Tillbaka till vardagen

av Åse

Om två dagar kl 21.10 flyger vi mot Köpenhamn – äntligen känns det som just nu, vi är sååååå mätta och nöjda på sol, värme, bad, vin och god mat =) Längtar nästan efter att fylla maskinerna med tvätt, slappa inomhus och äta MIN mat, visst är man konstig som människa? Får hoppas att Sverige bjuder på några solfattiga dagar åtminstone när vi kommer hem.
Jag sa igår, till älsklingen – att det bästa med denna kosten är att jag kommit ifrån (i allafall en bra bit på vägen) mitt allt eller inget matbeteende. Jag har ätit bra denna semestern, men givetvis inte så bra som jag skulle ätit hemma och då tänker jag främst på att jag ju druckit vin varenda dag och några sockerdrinkar har slunkit ner, även om de är betydligt färre än vad de varit på tidigare semstrar, men bara för att jag gjort avstickare så har jag inte tänkt ”Jaha, nu kan jag ju lika gärna äta godis” utan jag har konsekvent hållt mig borta från kolhydratrika saker denna resan och jag säger det inte för att imponera utan för att jag är GLAD över att jag har förändrat mitt matbeteende. Jag styrs inte längre av en liten demon eller en liten ängel på axeln när jag ställs inför godsaker. Det är nog därför jag känner att mina sista kilon får ta den tid de tar – det viktigatse är inte att jag är vid den vikt jag vill vara utan att jag lär mig göra val jag kan stå för vardagar, fest, semester under tiden – och det innebär att man gör lite avstickare under tiden. Och då passar det ju bra att jag aslutar med mitt favoritorspråk: Göra 80% rätt, 80% av tiden gör 99% av resultatet, göra 80% fel, 20% av tiden gör de övriga 1%.
Jag är så nöjd!

Så nu njuter vi i några dagar till, äter och dricker gott och väntar på att få åka hem 🙂

039

013
Juni, Noel (våra) och Jesper (Jonas & Jennys)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

29 kommentarer

Margitha 3 juli, 2009 - 19:02

Välkommen hem igen . Bilderna visar att du har haft det bra…

Svara
Ebba 3 juli, 2009 - 14:14

Du ser verkligen fantastisk ut Åse, underbart att se och ”höra” att du mår så bra! Underbara bilder för en som sitter på kontoret i ytterligare 3 veckor.. 🙂

Välkomna hem!

Svara
Sofia 3 juli, 2009 - 13:38

Du är en stor inspirationskälla för en sådan som mig, har ätit LC/LCHF i sju veckor och tappat sju kilo. Det är några kilo kvar men det som känns bäst är att jag faktiskt klarar av att gå och handla utan att känna suger efter Polly m.m. Det är härligt, man börjar tro på sig själv mer och tycker om sig själv! Det är det viktigaste och det som betyder något, viktminskningen är mer ett plus på vägen!

Svara
Annika 3 juli, 2009 - 12:47

Blev nästan lite full i skratt när jag läste detta inlägget. Har precis själv skrivit ett inlägg i min egen blogg där jag precis pratar om dessa varelser som sitter på axeln och har invändningar på hur man ska göra saker. Själv har jag tyvärr inte kommit lika långt som dig men jag är på väg åt rätt håll och är glad för din skull. Tack vare dig så vet jag att jag också kan nå dit, att det är möjligt!

Har även länkat till dig på min blogg, hoppas det är okej. Vill ju berätta om vem som ger mig endel av min inspiration. Tack igen!

Fortsatt lycka till!

Svara
Pulver 3 juli, 2009 - 10:35

Kan man bli mätt på sol ?

Svara
Flis-ann 3 juli, 2009 - 10:16

Jag behöver lite peppning i min viktresa så nu är jag runt på bloggrunda för att hitta mer inspiration. Tack för den.

Svara
isabeli 3 juli, 2009 - 08:57

Starkt gjort att hålla fast vid din plan trots att det finns så många frestelser när man är på semester!

