Tina räkor snabbt!

av Åse

Vi köper ofta frysta räkor för båda gillar de bättre än de färska i vår chark.
Vi köper 1 kg räkor till 2 pers om de ska ätas med lite tillbehör eller som räksmörgås.

Men ibland har man ju inte flera timmar på sig att tina räkor, eller hur!? Då gör vi så här!
Världens bästa och godaste sätt att snabbtina räkor tycker vi 😉
Lagen ger sååååå god smak och konsistens och jag tycker att räkorna blir godare än om de bara tinas på papper eller i vanligt vatten.

Detta åt vi igår, fröknäcken, avokado med räkröra (köper Ica Maxis charks egengjorda och lite ostar)

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Tina räkor snabbt i räklag som ger god smak!


Ingredienser

RÄKLAG 1 kg räkor:

1 liter kallt kranvatten
3 msk msk salt
4 tsk socker eller sötning som Nick’s use like sugar


Instruktioner

Blanda lagen i en skål tills salt och socker löst sig.
Lägg ner räkorna och låt dem tina i lagen i rumstemperatur, det går fort!
Häll av lagen, skala som vanligt.

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

6 kommentarer

Wedding Organizer Pekanbaru 13 januari, 2022 - 02:31

Alltså det ser så smaskigt ut och det får absolut bli en liknande måltid här snart. Hur gör du din ”räkröra”?

Svara
Åse 13 januari, 2022 - 07:53

Jag köper en färdig 😅 Vårt Ica Maxi gör sitt i butik med enbart ”rena” produkter och den är sååååå god så jag köper den lila gärna som att göra egen men jag luska ut receptet och ge ut här!

Svara
Magdalena 11 januari, 2022 - 21:54

Vilket supertips! Älskar räkor och blir alltid jättebesviken när de färska räkorna är slut i affären och det bara finns ”båtfrysta” kvar…Nu ska jag gladeligen inhandla frysta och ge det ett försök!

Svara
Ewa 11 januari, 2022 - 19:02

Så gott och fräscht det ser ut på din tallrik. Nu är ju dessutom problemet löst att kunna äta räkor som nyligen tagits ut ur frysen. Superbra tips! Tack. Bra förslag till fredagsmåltid känner jag.

Svara
Ann-Marie Videll 11 januari, 2022 - 18:08

Din tallrik ser jättegod ut, jag blir väldigt sugen ⭐🌟💫

Svara
Camilla 11 januari, 2022 - 16:24

Alltså det ser så smaskigt ut och det får absolut bli en liknande måltid här snart. Hur gör du din ”räkröra”?

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.