Res med VISA!

19 juni, 2016

Är du som jag som aldrig har kontanter på dig hemma i Sverige? Jag har, om jag har riktig tur en 10:a till kundvagnen – annars så är det bara kort.
Det är ju så enkelt och smidigt att dra fram kortet!
Jag vet inte hur just du gör när du åker utomlands men jag växlar nästan aldrig pengar när jag ska utomlands, på sin höjd till taxipengar i länder där de sällan tar kort eller till dricks men jag använder alltid mitt bankkort även utomlands.
Jag vet dock att vi svenskar är dåliga på att använda kortet utomlands! Då återgår vi till ett mer ”gammaldags” sätt för betalning – nämligen med massa kontanter.
Det hör liksom till proceduren inför en resa att växla in sin semesterkassa.
Visste du att:

  • Det oftast är billigare att betala med sitt kort jämfört med att växla till kontanter innan avresa.
  • Du inte ska välja SEK om det ges som alternativ vid kortbetalning! Välj lokalvalutan för att få en bättre kurs!
  • Om du använder ditt VISA kort för att boka flyg, hotell och hyrbil, så ger det dig skydd om något går fel.

Anledningen till att man väljer att växla in sina pengar på växlingskontor innan semestern kan helt enkelt vara oro.
Finns det en ATM dit jag ska, om jag behöver kontanter?Är det säkert att betala med kort?


Har jag samma köpskydd som hemma?
Får jag en bra kurs när jag betalar med kortet?
Ska jag betala i resmålets valuta eller min hemvaluta om jag får valet?
Tänk om butiker och restauranger på resmålet inte har kortbetalning
Att resa med VISA är enkelt och säkert! Du är skyddad mot bedrägeri och du slipper risken med att bära med dig en större summa pengar.
DSC03650

DSC03651

VISA Travel Tools är en smart app för din smartphone som ger dig total kontroll på din resebudget och du kan enkelt se vart närmaste ATM är. I appen hittar du även en valutaväxlare och hjälp om ditt kort blir stulet eller borttappat. Smart!
Trevlig resa! ☀️
Betalt samarbete med VISA

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


3 kommentarer

Christina 21 juni, 2016 - 06:51

Nyss hemkommen från Kreta. Tänkte bara använda kort, och hade bara lite euro sen tidigare med. Tyvärr tar en del butiker endast kontanter, så det blev till at gå till närmsta atm och ta ut kontanter. Tyvärr är cash king fortfarande på vissa håll?

Svara
Åse 21 juni, 2016 - 07:58

Ja då är just den appen grym (Visa Travel Tools) att ha som ger en full koll på ATM maskiner i närheten, jag tar alltid ut en mindre summa och har till just småbutiker, taxis etc men tar alltid ut lokalt, växlar aldrig in hela reskassan innan 🙂

Svara
Eva 19 juni, 2016 - 11:52

Vi har alltid kontanter med oss när vi reser. Växlar här hemma. Har varit med om att bankomaten slukat kortet trots att man inte tryckt fel kod. Och då stod vi där så vackert och fick spärra kortet. Tur att vi hade kontanter och ytterligare ett kort. Men det kortet vågade vi knappt sticka in i en automat av rädsla av att bli av med det.

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.