TACOPAJ (glutenfri, low carb)

av Åse

Hej på er!

I natt kom det minsann snö här i Helsingborg! Det töar redan så inte fick det ligga länge intet…
Jag har en heldag på hemmakontoret som väntar, kvitton och annat eftersatt så jag kikar in redan nu med ett mattips till er!

Den här godingen känner ni säkert igen från båda mina Viktminskning med LCHF böcker? Mitt goda recept på en glutenfri tacopaj. MUMS.
Här kommer den som ett litet tips inför stundande helg! Eller ja ni får ju äta den redan ikväll om ni vill 😅

Med en god sallad, guacamole och kanske lite andra roliga tillbehör så blir det en riktig fetmåltid!
Vad brukar ni ha till Tacos förresten??
Förutom det vanliga som gurka, tomat, tacosås etc så tycker jag att det är gott med blandat sött, salt och crunchy!
Som vindruvor, banan, nötter, oliver och GÄRNA vattendelaren koriander =)

Och så klart gräddfil!

Här kommer receptet igen!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

TACOPAJ (glutenfri, low carb)


  • Författare: Åse

Ingredienser

PAJDEG
3 dl mandelmjöl (kan ersättas med en något mindre mängd havremjöl)
½ dl skalade sesamfrön
25 gram smör
1 msk pulveriserat psyllium (Lindroos) 1 tsk salt
1 ägg

TACOFÄRS
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
smör att steka i
600 gram nötfärs
2 msk tacokrydda utan socker (eller 1 färdig påse)
1 dl vatten
2 tomater
jalapeños
salt

OSTRÖRA
150 gram lagrad ost
3 dl crème fraiche

TACOKRYDDA
(ca 1 msk per 400 gram färs)
Förvara i lufttät burk

2 tsk chilipulver
2 tsk torkad oregano
2 tsk mald spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
1 ½ tsk salt
2 krm cayennepeppar


Instruktioner

Sätt ugnen på 175 °C.
Mixa mandelmjöl och sesamfrön till ett mjöl.
Tillsätt resterande ingredienser och mixa ihop till en deg.
Tryck ut degen i en låg pajform med en diameter på ca 25 cm och nagga botten med en gaffel.
Förgrädda pajskalet i 8–10 minuter.
Ta sedan ut ur ugnen.
Höj ugnen till 225 °C.
Finhacka lök och vitlök. Stek tillsammans med nötfärsen i lite smör.
Blanda ner tacokrydda och vatten och låt det småputtra i 5 minuter. Smaka av med salt.
Fyll sedan pajskalet med färsen. Skiva tomaterna och lägg ovanpå tillsammans med jalapeños.
Blanda ihop oströran och bred över pajfyllningen.
Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Servera med en blandad sallad och min goda guacamole.

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!