GLAD PÅSK 🐣🌸🍃
Jag sitter omsmidda från gymkläder till morgonrock under värmefilten .
Tredje passet är gjort för veckan och ett kvar, bästa känslan i kroppen och jag känner mig stark, glad och nöjd.
Nystädad hem, tyst och lugnt. Daniel är på gymmet, barnen sover.
När Daniel kommer hem ska vi dra till Väla, vi sk nämligen på gala på Söndag (Påskdagen!) Det är Ellas Hjältar Galan på Clarion SeaU så vi behöver båda något att ta på oss! 😅 Daniel behöver en ny kostym.
Jag har massa snygga svarta klänningar i garderoben men näääää känner för något peppigare!
Ikväll ska jag och fina Marie ha en liten middagsdejt på REGIO (läääängtar!)
I går lade jag ut att jag vispade smör på mina instagram stories och jag fick direkt frågor ur jag gjorde.
ALLTSÅ Vispat smör är bland det bäääääästa jag vet!
Man behöver inte krydda med vitlök och örter utan bara flingsalt och ha i kylskåpet, bred på fröknäcken eller annat bröd, blir så otroligt mycket godare än vanligt smör!
Det är sååååå enkelt! Använd rumsvarmt smör och vispa, visp, VISPA! Det ska bli ett vitt fluffigt smör som sedan kryddas med valfria kryddor, i går hade jag 1 vitlöksklyfta, hackad bladpersilja och så smakade jag av med flingsalt.
Fluffiga smöret kluckas upp i glasburk och sedan in i kylen eller serveras direkt!
Tänk å att ta fram 1-2 timmar innan det ska fram på bordet så det inte är kylskåpskallt!
Jag gjorde högrevsburgare till barnen, såååå gott ju!
Jag och Daniel (och Noel, han åt även en burgare!) festade till det på Entrecote! YUM! Såååååå gott ju.
Entrecotskivorna är rumsvarma, saltade och pepprade och så steker jag den i smör och olja i het gjutjärn på snäppet under max. Vitlöksklyftor och timjan och jag öser köttet under tiden.
När det stiger upp vätska så vänder jag och steker ca 2 minuter på andra sidan, då blir de medium/medium rare. Låter sedan vila i ca 5 minuter.
Förvälld haricots verts dressede i olivolja, salt och så riven parmesan på.
En rejäl klick vispat smör som får smälta på biffen – enkelt men så ofantligt gott!
annonslänkar
KOMMENTERA GÄRNA! Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
5 kommentarer
Tillägg till min tidigare kommentar. Jag bryner cirka 1/3 av smöret och sen låter det svalna lite. Vispar med resterande kallt smör till fluff. I med flingsalt. Detta måste du testa🤗
Hej! Måste också inflika att jag älskar vispat smör. Undrar om du testat att bryna smöret först och sen vispa det som vanligt, sist i med lite flingsalt. Det är magiskt och beroendeframkallande!
Tack för en härlig o inspirerande blogg! Ska testa svartkålssalladen med mandel i veckan, ser jättegott ut! Kram
Glad Påsk 🐣🐣
Mums det ser gott. Ha det så trevligt på galan på söndag
Nu blev jag ju sugen på grillad biff med dessa tillbehör! Du kan det där med att frestas.. Eller inspireras.. Välj vilket du vill!
Apropå vispat smör.. Hade en ung kille/man (25-28 år) som undrade var vi hade sånt där smör som man fick på restaurangen.. Jag och kollegan stod som två frågetecken tills vi efter ett antal frågor och tillhörande förklaringar kom på vad han menade.. Undrar vem av oss som tyckte det var mest jobbigt.. Han, som frågade, eller vi som senare stod och småfnissade..
Önskar dig en Glad Påsk och trevliga ”partyn”!
Kram 💕