God middag! Hoppas ni har det bra där ute! Här i skåne andas det vår i luften!
Det har inte lagats några direkta kulinariska saker här på sistonde, det har mest varit receptrepriser och maträtter man snabbt slänger ihop. I går kväll fyllde jag kycklingfiléer med fetaost och soltorkade tomater och gjorde dem klara i ugnen och till det rev jag upp vitkål, stekte lite i smör sedan lade jag ner en halv fetaost och lite grädde och salt och peppar och så fick det koka in. En liten klick sambal också. Superenkelt men supergott.
Det rullar på så bra här med kost och motivation och det är skönt att både se och känna förändring på kroppen.
På fredagarna är vi så typiskt svenska så då äter vi nästan alltid Tacos, barnen tröttnar aldrig!
I fredags gjorde jag Airams LCHF Tacopaj som faktiskt var supergod!
Pajskal:
4 ägg
1 dl grädde
2 msk smör
Pajinnehållet:
400 gram köttfärs
1 krossad vitlöksklyfta
smör till stekning
1 msk tomatpuré
2 msk glutamatfria tacokryddor
1/2 dl vatten
halverade körsbärstomater
skivade lökringar
2 dl riven ost
1 dl grädde
1/2 dl creme fraiche
Smält smöret i pajformen i ugn på 225 gr. Vispa hastigt ihop äggstanningen och grädda till torr yta med ordentligt färg. Ta ut och låt formen vila. Bryn färsen med vitlök och kryddor i smör. Tillsätt vattnet och låt puttra tills vätskan kokat in. Riv osten och blanda med grädde och creme fraiche. Strö ut köttfärsröran på pajbotten och fördela tomat samt lök på toppen. Häll oströran överst och grädda 10-15 min eller tills ytan ser aptitligt inbjudande ut.
Till lunch i dag blev det kesoplättar, de är ju både suuuupergoda och nyttiga och fulla av protein men minimalt med kolhydrater!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
18 kommentarer
[…] googla och hittade sedan ett recept på en tacopaj på 56kilo.se. Receptet hittar ni här. Tacopaj passar bra till en fredagkväll tycker jag, så körde snabbt till mataffären och […]
[…] Jag tyckte den var väldigt god och kommer absolut göra om den fler gånger. (Vi äter i vanliga fall inte lchf och efterrätten var inte direkt LCHF ) Receptet hittade jag här. […]
Provade denna i dag och den var jättegod!! Smakar ganska likt en äggrulle med köttfärs i som jag brukar göra, men oströran var ju väldigt god att ha över!!
Mvh Therese
Kul att det smakade!!
[…] Till middag idag ska jag trolla ihop en lite annorlunda Köttfärspaj. Får se om det blir nått smarrigt, om den blir lika god som den ser ut på bilden här […]
Men oj vad god den var!!! Tack för receptet. Denna är helt klart en ny favorit!!
Den här pajen verkar perfekt fredagsmat. Den blirdet ikväll.
Tack för inspirationen.
Oh Åse du är fantastiskt. Detta ska jag försöka laga ikväll. Om jag kommer mig till en butik. Vi har vinterstormar här nu, varit hela veckan. Det går inte att gå ut. Men jag blev så frestad. Älskar ju tacos. Trevligt helg till dig och de dina.
Tacopaj, gud va gott! Tror du den går att frysa?
Kesoplättar har jag inte smakat men jag gjorde pannkakor på ngt annat recept som jag inte kommer ihåg nu 🙂
Här är våren på gång men det är mycket snö som ska bort!!
jajjemen!! jag åt fryst (ja tinad dock ;)) tacopaj i gårkväll! KRAM
Måste testa kesoplättarna:)
Gör det! Jag åt till frukost i dag igen =))
Härligt med tacopaj, Gjorde 2 st på söndagen, mums
Mums!!
Jag har ätit så mycket kesoplättar så det finns inte :). Det pga att jag fortfarande har lite svårt med andra frukost ideer. Stor kram till dig fina.
Hihi! smarrigt är det! kraaam!
Det ser gott ut den här tacopajen du gjort. Har även gjort pannkakorna du skrev om här. De blir godare, när man ätit dem en gång och får samma nästa gång, tycker min man. De är jättegoda med hallonsylt o grädde. Ska testa plättarna en annan dag. Ha de så bra ikväll! 🙂
Kesoplättar är precis vad jag behövde påminnas om, tack!