram Åsa

Svara
Gourmettjejen 28 juli, 2018 - 18:44

Jag bor i Karlshamn och är ofta där och äter. Ett tips nästa gång är torskryggen, magisk!

Svara
Linn 26 juli, 2018 - 19:47

Hej!
Jag har läst din blogg i flera år och inspirerats av dina recept sedan jag började med lchf för snart fem år sedan. Däremot brukar jag aldrig komma mig för att kommentera, men nu slogs jag av en nyfiken fråga: hur resonerar du kring barnens matvanor? Jag skulle vilja att mina barn (sonen är snart fyra, dottern är knappt ett halvår) åt mer åt lchf-/paleohållet av hälsoskäl. Även om barn ofta kan leva på kolhydrater och vara pinnsmala ändå tror jag knappast att det är nyttigt för dem. I praktiken tycker jag dock att det är svårt att genomföra eftersom det serveras ”vanlig” mat på förskolan och min man dessutom äter mycket bröd och pasta. Vi är däremot restriktiva med godis, fika och läsk men det känns onekligen som att man får kämpa i motvind i dagens samhälle då alla trugar om att man väl ändå kan unna ungen en glass eller en bulle… Det vore kul om du kunde skriva ett inlägg om hur du tänker kring dina barn i olika åldrar, vad de äter hemma osv. Får de alternativ mat i mer traditionell tappning när du äter blomkål tex?

Tack för en bra blogg. 🙂

Svara
Åse 29 juli, 2018 - 11:45

Hej!

Vi försöker alltid ge våra barn så bra möjligheter till bra mat som möjligt men de äter det skolan ger dem och vi har inga förbud på något.
Vi äter samma mat hemma – ibland kompletterar jag med mer kolhydrater till dem, de är ju aktiva och rör sig mycket. Jag ger dem hellre potatis och ris än pasta tex även om de äter det också emellanåt. Socker är vi restriktiva med och det hålls enbart till helg (och semester) och i begränsad mängd.

Svara
ÅsaS 26 juli, 2018 - 18:49

Vilken meny! Och ja, ungdomarna som sommarjobbar nu är grymma, tycker jag! De flesta sliter hårt i värmen och gör skäl för lönen. Tror att dagens ungdomar har förstått att man måste ligga i för att komma framåt.
Fy håle för att må dåligt i denna värme. Tycker själv att det börjar bli ”lite för varmt” nu. Svårt att äta, svårt att sova och vad man än gör så rinner svetten på en. Hoppas Alice piggnat på sig, så hon också kan få njuta av sommarlovet och semestertrippen.
Ha det gott! Kram 💕

Svara
Åse 27 juli, 2018 - 09:29

Jamen så är det nog! Duktiga ungdomar!

Ja nu börjar man bli smått trött på värmen! Men idag blir det Böda sand för hela slanten, får jag bara vara nära havet så funkar ärmen 😍💕 KRAM

Svara
Margaretha 26 juli, 2018 - 18:21

Tips i dessa värmetider. Börja dagen med resorb så får kroppen hjälp på traven i värmen. Margaretha

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.