Vägning viktminskningsvecka 37

av Åse

Bara att inse, jag är på tok för nyfiken för att inte checka vikten emellanåt. Väger några hg mindre än senaste angivna vikt, jag har dessutom tant röd på besök så det är ev lite mindre. Känns toppen! Uppdaterar inte vikten officiellt än.
Nåväl, som jag skrivit så känns det faktiskt otippat bra att det tar sin lilla tid nu, jag har ju kommit till den insikten att jag måste fokusera på att kunna göra bra val när viktminskning är svårt, dvs under semestertider (mer vin och ökat energiintag). Är mer nöjd och stolt över mig själv för det faktumet än när jag går ner under lättare omständigheter. Jag har alltid haft svårt att vara något mellanting, antingen satsar jag STORT eller inte ALLS, men för en gångs skull så fungerar det galant att satsa på att bara göra så bra val jag bara kan!
Jag räknar med att hela augusti kommer gå lite långsamt för viktminskningen, sedan SKA jag vara i mål innan septembers utgång!

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

43 kommentarer

Lotta 30 juli, 2009 - 20:06

Grattis Åse, va duktigt att hålla vikten så här över sommaren. Själv gick det inte lika bra, gick upp några kilo men det är inte värre än att jag går ner dem under hösten. Har inte tänkt att hetsa upp mig över dem utan bara återgå till rutiner och annat som funkar. Tack för tipset med ersättning till pulverdrinken.,.
Ha en fortsatt bra sommar!
/Lotta

Svara
anje01 28 juli, 2009 - 11:14

HEJ Åse. Har sagt det förr men nu gör jag det igen. Du är helt otrolig kommer med nya hjälp på traven hela tiden.det bara sprutar ideer från dej hela tiden.Allt från vardags mat till drink tips.Jag läser och följer din sida dagligen.Och tycker den är kanoooon.

Svara
Åse 28 juli, 2009 - 11:15

Roligt att höra =))

Svara
Susanne 28 juli, 2009 - 09:36

Du har verkligen inspirerat mig att prova LCHF-aktig mat.
Helt sjukt nog gick jag ner 5,4kg första veckan…
Fast jag har ju en del att tappa..

Nu fick jag tillräckligt med motivation att fortsätta ner.

Svara
Åse 28 juli, 2009 - 09:40

Kanon!! Det är det som är så bra med lågkolhydratkost att man tappar mycket och fort första tiden och det boostar ju motivationen!! 🙂

Svara
Camilla 28 juli, 2009 - 09:34

hej Din sida och din viktresa inspirerar du är jätteduktig!
Jag har själv hållt på med v-v sedan januari och tappat 21kilo, har 5-6 kilo kvar till mål.Då och då när motivationen inte är på topp brukar jag titta in här och inspireras

Svara
Åse 28 juli, 2009 - 09:41

BRA jobbat!!!
Grattis!

Svara
Cia 28 juli, 2009 - 08:39

Härligt att det går nedåt på vågen!

Svara
Elin 27 juli, 2009 - 20:30

Inte så länge sedan jag hittade din sida. Vill bara säga att du inspirerar och är grymt duktig!

Svara
Ingela 27 juli, 2009 - 19:37

Furundras i princip varje inlägg som du skriver… Hur gör du människa?? Sitter fortfarande med kilon som ska bort.. Jag är i alla fall sjukt imponerad och du verkar ha en vilja av stål! =) Och en peppande familj hoppas jag!

Svara
Åsa 27 juli, 2009 - 17:20

Hej. Vilken fin sida du har väldigt inspererande. Jag skulle gärna vilja få bli medlem hos dig. Jag är en 2 barnsmamma som också kämpar med min vikt. Framförallt så kämpar jag med min bullemi och ätstörning tilsammans med min vikt. Jag fick tipeset om din blogg/sida på helenas-web.nu. Mvh

Åsa

Svara
HelenaN 27 juli, 2009 - 15:36

Hej Åse! Jag har varit inne några få gånger och läst här i din blogg o måste säga att du är grymt duktig! En riktig inspiratös är du. Jag har länkat till dig från min hemsida i det här inlägget: http://helenas-web.nu/index.php?option=com_content&view=article&id=187:090723&catid=29:vikt&Itemid=27#josc327 (hoppas det var ok)

Hit kommer jag att återkomma fler gånger…
Lycka till i fortsättningen.
//HelenaN

Svara
Åse 27 juli, 2009 - 15:43

Hej Helena! Visst är det OK! Dig ”känner” jag igen också 🙂

Välkommen tillbaka!! Kram,
Åse

Svara
Carolin 27 juli, 2009 - 13:33

Jag blir så inspirerad av din blogg!!! Detta hjälper en att fortsätta på denna livsstil! Ingen risk att man ger upp nu iallafall!

Fortsätt med detta så kommer garanterat jag hänga på!

