Tortillapizza med köttfärsås och ägg

av Åse

Hej från luften!

Vi har precis fått i oss lunch här på planet, var väl inte det godaste jag ätit och väljer man dessutom gärna bort tomma kolhydrater så blir det ju inte så mkt 😂 Det går ingen nöd på mig!

Förra veckan åt vi detta! Kanske kan inspirera någon idag?
Jag valde Lowcarb tortilla men man tar det man mår bra av!

HÄR Köper jag mina!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Tortillapizza med köttfärsås och ägg


  • Författare: Åse
  • Portioner: 2

Ingredienser

2 tortilla, valfri sort
2 dl Köttfärssås *
2 dl riven ost
2 ägg
salt, peppar

500 g köttfärs
1 liten gul lök
1 burk pizzasås
1 msk tomatpuré
2 klyftor vitlök
1 msk ljus soja (typ tamari)
1/2 tsk torkad oregano
1/2 tsk torkad basilika
lite kon. kalvfond
salt, peppar


Instruktioner

Förbered köttfärssåsen: Stek köttfärsen och rör sedan ner hackad lök så det får fräsa ihop.
Rör ner övriga ingredienser, låt allt puttra på under lock i ca 15 minuter.
Sätt ugnen på 225 g varmluft.
Fördela köttfärssåsen på tortillorna, toppa med riven ost och ägg. Salta och peppra lite på äggen.
Sätt in pizzorna i ugnen och grädda tills ägget är mediumhårt och osten smält.

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!