Ugnsgratinerad skinkschnitzel i tomatsås

4 augusti, 2017

När vi äter fläskkött i vår familj så blir det oftast någon form av gratäng eller långlagat. Det är ett enkelt sätt att få torra kotletter saftiga!
I förrgår så blev det den här rätten! Mumsigt! Goda kryddor, fräscht med tomatsås.



Jag severade min zucchini- och svamppaj till. Gottigt! 

Skriv ut

Ugnsgratinerad skinkschnitzel i tomatsås

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 8 1x

Scale

Ingredienser

  • 1 kg skinkschnitizel
  • 1 gul lök
  • 400 ml tomatkross av god kvalitet (MUTTI!)
  • 1 oxbuljongtärning eller 3 msk konc. kalvfond
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk tamarisoja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk herbes de provence
  • lite chili flakes
  • 1 dl grädde
  • 10 st körsbärstomater
  • 2 st mozzarella, skivade

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 gr.
  2. Smält smöret och stek skinkschnitzlarna på båda sidorna, de ska bara få färg. Salta och peppra under tiden.
  3. Lägg över i ugnsform. Finhacka löken och fräs i lite smör i panna. Vispa ur stekpannan som köttet stektes i med tomatkross, buljong, soja, tomatpuré och tillsätt kryddor. Rör ner grädde och lök och låt allt sjuda i ca 5 minuter. Häll såsen över köttet och skiva mozzarella ovanpå. Gratinera mitt i ugnen i ca 30-40 minuter.


 
SparaSpara
SparaSpara

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde!

1 kommentar

Gourmettjejen 6 augusti, 2017 - 12:38

Vilka fantastiska recept du delar med dig av. Jag testade Koreansk i helgen. Jättegott!
Varsågod:-)

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.