Svara
Linda 2 juli, 2009 - 22:15

Vad duktig du är!
Verkligen & att du kommit in i det liksom..å lever efter det spontant. Det är ju dit man vill nå tillslut.
Men visst var du med i VV tidigare?
Jag har varit med i GI i 3 veckor nu..men har blivit endel fusk. Gick ner 6 kg första 4 dagarna:P men sen har det inte blivit så mkt mer tyvärr. Är alltid nåt tycker jag, såhär på sommaren.
Men då gäller det att stålsätta sig..å det är jag kass på:) iaf till viss del.

Vilket fint kort på er två!
Å era två barn såg så söta ut där de satt:)
Fint namn på flickan, lite ovanligt va?

Kram kram & välkommen hem:)

Svara
Aika 2 juli, 2009 - 21:26

Bra gumman! Fin bild på dej och maken! Pöss pöss

Svara
jennyh 2 juli, 2009 - 21:00

Visst är det skönt när man märker skillnad i beteendet man har. Jag tycker att det är sååå skönt att sötsuget är borta.
Till helgen ska det tydligen bli solfattigt sägs det.
Åtminstonde här i närke.

Svara
Pernilla 2 juli, 2009 - 19:10

Har följt dig men inte kommenterat innan, men vad duktig du är. Fortsätt att uppdatera oss med dina härliga recept och hur det går för dig när du är målviktig. Go girl.

Svara
Annika 2 juli, 2009 - 16:59

Som jag brukar säga: Du är BÄST!

Själv så kämpar jag med att vräka den där demonen som ständigt sitter på min axel och försöker få mig att moffa… Och just nu så går det rätt bra faktiskt. För jag har ju något stort att se fram emot, och då vill jag vara smal och vacker… 😉

Välkomna hem så småning om… (då blir det träning va?)

Svara
MariaB 2 juli, 2009 - 15:26

Jag är så imponerad och blir inspirerad när jag läser att du kan kontrollera ätandet och inte falla dit för mer. Jag är inte där än utan tänker fortfarande att ”nu kan jag lika gärna äta lite till”. Har det fungerar för dig med amningen och lhcf?

Kram Maria

Svara
Åse 2 juli, 2009 - 16:51

Nu ammar jag inte längre men när jag började med LC så ammade jag nästan helt och det gick bra!

Svara
Ellinor 2 juli, 2009 - 11:52

Härliga bilder 🙂

Angående det du skrev om matbeteende, det är ju verkligen så. Den där demonen på axeln som vill att man ska äta sött. Vad otroligt skönt det måste vara att den lilla demonen gått i pension nu hi hi… Jag har ju själv börjat med lchf nu och det går riktigt bra 🙂

Kramilikram

Svara
Sandra W 2 juli, 2009 - 11:12

En fråga så här i startgroparna för mig: (har bestämt mig för att vara i fin form nästa sommar när vi åker iväg med dottern på solsemester) använder du dig av gi viktkoll för att räkna ut kolhydrater mm?

Kramar
Sandra

Svara
Susanne 2 juli, 2009 - 10:02

Hihi…låter som den där reklamen (minns inte vad det är för) där alla säger ”när får man åka hem då”…

Men, det är väl härligt att ha haft en så skön semester att man längtar tillbaka till vardagen?

Jag tycker att du är kanonduktig och lika entusiastisk nu på low carb som du var när du VV:ade. Oavsett vad du gör så verkar du göra det med en positiv inställning och det är så kul att läsa sådana bloggar/hemsidor. Man blir sååååå peppad själv!

Kram Susanne

Svara
Anna-Lena 2 juli, 2009 - 08:26

Ni är såå söta tillsammans du och din älskling. Du ser ut att må så himla bra, pigg och frisk……… Skönt att komma från allt eller inget, känner igen det lite
: ) Fortsatt skön semester, njut det sista.

//A-L

Svara
Jenjo 2 juli, 2009 - 08:10

Det är ju det som är så härligt med semestrar. Att man först får längta och drömma till semestern. Men sedan uppskattar man även sitt liv där hemma på ett härligt sätt. Så fungerar det för mig, iaf!

