Tacopaj med kyckling

19 februari, 2021

Go’kväll!

I tisdags köpte vi bara lite färdiggrillad kyckling med tillbehör till middag så vi hade en grillad kyckling över i kylen så det fick bli en tacopaj av den! Jag har liknande recept på bloggen men denna blev SÅ god med salsan och lite gul curry i!

Välj den pajdegen som ni mår bäst av! Jag inkluderar två olika i receptet, en ”vanlig” och en lågkolhydrat.
Jag skippar oftast pajskal personligen – är inte speciellt förtjust i det (spelar ingen roll om det är vanlig eller lågkolhydrat) – tycker det är innanmätet som är det gottiga!

En snabblagad middag men ack så god!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Tacopaj med kyckling


  • Författare: Åse
  • Portioner: 6 1x
Scale

Ingredienser

Pajdeg med vetemjöl:

3 dl vetemjöl
125 g kylskåpskallt smör
3 msk iskallt vatten

Pajdeg med sesam/mandelmjöl (lågkolhydrat, glutenfri):
3 dl mandelmjöl
0,5 dl skalade sesamfrön
1 msk Lindroos fiberhusk (eller motsvarande ljust pulveriserat psylliumfröskal)
1 tsk salt
25 g smör
1 ägg

Fyllning:
1 grillad kyckling, dra i sär allt kött
1 påse tacokrydda, gärna sockerfri (alt. egengjord)
12 tsk gul curry (torkad krydda)
2 dl creme fraiche
2 ägg
2 dl riven ost
2 msk japansk soja, tamari
2 dl Chunky salsa
1 dl majskorn (burk eller frysta tillagade)
34 romanticatomater


Instruktioner

Sätt ugnen på 225°C.
Förbered pajskalet som ni valt.
Pajdeg med vetemjöl:  Skär smöret i små bitar.  Mixa med vetemjöl och vatten i matberedare till en deg.
Tryck ut degen i pajformen.
Nagga bottnen med en gaffel. Låt vila ca 30 minuter i kylen.
Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10 minuter. 

Lågkolhydratpajdeg:
Mixa mandelmjöl och sesamfrön i blender/mixer och blanda sedan ner resterande ingredienser och mixa till en deg. Tryck ut i pajform eller springform (20 cm) och nagga botten med gaffel. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10 minuter.

Pajen:
Vispa ihop ägg, creme fraiche, ost, tacokrydda, gul curry, tamari och salsa till en stanning.
Lägg kycklingen i pajskalet och toppa med majs, häll stanningen över och tryck ner halverade tomater. Sätt in i mitten av ugnen i ca 30 minuter, tills pajen är stadig och ser klar ut.

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


6 kommentarer

Nina 20 februari, 2021 - 11:46

Låter supergod! Vilket bra alternativ till fajitasgratängen, som görs ganska ofta hemma hos oss.
Här blir det tacopaj utan pajskal för det är ändå ingen så förtjust i 😉
Ha en fin helg ☀️

Svara
Åse 20 februari, 2021 - 17:36

Trevlig helg till dig också!

Svara
Susanne Svernvik-Olsson 20 februari, 2021 - 10:02

Den pajen ska jag göra, ser jättegod ut som alla dina recept gör.

Svara
Åse 20 februari, 2021 - 17:36

Tack för härlig feedback!

Svara
Siw Lindh 21 februari, 2021 - 11:30

Pajen ser jättegod ut. Verkar mycket med kött från en hel kyckling….men så klart gott! 🙂
Dina sallader med grönt ser alltid så goda och krispiga ut. Sköljer du alltid? Trist när de blir blöta och svårt att torka tycker jag. Vad använder du gör oljor till?
Ha en skön söndag!
Kram Siw

Svara
Åse 22 februari, 2021 - 10:36

Blir inte mycket alls =)
Jag sköljer inte färdigsköljd sallad!
Olivolja i salladen bara =) KRAM

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.