//Carolin

Svara
Madeleine Andersson 26 juli, 2009 - 22:04

Hej!
Kommer inte in på Fullthus, har du lagt ner??
Kram
Madeleine

Svara
Madeleine Andersson 26 juli, 2009 - 21:29

Hej!
Nu har vv tappat en medlem: mig! Jag är såld på LC/LCHF. Läser mina 3 böcker av Ola Lauritzson o Annika Dahlqvist kokbok. Har haft svårt att bestämma mig vilken metod jag ska leva efter. Har en killkompis som gått ner 10-11 kg på 5v med hjälp av Reductil, ett receptbelagt preparat, men jag känner att om jag provar det och går ner i vikt så har jag ingenting lärt mig när kuren är över! Alltså, det är kul för honom men för mig finns det inga genvägar, jag tror på din väg!
Kör hårt!
Kram o pepp till dej!

Svara
Åse 26 juli, 2009 - 21:41

Helt rätt tänkt tycker jag!!! KRAM å pepp tillbaka!!

Svara
mallaba 26 juli, 2009 - 20:56

Du är då ärlig i allafall som erkänner att du har svårt att hålla dig från vågen. Men ser eller känner du några resultat om du skulle mäta dig??

Kram Mallaba

Svara
Åse 26 juli, 2009 - 21:41

Jag har inte mätt mig på ett tag men visst har det hänt lite på måttet tror jag.

Svara
Sofia 26 juli, 2009 - 19:01

Jätte skönt för dig att du fortsätter på rätt väg även fast du äter annat än vad du brukar göra. Jag har haft lite problem med sötsuget som egentligen varit borta i 13 veckor men nu när jag har unnat migmer frukt i form av melon, jordgubbar och sånt så har jag blivit mer sötsugen. Är lite läskigt att man påverkas ändå så lätt av bara frukt!

Svara
Åse 26 juli, 2009 - 21:44

Ja socker är förrädiskt även om det är fruktsocker ”bara”.

Svara
Karin 26 juli, 2009 - 18:36

Härligt!! Under semestern är det lätt att synda lite, med betoning på lite. Jag känner precis igen det du beskriver. Jag BEHÖVER inte längre balla ur totalt bara för att jag smakat på en chokladbit eller två. Det är inte förstört och den insikten är så otroligt viktig. Livet är så mycket mer balanserat här på andra sidan kolhydratdimman, den som skapar en massa fällor, migrän, hunger som inte är hunger och andra konstiga besvär.

Svara
Carolina 26 juli, 2009 - 16:42

Hej Åse! Har varit på semester och inte haft tillgång till internet, så himla roligt att läsa din blogg igen! Ger verkligen ny energi! Tack vare din roliga och givande blogg
har jag lyckats förbättra min träning och kost! – 5 kg på mindre än 5 veckor! Tränar väldigt mycket men har aldrig hittat kosten som passar, LC är underbart! Nu har jag 1 kg kvar till min målvikt och semestern har inte förstört det! Tack till dig för alla bra recept!

Kram Carolina, som klarat 1 vecka semester med 1 hg + !!! TJOOOHOOO!

Svara
Åse 26 juli, 2009 - 21:45

TJOHOOOOOOOOOOOO från mig också!!!

Svara
Eva 26 juli, 2009 - 13:46

Tycker du har gjort det superbra! Är så inspirerad av dina recept o härliga bilder.
Jag undrar en sak, äter du 3 mål om dagen? Lagad mat eller?
Jag tror jag äter för lite eller fel,blir ofta hungrig mellan måltiderna o det är väl inte meningen. Undrar om man ska äta mycket fett. Hur ska jag lägga upp dagen?
Kram eva

Svara
susanne karlsson 26 juli, 2009 - 13:41

härligt att det gått så bra ,synd med magen men hoppas att det årdnarsig hoppas att det är något tillfälligt.

Svara
Ida A 26 juli, 2009 - 11:51

Härligt Åse! Du är ju snart i mål.
Hoppas du är bättre i magen och kan äta din goda frukost igen. Har två veckor kvar på semestern och jag försöker göra bra val hela tiden och denna semestern har jag tänkt stå still och inte gå upp 3-4 kg som är vanligt för mig under semester. Sedan är det bara att fortsätta äta lika, läsa din blogg och inspireras ner ca 10 kg. Jag vet att jag kommer att lyckas denna gång utan att banta…känns så skönt att hitta en kost som passar mig och familjen samtidigt mår jag såååå bra. Tack!!! Kram Ida A

Svara
Diana 26 juli, 2009 - 10:02

Hallå Snäckan!!

Grattis, grattis till ”nya” kroppen & dina fantastiska resultat!! Som jag berättat tidigare har du inspirerat hela min viktresa och egentligen skulle du ju ha lite provision i form av minuskilon/hg av mig – men det blir svårt att lösa tyvärr!! Har med din sida/motivationsbilder fått mig att haka på och jag har till dags datum tappat nästan 17 kg och jag är sååå glad & tacksam för ditt sätt att positivt bjuda på recept, tankar, motgångar, medgångar och allt vad en viktresa kan innehålla, men som jag skrivit till dig tidigare, kan du så kan jag..

