Timjankyckling i långpanna med feta och oliver

av Åse

Hej på er och hej måndag!

Hoppas ni hade en fin pingst, det hade verkligen jag! Ska visa er lite snaps från helgen strax.
Detta åt vi förra veckan – åh såååååå gott! Jag älskar allt-i-ett pannor med massor av grönsaker och fräscha smaker!


(I receptinstruktionen så har jag olivoljan i marinaden innan)

Detta är sådan mat jag skulle kunna äta varje dag – enkla råvaror och utan krusiduller.

Hoppas ni provar detta – SNART!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Timjankyckling i långpanna med feta och oliver


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4-6

Ingredienser

1 kg kycklinglårfilé
1/2 dl tamarisoja
1 dl olivolja
2 citroner
1/2 tsk salt
1 tsk chiliflakes
1 hel vitlök
4 knipplökar
1 knippe sparris
400 g romaticatomater
2 paprikor, olikfärgade
4 dl urkärnade svarta oliver
150 g fetaost
1 kruka timjan


Instruktioner

Skär kycklinglårfiléerna i mindre bitar, lägg i bunke med soja, skalet och saften från 1 citron, olivolja, salt och chilipeppar och marinera i kylskåp i 1 timme.
Sätt ugnen på 175 gr.
Skala vitlöksklyftorna, skär av blasten på knipplöken och halvera lökarna. Skär av den hårda stammen på sparrisen och dela sedan varje sparris i delar om ca 4 cm. Halvera tomaterna. Kärna ur paprikorna och skär i stora klyftor. Skär citronen i stora skivor. Lägg grönsakerna, oliverna på en smord ugnsplåt och blanda med den marinerade kycklingen inkl marinaden. Fördela fetaost i bitar över och reda timjan.
Ugnsbaka i ca 30 minuter tills kycklingen är klar och allt fått din färg. Servera med valfritt tillbehör som ugnsbakad spetskål eller ris, bulgur etc

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

7 kommentarer

Noomie Dogan 29 januari, 2024 - 16:28

Älskar det här receptet. Slänger i lite av allt möjligt som behöver tas om hand. Skrynkliga rotfrukter, kål och ibland kikärtor eller bönor. Hela familjen älskar det. Mycket tack för ett så bra recept.

Svara
Åse 29 januari, 2024 - 16:29

Vilket bra tips! Tack för det!

Svara
ÅsaS 28 juni, 2021 - 12:36

Det behövs inget tillbehör till detta egentligen. Det är redan allt-i-ett. Ev en enkel sallad bara. Ska definitivt laga detta i sommar.
Kram 💕

Svara
Isabell 28 juni, 2021 - 08:13

Så gott! Tack för inspiration. Hade glömt hur gott det var med kyckling och grönsaker i ugn. Stadigt återkommande rätt hos oss nu de senaste veckorna. Lätt att variera med olika grönsaker och kryddor. Testade med dragon och balsamvinäger sist. Det var Mums!

Svara
Åse 28 juni, 2021 - 09:51

Härligt att det smakade! Gott med dragon och balsamvinäger!

Svara
Frida 24 maj, 2021 - 15:25

Gott Gott, precis min typ av mat som jag lagar ofta här hemma.
ha en go måndag <3

Svara
Åse 25 maj, 2021 - 08:10

Härligt du gillar – njut dagen! 💞

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.