Hej hej på er!
Önskar er alla en skön fredag!
Blir en fortsatt hemmahelg här eftersom min förkylning med hosta sitter i, men det är helt OK – jag har inga problem att ladda batterierna i hemmamiljö! Har sagt det förr och säger det igen, jag är en introvert extrovert 🤣
Hörni det här receptet har funnits på 56kilo i 10 år nu och det åt vi igår kväll till middag!
Sååååå smarrigt!
Basen är gratinerad ugnspannkaka med keso – proteinrikt, mättande!
Den här ugnsformen är så himla snygg tycker jag och perfekt storlek! Till 50% HÄR nu!
Jag köpte två!
Snabbt och lättlagat! MUMSIGT
Här kommer receptet!
Skriv utUgnspannkaka med räkstuvning (lågkolhydrat)
- Portioner: 4
Ingredienser
Pannkaka:
4 ägg
1 dl grädde + 250 gr keso
(ovan kan ersättas med 4 dl grädde)
Drygt 1 dl riven ost
Räkstuvning:
1 msk smör
1 schalottenlök, finhackad
1 krm cayennepeppar
100 g färskost
1 dl grädde
1 msk konc. skaldjursfond
2 msk vitt torrt vin
1 dl riven smakrik ost som västerbotten
1 dl finhackad dill
200 g skalade räkor
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 gr.
Mixa ihop smeten med stavmixer, häll i smord form.
Låt gå i ugn tills pannkakan stelnat och fått fin gratinerad yta, ca 20-30 minuter.
Smält smöret i en tjockbottnad kastrull, låt schalottenlöken fräsa en stund. Rör ner cayennepeppar, vispa ner färskost, grädde, fond och vin och låt reducera tills det tjocknat.
Smaka av.
När stuvningen har rätt konsistens ta av från plattan, rör ner ost och rör tills osten smält. Rör ner dill.
Häll stuvningen ovanpå pannkakan och garnera med räkor, dill och citronskivor.
PS! Just nu fram till 1/10 är det bra pris på IR madrass!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
7 kommentarer
[…] till den HÄR svarta skålen som jag också tipsade om förra […]
Testade å göra detta igår när vi hade vänner över på brunch, så gott och den hade strykande åtgång så alla uppskattade den. En ville ha receptet så jag hänvisade till dig och bloggen 🥰👍
Men tack snälla för fin feedback och vad glad jag blir att ni alla uppskattade receptet! Tack för hänvisning 🌸🤩
Hej Åse! Första gången jag skriver här så får passa på att tacka för en mycket trevlig blogg:) Jag undrar vilket vin du använder i matlagningen? Om du kan tipsa om mågot bra matlagningsvin, både vit och rött samt hur länge en flaska håller sig öppnad i kylen? Ha en fin helg!
Hej Karin och välkommen hit! =)
Jag tar det vi har hemma, öppnat 😅
Det finns även matlagningsvin att köpa på tex Ica! D
Önskar dig en fin helg
Smarrigt. Lagar den här ugnspannkaka minst varannan vecka. Fantastiskt gott. 👌👌