Vardagsfrukost för barnen

av Åse

Vad roligt att ni är peppade på matdagbok!
Jag tror att jag gör så här att jag postar matdagbok på måndagar för veckan som gått, givetvis med bilder =) På så vis kan jag länka till de nya recepten jag ätit och lagt ut!
Ni var även intresserade av att se mer detaljerat hur jag lägger upp mina träningspass och det ska jag absolut posta from nästa vecka.
Att få ihop en hälsosam livsstil i familjen är ju inte altid det enklaste. Det är lätt att hamna i mackträsket, halvfabrikat etc.
Som tur är så har vi barn som är väldigt medvetna om hur kosten påverkar oss.
Till frukost just nu äter barnen det här:
1 kokt ägg
1 tallrik med fet ekofil alternativt grekisk youghurt med hallonsås och kardemummagranola.
Granolan hittar ni HÄR
Hallonsåsen gör jag helt sonika så att jag bara kokar upp hallon med lite vatten, mixar med stavmixer och häller upp i kannan. Resten förvarar jag i kylskåp.Nu blev jag så sugen på detta så det blir nog dagens frukost! Fast jag tar grekisk yoghurt blandat med keso, varma hela hallon 🙂
Titta in senare, har en så galet gott middagsrecept att dela med mig av!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

12 kommentarer

Amanda 16 mars, 2022 - 23:36

Hej! Jag har gjort detta receptet såå många gånger, men sedan jag blev vegan så har jag inte hittat ett sätt att ersätta äggen utan att brödet tappar volym och faller isär och jag i princip använda det som musli i soygurten till frukosten.
Har du några tips eller alternativ till hur jag kan göra istället? Har testat kikärtsspad och äggersättning men det blir inte alls bra.

Svara
Åse 17 mars, 2022 - 09:27

Hej Amanda, tyvärr har jag inga tips att ge när dt gäller ersättning för ägg.

Svara
Helena Hasselblad 1 september, 2017 - 18:23

Hej, tack för all inspiration 🙏 Får man fråga var de fina underlägen kommer ifrån?

Svara
Cecilia 31 augusti, 2017 - 21:30

Hej! Tar du bort fröna innan du mixar hallonsåsen? Tack för en bra blogg, verkligen inspirerande! Mvh Cecilia

Svara
Åse 31 augusti, 2017 - 21:48

Nej de mixas med 🙂 härligt att du inspireras här! 🌸

Svara
Smulan 30 augusti, 2017 - 16:59

Vill bara säga vilken härlig blogg! Du är fantastisk!!

Svara
Åse 30 augusti, 2017 - 17:00

Tack söta du! Glad jag blir!

Svara
Anna 30 augusti, 2017 - 11:10

Såna här inlägg är så uppskattat! Tips på vardagsmat och speciellt vad ni ger barnen. Tycker det är så svårt att hitta bra mat till dem som lever på mackor och pasta.

Svara
carin 30 augusti, 2017 - 10:37

Tror vi är många som är sugna på en personlig hälsokickoff till hösten så att få ta del av din matdagbok vore toppen! Kan du inte berätta mer om hur du tänker kring målsättning? Läste att du hade tagit förebilder tex, när har du som mål att ta ”efter-bilder”? Ska du fota dig varje vecka eller har du satt upp något mål typ ”inom 2 månader” eller har du inte tidsbegränsat det utan mer ”när jag gått ner 4 kilo och det får ta den tid det tar?” Vore intressant att höra vad du tänker, eftersträvar du någon speciell målvikt eller är det bara känsla du vill nå?

Svara
Åse 30 augusti, 2017 - 10:40

Hej Carin!
Jag tar efterbilder när jag är nöjd =) Visar givetvis er här då!
Jag har egentligen inget viktmål utan vill bli av med sommarfluffet och bli fastare och muskulösare. Jag har sakta men säkert blivit mindre muskulös och mer fluffig sedan 2015, är väl en kombination av mindre träning, åldern (är 44) och lite liberalare kosthållning.
Så egentligen är svaret på din fråga: En känsla!

Svara
Eva Söderström 30 augusti, 2017 - 10:35

Hej Åse! Jag har gjort denna musli för andra gången nu, då jag fick maken att smaka på dessa ”frön” som han egentligen inte tycker om.
Det visade sej att han gillade detta tillsammans med grek. yuoghurt, och äter det till frukost varje dag numera! Jättegott!
Ser fram emot ditt middagstips!
Med vänlig hälsning
Eva S.

Svara
Maria Tapper 30 augusti, 2017 - 09:54

Tack för tipset! Pratade senast igår med barnen ang frukosten och att det alltid blir samma….

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.