Hej hej vänner!
Vi har en alldeles orörd helg framför oss och INGET avancerat planerat. Vi ska ha mysigt häng med grannarna som kom hem från 3 veckor i Spanien i förrgår så vi ska kramas ifatt och äta lite mat ihop. Blev halva gratängen över från detta receptet så det får barnen äta igen =) Vi andra ska äta ett smarrigt recept som ni får på måndag!
Så välbehövligt efter dessa intensiva veckor med massvis av firande, tillställningar etc.
Min dag ska vikas åt att komma ifatt med jobb och sedan ska jag plantera ut min dvärgsyrénbuske som jag fick av Mats & Magnus 🌿 och jag ska även plantera om min paletter som nu vuxit ur sina krukor i uterummet.
Fick så roliga nya växter när jag fyllde! Vinranka, dvärgmandel, syrén och palm!
Ni är många som älskar receptet på Världens godaste TACOGRATÄNG men igår bev det en liten enklare variant som blev riktigt god!
I den här varvade jag in tortillabröd (jag använder de HÄR som är låga i kolhydrater) men det går bra med andra eller så utesluter man så blir det en vanlig tacogratäng och man kan använda vilka tillbehör man vill.
Jag tillagade den i en hög pajform med vilken rund ugnsform (HÄR hittar ni) som helst fungerar, kan bli problem med en rektangulär =)
Tips är att platta till lagerna allt eftersom.
Riktigt mumsigt blev detta!
Jag serverade gräddfil, nachochips, jalapeños till och självklart hade guacamole varit gott till!
En enkel grönsallad till detta.
Här kommer receptet!
Skriv utTORTILLAGRATÄNG
- Portioner: 8-10
Ingredienser
800 g nötfärs
2 påsar tacokrydda eller egen tacokrydda
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 burkar majskorn (jag gillar Magnihills frysta majkorn)
6 tortillas
2 burkar chunky salsa
400–500 g riven mozzarella i påse (förslag: Arla)
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
400 g romanticatomater
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 gr.
Stek nötfärsen med vitlöken och blanda ner tacokryddan och salsan. Rör ner majskornen.
Lägg en tortilla i en rund ugnsform (ca 24 cm i diameter) och lägg på ett lager nötfärs och strö över ett lager ost. Platta till.
Upprepa tills nötfärsen är slut och toppa med ost och halverade tomater.
Vispa ihop grädde med creme fraiche och häll över. Gratinera i ugnen ca 30-40 minuter tills gratängen fått fin färg.
Servera med valfritt tillbehör och använd en kniv till att skära tårtbitar vid servering,
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
6 kommentarer
Jag gjorde tortillagratängen idag den 22/9-23 och den var supergod. Tack för receptet. 👍
Fantastiskt gott och lättlagat.
Som lasagne men bättre!
Tack för din feedback! 🙏🏻
Såå gott..bara älska den.
Tack för detta recept.
Mums
Härligt att det smakade!
Åh,jisses så gott det ser ut. Detta ska göras. Tack för receptet😋