Nu till min fråga, som du endast svarar på om du har tid, lust och ork. Jag undrar om lite om din super goda frukost. Har du förberett kesellan/funlighten till senare tillfälle? Varför jag undrar är för jag tänkte förbereda till frukosten i morgon som jag tänkte ta med till jobbet, undrar mest om det står sig fint eller om det blir bäst att blanda till direkt när man ska inta frukosten?

Nu ska jag strax ge mig iväg för att köpa nötter & blanda ihop till din nötmüsli, har kört en nötmüslivariant gjord på en färdig nötblandning, men den saknar lite sting 🙂

Ha det så gott & grattis ännu en gång till dina resultat!!//Kram Di*

Svara
Åse 26 juli, 2009 - 10:34

Grattis vännen!!!

Kesellan/Funlighten går ju att förbereda dagen innan, men nötter och bär ska du nog lägga i strax innan du äter den.

KRAM!!

Svara
Diana 26 juli, 2009 - 11:58

Tack för snabbt svar!!

Ha en trevlig söndag <3

Svara
Linruz 26 juli, 2009 - 09:50

Toppen att ha en klar målbild framför sig.
Det klarar du det vet både du och jag.
Kram kram

Svara
Ingela 26 juli, 2009 - 09:22

Först, tack för din enorma receptsamling du delar med dig av! Jag tänkte göra väldigt mycket Åsa-mat framöver, det ser så gott ut, och känns så fräscht och nyttigt samtidigt som det verkligen inte är tråkmat! Kesella och bär är numera min favoritfrukost ( ohc det från en som alltid annars börjat dagen med havregrynsgröt!)

Jag är kanske fixerad mer vid storlek/mått än vid kilo (hmm..kan det bero på att vågen och jag inte är kompisar just nu …?? 😉 ) men det vore roligt att höra vilken storlek du drar nu ( 36? 28”?) och vad du hade från början när du började denna viktresa? Är du framme vid den storlek du vill ha nu, eller vet du av erfarenhet att du kommer minska mer i storlek när du är målviktig?

Svara
Gabriella D 26 juli, 2009 - 02:56

Du e grym Åse!
Jag har varit på fest idag och ätit & druckit allt :S…
Kram

Svara
Camilla 25 juli, 2009 - 22:56

Lysande! Tänk att du t o m minskar något trots att du räknar med att bara hålla jämnvikt. Du är snart i mål, Grattis!

Svara
Ingela 25 juli, 2009 - 22:39

Tycker du verkligen har hittat balansen i såväl aktiv viktminskning som målviktstillvaron, och under sommaren är det alltid lätt att släppa taget – ”en bulle blir två blir en glass så det kvittar jag tar en näve chips också-attityden” – men du är verkligen en inspiration för oss alla!

Svara
Petra Johansson 25 juli, 2009 - 22:33

Jag är också en allt-eller-inget-tjej som kämpar med att göra bra val varje dag. Det går så mkt lättare nu! Tack för att du delar med dig av dina erfarenheter o recept!
Kram

Svara
Ullis 25 juli, 2009 - 20:56

Hejsan!!
Jag är så imponerad av dig o du är superduktig. Synd med magen,hoppas du mår bättre. Fick samma problem med filmjölk för något år sedan o skippade det ett tag o sedan lugnade sig magen o nu har jag inga problem med mjölkprodukter. Vet dock inte vad det berodde på…..
För varje gång jag tittar in till dig hittar jag nya recept, mycket bra.
Kram

Svara
Malin J 25 juli, 2009 - 19:39

Grattis, du har verkligen hittat din form och hur du skall hålla den, det märks att du mår bra, kram.

Svara
jessica 25 juli, 2009 - 16:59

Du är för bäst gumman!! Jag visste väl det!!fniss!
Du, nu när jag skulle klicka på registerar för lösen, så såg jag när jag tryckte på registrera, att jag hade missat mitt sista a, på användarnamnet!! vet inte om det kvittar? men annars kanske du kan lägga till ett a:))
Nu får du fira med lite extra rosévin ikväll:))hihi
KRAAAM

Svara
Jenina 25 juli, 2009 - 13:25

Du är så otroligt duktig Åse!! Du inspererar verkligen mig. Så snygg du blivit (du va iof snygg innnan också).

Ha en fortsatt skön sommar.

Kram Jenina

Svara
jennyh 25 juli, 2009 - 12:47

Vad skönt det måste vara att ha hittat något som funkar i alla lägen.

Svara
Aika 25 juli, 2009 - 11:39

Du e bäst gummis!

Svara
Anna A 25 juli, 2009 - 10:58

Tycker det är fantastiskt att du känner att du hittat den där balansen som vi är så många att söka efter. Otroligt ´bra jobbat och återigen tack för en inspirerande sida med mängder av goda recept!
Kram

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.