Tacopizza (lågkolhydrat, glutenfri)

2 mars, 2019

Hej på er!

Jag hann inte kika in till er igår!
Jag hade först en frisörtid vid 10 hos min älskade frisör malin på Ivan Selemba här i Helsingborg.
Som sagt, jag har gett upp om att man min grå botten nu, så nu har jag en stående tid hos malin var fjärde vecka – no more Zebra haha!

Efter det åkte jag till min nya redovisningskonsult i Höganäs under några timmar och väl hemma i Helsingborg kom syrran över och senare även hennes Martin och min systerson så hade vi lite knyte i form av bland annat kycklingfärsburgare – yummie! Jag älskar knyten!

I förrgår blev det dock  tacoooooopizza! Våra barns favorit!


Jag gjorde bästa pizzadegen!

Åh så mycket bättre det blir med bakplåt!
Igår gjorde jag lågkolhydratpizza på den även den blev så mycket bättre! Krispig 😍

Nä den blev inte rund! Haha! Strunt samma 😉

Skriv ut

Tacopizza (lågkolhydrat, glutenfri)

  • Författare: Åse
  • Portioner: 2 1x

Scale

Ingredienser

Pizzadeg:
180 g riven mozzarella (ca 2,25 dl)
28 g färskost (2 msk)
1 ägg
100 g finmalet mandelmjöl
2 krm vitlökssalt
3 tsk torkad oregano

Topping:
riven ost
Pizzasås
400 g tacofärs
färsk mozzarella
isbergssallad, strimlad
gurka, tärnad
tomat, tärnad
salsa
gräddfil
jalapenos


Instruktioner

Hetta upp ugnen till 300 gr. Sätt in en bakplåt eller pizzasten/pizzaplåt.
Förbered tacofärsen och grönsakerna.
Lägg den rivna mozzarellan i en mikrosäker bunke. Klicka ner färskosten.
Smält i mikron i 1,5-2 minuter beroende på mikrougn. Jag kör på 750 w i 2 minuter.
Rör ihop med en gaffel.
Lägg över i matberedare med flatvisp (går att bearbeta för hand också, men då tar det längre tid)
Låt svalna en stund. Vispa ner ägget så det blir en slät smet.
Vispa ner mandelmjöl, vitlökssalt och oregano.  Vispa ihop till en klibbig deg. Låt degen vila i kylskåp någon halvtimme så blir den enklare att arbeta med.
Lägg lite mandelmjöl på bakbord och kavla ut / platta ut med händer till rundel. Strö lite mandelmjöl över om det behövs. (Max 2 msk under och över)
Lägg på ingredienserna på pizzarundlarna och sätt in på het bakplåt/sten. Sänk till 250 gr.
Ta ut pizzorna när osten smält och bottnen ser klar ut.


6 kommentarer

Barbro 3 mars, 2019 - 11:24

Hej! Jag undrar lite över din bok: Lev gott med lchf och periodisk fasta. Har letat på nätet och handeln men inte hittat den. Är det så att den inte säljs längre? Skulle så gärna vilja ha den till min samling!😊 Vill passa på och tacka för din mycket inspirerande blogg!

Svara
Åse 3 mars, 2019 - 11:25

Hej!
Den är slutsåld sedan flera år tillbaka tyvärr! Är nog störtomöjlig att hitta om du inte hittar den i begagnat skick.

Tack för feedback Barbro!

Svara
Millan 2 mars, 2019 - 17:45

Älskar din pizzabotten now and forever! Fortsatt trevlig helg❤

Svara
Åse 2 mars, 2019 - 18:08

YAAAY!! Detsamma! ❣️

Svara
ÅsaS 2 mars, 2019 - 14:35

Längesen det var knytis här. Eller nä, det var det ju inte 😂 svägerska med familj kom ju över och då blev det taco-knytis. Tacos, är ju väldigt tacksamt, då det finns nåt att plocka för alla, oavsett vad och hur man äter.

Sitter just nu och väntar att mamma och brorsan med familj ska komma förbi. Längtar såå efter att få gosa liten bebis. 😍 Fasters lilla skrutta som nu är 2 månader. ❤️

Ha det gott, för det ska iaf jag!

Svara
Jenny 2 mars, 2019 - 14:06

Mums för pizza👍🍕🍕🍕 även tummarna för knytkalas, det är alltid så gött, vad man än serverar😊😊

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.