Hej söndag!
Hoppas ni haft en fin dag och förhoppningsvis lika mycket sol som vi haft! 4 grader och sol får man ju vara glad över fast det är galet mycket kallare än vad det brukar vara så här års i Skåne!
Nu har jag ett riktigt bra tips på ett mousserande vin! Den här vill ni inte missa 🙂
Inte bara ett väldigt gott bubbel utan till ett grymt bra pris – 79 kr!
Celeste Cuvée är en hyllad Blanc de Blancs som passar perfekt till aperitif och tilltugg!
En Blanc de Blancs är ett mousserande vin gjort enbart på gröna druvor.
Vinet har pigga bubblor och livfull doft av citrus, päron, melon och tropisk frukt.
Smaken följer upp med toner av citron, grapefrukt, persika och mineral. Serveras med fördel som aperitif med eller utan tillbehör eller till färska skaldjur, rätter av fisk, kyckling och vitt kött eller till vegetarisk mat.
Vinet är helt nytt på den svenska marknaden men har redan hunnit hyllas av Sveriges vinskribenter:
”FYND!” – Bengt-Göran Kronstam, Vinbörsen, februari 2023
“FYND!”– Jenny Asplund, Vinbörsen, februari 2023
“BRA KÖP!” – Eva Wickström, Vinbörsen, februari 2023
8/10 – “Mycket bra Mousseaux!” – mousserande.se, mars 2023
4 av 5 – Boxtoppen, februari 2023
Och jag håller verkligen med! Det här kommer bli vårt husbubbel i vår, ska själv lägga en beställning så vi har hemma!
Art. nr 73279 | G.D. Vajra Langhe Rosso, 2021 | Flaska 750 ml | ALK 13,5 % | 119 KR
Läs mer om Celeste Cuvée här och där kan ni även fraktfritt och utan extra kostnad beställa vinet till er lokala systembolagsbutik.
Till detta härliga bubblet serverade jag små crostinis med en chèvrekräm.
Getosten har en syrlig smak som passar perfekt till ett fräscht och krispigt mousserande vin.
Försvinnande goda!
Som lågkolhydratalternativ: Skär lite tjockare skivor av gurka och ha som ”bröd” – så gör jag ofta, jättegott!
Här kommer receptet!
Skriv utCrostinis med chèvrekräm
- Portioner: 4
Ingredienser
100 g chèvre (getost)
2 msk crème fraiche
2 tsk timjan, torkad
lite salt
flytande honung
färsk timjan eller rsmarin till garnering
Instruktioner
Mosa osten med crème fraiche. Rör ihop med timjan och salta lätt.
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