Ugnspannkaka med räkstuvning (lågkolhydrat)

19 mars, 2020

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore

Hej hej på er!

Är ni fler som känner att livet liksom står still nu? Dagarna känns som en enda lång väntan. Väntan på att allt ska bli som vanligt igen..
Men jag har fått ny kraft, förra veckan var dränerande men jag fick liksom ny kraft i helgen – detta ska vi klara! ❤️

Vi har 8 grader och sol idag och 1 vecka fram ser prognosen likadan ut! Det kommer bli mycket häng på solsidan med solglasögon, korvgrillning och utefix! Just nu behövs all energi!

Jag fick hem min beställning från Bodystore, lite smått och gott: Bästa hipsterna HÄR, Nick’s ”socker” och fiber honung HÄR
Glutenfria havregryn till grabbarna som älskar sin havregrynsgröt och så det fettreducerade sesammjölet HÄR som jag tycker är ett riktigt bra mjöl! Ersätter mandelmjöl och vetemjöl i många recept.

Immunförsvaret kan ibland behöva stöttning.


Jag gör det med näringsrik lågkolhydratkost (ketogen kost) och korttidsfasta och så dricker jag mina gröna drinkar med äppelcidervinäger (Jag har Organic Greens i mina drinkar! Tips! HÄR) Jag är dessutom noga med att ta mina kosttillskott (På morgonen Omega 3 och Probiotika) och sedan tar jag D-vitamin och Immun Stark från Holistic. Jag varvar Immunstark med MultiMineral och MultiVitamin (riktigt bra heltäckande produkter!) Innan jag lägger mig tar jag Genacol och M3

Över till receptet!
Detta är ett snart 7 år gammalt recept här som jag faktiskt glömt bort! Men så ljuvligt GOTT!

Skriv ut

Ugnspannkaka med räkstuvning (lågkolhydrat)

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4 1x

Scale

Ingredienser

Pannkaka:
4 ägg
1 dl grädde
250 gr keso
1 dl riven smakrik ost.

Räkstuvning:
1 msk smör
1 schalottenlök, finhackad
2 msk vitt torrt vin
1 msk konc. fiskfond eller 1/2 fiskbuljongtärning
1 krm cayennepeppar
ev. salt och peppar
2 dl grädde
1 msk smör
1/2 dl finhackad dill (1 knippe)
3 dl skalade räkor


Instruktioner

Sätt ugnen på 225 gr.
Mixa ihop smeten med stavmixer, häll i smord form och strö den rivna osten ovanpå.
Låt gå i ugn tills pannkakan stelnat och fått fin färg, ca 20-30 minuter.
Smält smöret i en tjockbottnad kastrull, låt schalottenlöken fräsa en stund. Vispa ner kryddor, fond och grädde och låt reducera ihop med en klick smör tills det tjocknat.
Smaka av.
När stuvningen har rätt konsistens ta av från plattan och rör ner dill och räkor.
Häll stuvningen ovanpå pannkakan och servera alternativt servera stuvningen till ugnspannkakan.


 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde!

6 kommentarer

ÅsaS 19 mars, 2020 - 19:29

Förra veckan var HEMSK, men nu har det lugnat ner sig. Åtminstone till viss del. Hamstringen av konserver och torrvaror har avtagit, och de flesta jag möter i butiken nu känner ungefär som jag – Vad hände?! Vi fyller kontinuerligt på med nya varor, men fortfarande gapar vissa hyllor tomma. Mycket färskvaror, främst, som inte hinner produceras. Och toapappershyllan töms lika fort som den fylls. Galet! Jag är helt slut i både kropp och knopp när jag kommer hem, efter 10-12 timmar på jobbet.. Kan allt bara få bli normalt igen?
Nä, nu ska jag kura ihop mig i soffan med en fetingmacka, fylld med skinka, brie och mimosasallad.
Njut kvällen, för det ska jag! 💕

Svara
Berith 19 mars, 2020 - 16:40

Vad äter du för omega3?
Är det polyfenoler i?

Svara
Åse 19 mars, 2020 - 16:44

alla tillskotten är länkade så kan du läsa på själv.

Svara
Louise 19 mars, 2020 - 12:12

Mina tränande söner kör denna variant på havregrynsgröt. Den är god och mättar ännu mer.
https://mittkok.expressen.se/recept/cirkusgrot/

Svara
Åse 19 mars, 2020 - 12:13

Mina killar gör samma fast med proteinpulver i och fröer.

Svara
Linda 19 mars, 2020 - 11:43

Åh vilket smarrigt recept <3

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.