KRAMIS

Svara
Caisa 2 juli, 2009 - 06:42

Vad skönt att du verkligen har lyckats komma in i rätt tänk. Det är ju dit vi alla ska komma och att läsa och inspireras av att någon annan klarat det är härligt! STORT GRATTIS tii dig!
Dessutom måste ju känslan av att inte kläderna stramar kännas helt underbar.
Tack för att du delat med dig av din semester.
Kram till dig

Svara
Anna-Karin 1 juli, 2009 - 23:25

Va härligt det måste vara att det känns så rätt fast du har haft semester med allt vad det innebär. Tycker du är jätte duktig

Svara
Camilla 1 juli, 2009 - 22:10

Vackert par ni är! Borta bra men hemma bäst, i längden! Förstår vad du menar. Det är det bästa med miljöombyte, att man passar på att unna sig, och sedan vill man tillbaka till vardagen.

Har verkligen varit kul att följa dig på din semesterresa, TACK för att du har tagit dig tid att blogga från mobilen! Lycka till med den sista etappen, väl kämpat. Allra helst eftersom du har fått ett bra mattänk i ryggmärgen.

Välkommen hem!

Svara
Anna-Karin 1 juli, 2009 - 21:41

Hej! Åhhh vad skönt det måste kännas att ha kommit såååå långt som du har gjort! Jag önskar sååå att jag kunde komma dit. Nu har jag 8 veckor kvar tills min utlands resa och det inkluderar 4 veckors semester (huuu) med massor av god mat och dryck men jag kämpar på och har lyckats börja gå ca 5 km/dag. Jag blir så peppad av att läsa här på din sida jag känner mig nästan rädd att du slutar skriva snart, vad ska jag göra då?! Hihi skämt å sido jag är glad för din skull som har kämpat och faktiskt är där jag vill vara. God fortsättning och trevlig hemresa. /Anna-Karin*

Svara
a-k 1 juli, 2009 - 21:33

Gulligt kort på ongan, ja päronen var det inge fel på heller.. =)

Svara
Mathilda 1 juli, 2009 - 21:05

Jag glädjs med dig och över att du hittat ett sätt som får dig att må bra. Förstår att känslan är fantastisk!

Svara
Sara 1 juli, 2009 - 20:48

Så himla härlig känsla det måste vara att åka hem från en semesterresa och vara NÖJD med det man ätit och druckit! Så har jag aldrig nånsin känt efter en utlandsresa tror jag… Nöjd med allt annat, men nog har byxorna stramat och rädslan för att möta vågen på hemmaplan har varit stor.
Så jag, BRA JOBBAT Åse!! 🙂

Kram

Svara
jenny 1 juli, 2009 - 18:43

Du har verkligen kommit en lång bit på väg!! Jag är så glad för din skull!!
Passa på att njuta av det fina vädret för det verkar som om det vänder här hemma i Sverige till nästa vecka…:(
kram

Svara
Annica 1 juli, 2009 - 17:38

Är imponerad att du hållit fast vid ”rätt kost” fastän du druckit vin. För det är trots allt lättare att göra snedsteg om man har alkohol i kroppen.. Man släpper liksom på det lite mer, och det behöver inte vara mycket man har i kroppen för att man ska känna så.. Och att du något sånär hållt dig till kosten bevisar än en gång att denna kosten bara är bäst! 🙂 Så härligt att du haft en bra semester med maten, låter verkligen lyckat!

Och du längtar hem till din frukost förstår jag? 😉 Det är nästan så man tycker man låter oförskämd när man säger att man längtar hem till sin egen vardag men å andra sidan så uppskattar man sin vardag ännu mer när man varit ifrån den ett tag.

Nu blir det varmrökt lax med chilisås och sparris för min del, inte gott att äta varm mat när det är varmt (superkvavt rättare sagt!) ute.

Kram

Svara
Ida A 1 juli, 2009 - 16:38

Ni ser verkligen ut att må bra!!
Det är alltid ”skönt” att komma hem och komma tillbaka till vardagen. Ditt ”ordspråk” är så rätt 🙂 Känner också att denna kost blir lättare och lättare att leva med, saknar inget och glömmer nästan bort att jag ”bantar”, något som annars satt i huvudet jämt. Tack än en gång för ALL inspiration och tankeväckande ord från dig.// Ida A

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.