9,1K
När vi äter fläskkött i vår familj så blir det oftast någon form av gratäng eller långlagat. Det är ett enkelt sätt att få torra kotletter saftiga!
I förrgår så blev det den här rätten! Mumsigt! Goda kryddor, fräscht med tomatsås.
Jag severade min zucchini- och svamppaj till. Gottigt!
Skriv ut
Ugnsgratinerad skinkschnitzel i tomatsås
- Portioner: 8
Ingredienser
- 1 kg skinkschnitizel
- 1 gul lök
- 400 ml tomatkross av god kvalitet (MUTTI!)
- 1 oxbuljongtärning eller 3 msk konc. kalvfond
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk tamarisoja
- 1 msk tomatpuré
- 1 tsk herbes de provence
- lite chili flakes
- 1 dl grädde
- 10 st körsbärstomater
- 2 st mozzarella, skivade
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 gr.
- Smält smöret och stek skinkschnitzlarna på båda sidorna, de ska bara få färg. Salta och peppra under tiden.
- Lägg över i ugnsform. Finhacka löken och fräs i lite smör i panna. Vispa ur stekpannan som köttet stektes i med tomatkross, buljong, soja, tomatpuré och tillsätt kryddor. Rör ner grädde och lök och låt allt sjuda i ca 5 minuter. Häll såsen över köttet och skiva mozzarella ovanpå. Gratinera mitt i ugnen i ca 30-40 minuter.
annonslänkar
56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
KOMMENTERA GÄRNA! Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
KOMMENTERA GÄRNA! Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
1 kommentar
Vilka fantastiska recept du delar med dig av. Jag testade Koreansk i helgen. Jättegott!
Varsågod:-)