Vi köper ofta frysta räkor för båda gillar de bättre än de färska i vår chark.
Vi köper 1 kg räkor till 2 pers om de ska ätas med lite tillbehör eller som räksmörgås.
Men ibland har man ju inte flera timmar på sig att tina räkor, eller hur!? Då gör vi så här!
Världens bästa och godaste sätt att snabbtina räkor tycker vi 😉
Lagen ger sååååå god smak och konsistens och jag tycker att räkorna blir godare än om de bara tinas på papper eller i vanligt vatten.
Detta åt vi igår, fröknäcken, avokado med räkröra (köper Ica Maxis charks egengjorda och lite ostar)
Skriv utTina räkor snabbt i räklag som ger god smak!
Ingredienser
RÄKLAG 1 kg räkor:
1 liter kallt kranvatten
3 msk msk salt
4 tsk socker eller sötning som Nick’s use like sugar
Instruktioner
Blanda lagen i en skål tills salt och socker löst sig.
Lägg ner räkorna och låt dem tina i lagen i rumstemperatur, det går fort!
Häll av lagen, skala som vanligt.
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
6 kommentarer
Alltså det ser så smaskigt ut och det får absolut bli en liknande måltid här snart. Hur gör du din ”räkröra”?
Jag köper en färdig 😅 Vårt Ica Maxi gör sitt i butik med enbart ”rena” produkter och den är sååååå god så jag köper den lila gärna som att göra egen men jag luska ut receptet och ge ut här!
Vilket supertips! Älskar räkor och blir alltid jättebesviken när de färska räkorna är slut i affären och det bara finns ”båtfrysta” kvar…Nu ska jag gladeligen inhandla frysta och ge det ett försök!
Så gott och fräscht det ser ut på din tallrik. Nu är ju dessutom problemet löst att kunna äta räkor som nyligen tagits ut ur frysen. Superbra tips! Tack. Bra förslag till fredagsmåltid känner jag.
Din tallrik ser jättegod ut, jag blir väldigt sugen ⭐🌟💫
Alltså det ser så smaskigt ut och det får absolut bli en liknande måltid här snart. Hur gör du din ”räkröra”?