VÅR i luften!

23 februari, 2014

Heeeej på er!
Vi har sådant underbart vårväder här så jag svidade om i nya powerwalk byxor (MXDC Ladies Razor tights) och begav mig ut på en härlig power walk i förmiddags – jag har saknat ett par bra PW byxor!

IMG_7573

IMG_7585

2014-02-23 12.23.04
IMG_7595

Fortfarande kalt och kargt men det har varit vår i luften!
Apropå träning, måste rekommendera appen lolo treadmill som jag använder när jag kör intervaller på bandet, gör träningen såååå mycket roligare!! Har ni andra tips på roliga träningsappar??
Jag fick hem lite saker från Bodystore.se och då var bl.a detta med.
Har ni några erfarenheter av sådan här fasta? Hur mådde ni efteråt? Jag tror det kan vara bra att rensa ut skräp som lagras i kroppen ibland.

Fasta är inte svält, utan innebär att man för en begränsad tid ställer om kroppens näringsupptag genom ett kontrollerat intag av vätska, så att det egna näringsförrådet används. Kroppen ges därvid tillfälle att befria sig från upplagrade ämnesomsättningsprodukter (sura slaggprodukter, överskottsproteiner och fettämnen) i vävnaderna. Under fastan används också allt mer fett för energiproduktion medan man minskar utnyttjandet av glukos och protein.
I vår del av världen har vi ett överflöd av mat, dryck och njutningsmedel. Vi äter mindre fibrer och mera fet och sockerrik mat. Samtidigt har vi ofta stillasittande arbeten och får därmed mindre motion. Därmed uppstår en obalans mellan det vi äter och det vi gör oss av med. Även stress, miljöföroreningar och gifter sätter spår i kroppens sätt att fungera. Här kan fastan sättas in som en ”storstädning”

 
Jag har faktiskt aldrig provat denna typen av fasta eller under så lång tid som 3 dagar. Kanske skulle prova och se om man känner sig urstädad!? Hihi
Berätta gärna om ni har erfarenheter!

IMG_7569

Men idag blir det ingen fasta dock! Fast har ingen aning om vad det blir till söndagsmiddag, vad äter ni? Ni kanske sitter inne med några smaskiga tips!
Många kramar till er!

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


12 kommentarer

Paulina 24 februari, 2014 - 20:50

Jag gjorde Nyforms fasta i somras och det gick jättebra! Man känner verkligen att kroppen rensas på toxiner och man får en riktig genomsköjlning. Det var liiiiite jobbigt typ dom två sista dagarna när man var rätt sugen på att tugga fast mat, men buljongen gjorde det lättare. Det bästa med fastan var ändå hur man uppskattade mat efteråt och inte alls var lite sugen på halvfabrikat och grejer, så jag rekommenderar verkligen! Jag gjorde en liknande fasta på 3 dagar efter nyår också men då gjorde egna juicer utifrån Renée Voltaires bok om juicefasta. Det var otroligt tidskrävande och dyrare! Men jag uppmuntrar absolut alla att testa! Ett tips på bra förberedning och motivation är att kolla på dokumentären ’Fat, Sick and Nearly Dead’ som handlar om juicefasta under längre tid. Lycka till 🙂

Svara
Britta 23 februari, 2014 - 19:24

Idag åt vi ekologisk majskyckling, som tillagades hel i ugnen i nästan två timmar, med gräddsås. Ungarna fick ugnsrostad potatis och morötter till. Söndagsmiddag helt enkelt 🙂

Svara
kila7 23 februari, 2014 - 18:58

….idag blev det ”din pizza”…:)

Svara
Marlene 23 februari, 2014 - 17:35

Please vill du länka till jackan också? Så snygg och perfekt till powerwalks!

Svara
Nina 23 februari, 2014 - 17:08

Helstekt fläskkarré med lite asiatisk kryddblandning och en egengjord salsa. Mycket gott!

Svara
Lena 23 februari, 2014 - 17:03

Hej!
Jag har fastat i min ungdom och älskade det. Kände mig piggare och gladare med mig själv o kroppen. Detta var dock innan jag började med artegen föda.
Lycka till

Svara
Henrietta 23 februari, 2014 - 16:59

Stekt torskfile med skirat smör, färsk sparris, kall dillsås och ett glas tort vitt vin. Mums!

Svara
Yvonne S Ed 23 februari, 2014 - 16:26

Här blev det ett hederligt långkok! Gryta på högrev med lök, morot och svamp. Sky smaksatt med fond och rödvin. Jättegott! Kokta gröna bönor samt en coleslaw till det för mig, maken fick kokt potatis.
Vårkänslor här på Österlen också. Jag är dock lite krasslig, så jag har mestadels varit inomhus idag.

Svara
Annah 23 februari, 2014 - 16:07

Blir nog renskavsgryta idag. Med broccolimos.

Svara
Åse 23 februari, 2014 - 16:08

Jag har ALDRIG ätit renskav!! Måste köpa!

Svara
Annah 23 februari, 2014 - 16:10

JA PROVA! Gott och lättlagat!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.