Vindaloo kyckling är en klassisk indisk rätt med fylliga smaker av vitlök, ingefära, chili och värmande kryddor. Perfekt för dig som älskar het och mustig mat!
Servera med ris eller blomkålsris och tex naanbröd.
Hej på er alla och happy fredag!
Här ligger minsann ett tunt vitt snölager utanför idag! Det gör alltid det lite ljusare =)
I dag ska jag lägga all energi på att få lite ordning här och ska ta itu med en del lådor som behöver rensas och i kväll blir det bio med make och våra yngsta! Kul! Inte varit på bio på eeeeevigheter!
Och så ska jag såklart fundera på mat ikväll!
Om ni behöver ett recepttips så kommer en goding här!
Vindaolo, muuuuums! Jag brukar beställa detta i Cabo Roig på vår favorit indiska restaurang.
Testa!

Vindaloo Kyckling – Recept på en kryddstark & smakrik favorit
- Portioner: 4
Ingredienser
600 g kycklinglårfilé, i bitar
2 msk olja (t.ex. raps- eller kokosolja)
1 tsk senapsfrön (valfritt, ger extra smak)
1 gul lök, finhackad
3 vitlöksklyftor, rivna
1 msk färsk ingefära, riven
2 tsk garam masala
1 tsk spiskummin
1 tsk koriander, malen
1 tsk paprikapulver
1–2 tsk chilipulver (justera styrka efter smak)
1 tsk gurkmeja
1/2 msk vitvinsvinäger (eller äppelcidervinäger)
1 tsk sambal oelek (skippa för mildare smak)
2 msk tomatpuré
200 ml körsbärstomater på burk
2 dl kokosgrädde (går att ersätta med grädde, matlagningsyoghurt eller dylikt)
1 tsk salt
1 tsk socker eller Nick’s (valfritt, balanserar syran)
Färsk koriander och turkisk yoghurt till garnering
Instruktioner
- Hetta upp oljan i en stekpanna eller gryta på medelhög värme.
- Lägg i senapsfrön (om du använder) och låt dem poppa några sekunder. Tillsätt lök och fräs tills den blir gyllenbrun.
- Tillsätt vitlök och ingefära, fräs i 1 minut.
- Rör ner garam masala, spiskummin, koriander, paprikapulver, chilipulver, gurkmeja, sambal oelek, och tomatpuré. Låt fräsa i 30 sekunder.
- Häll i vinäger och rör om. Tillsätt kycklingbitarna och stek dem så att de får lite färg.
- Häll i tomaterna, kokosgrädde, salt och socker. Låt sjuda på låg värme i cirka 30 minuter, tills kycklingen är mör och såsen har tjocknat.
- Smaka av med eventuellt mer kryddor eller vinäger för att balansera smakerna.
- Servera i skålar, klicka lite turkisk yoghurt över och strö över färsk koriander vid servering.
8 kommentarer
Åhh tack för detta recept!!!
Brukar göra din Vindaloo från boken Åses kök och min son och man verkligen älskar den. En vardags favorit!❤️
De ler förövrigt alltid stort och ser framemot maten när jag säger att receptet är från Åse😋
Och jag har testat mycket …Men du är favoriten här i huset …så det berömmet får du suga i dig. Jag är så glad att jag hittat din fina blogg!🙏
Ha en fin kväll/Sara
Vad du är gullig Sara!! ❤️
Tack söta du och happy tisdag! 😻
😊
När ska kokosgrädde i?
Receptet är uppdaterat med den infon 🙂
Tror du man skulle kunna köra detta i crockpot?
Hur länge o hög el låg isf? Det är ett härligt recept!
Gott! Älskar indiskt. Vad heter restaurangen i Torrevieja? Vi var där tre veckor i somras och ska vara nere 5 veckor i sommar.
Inte i Torre, i Cabo Roig 🙂