Trifle med mascarponekräm och marinerade jordgubbar

16 oktober, 2020

Innehåller annonslänk till Ellos

God fredag på er!

Jag sitter hos min frisör Malin på No. 27 och blir fredagsfin! Dags att ta topparna lite och lägga bottenfärg.
I kväll kommer Anna & Peter hem till oss på middag och i morgon åker vi till Pia & Jonas i Bua – som vi längtat efter dem, är ett helt år sedan vi sågs senast, då var de här och Jonas byggde vårt trädäck på framsidan. 

I går var jag på ett event på VASS (favvorestaurang!) som ägaren Sofie Grankvist och Erika Westerblad höll i för att uppmärksamma bröstcancer. Det var så fint uppstyrt och coronaanpassat och underbart att få hänga med mitt tjejgäng i några timmar! ❤️


Klänning HÄR

En fin kväll på alla sätt! Jag var hemma tidigt och låg och sussade i min säng innan 23 så jag är fit for fight idag 😜

Här bjuder jag på ett recept från ”Åses Kök” som kanske passaar en dag som denna?
En trifle är en klassisk dessert där ingredienserna varvas och som kan varieras i det oändliga.
Min trifle går att förbereda 1–2 dagar i förväg. Vid festliga tillfällen brukar jag tillsätta lite Amaretto eller Limoncello. Montera ihop i fina glas strax före servering.

Skriv ut

Trifle med mascarponekräm och marinerade jordgubbar

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4-6 1x

Scale

Ingredienser

250 g mascarpone
200 g färskost
½ dl sockerfritt florsocker (Jag mixar Nick’s Use like sugar till fint pulver)
1 ½ dl grädde
1 tsk ekologiskt vaniljextrakt

Jordgubbssallad

500 g jordgubbar
saft och rivet skal av 1 citron
1 tsk vaniljextrakt
(1 msk Amaretto eller Limoncello)

Mandelcrunch

50 g smör
1 ½ dl mandelmjöl
1 msk sötning
1 tsk vaniljextrakt


Instruktioner

Rör ihop mascarponen och färskosten till en slät kräm.
Tillsätt florsockret, vaniljextraktet och grädden och vispa ihop allt till en fluffig smet.
Ställ kallt.
Skär jordgubbarna till salladen i bitar.
Vänd ner citronsaft- och skal och vaniljextraktet.
Tillsätt ev. Amaretto eller Limoncello.
Ställ kallt.
Sätt ugnen på 180 °C.
Rör ihop smält smör, mandelmjöl och sötning.
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper. Lägg plastfolie ovanpå och kavla ut till en tunn platta. Se till att kanterna inte blir för tunna då bränns de lätt. Ta bort plastfolien. Dra över papperet till en ugnsplåt.
Grädda i ca 7–8 minuter tills crunchen blivit gyllenbrun.
Låt svalna och bryt i bitar.
Varva mascarponekrämen och jordgubbssalladen i glas. Toppa med mandelcrunch.


 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.