Hej lördag!
Nu kommer en riktig smarrig helgfavorit! Så vet ni inte vad ni ska äta ikväll eller nästa gång ni får gäster så kommer det ett smarrigt recept här!
Surf and Turf med oxfilé och scampi – i en smarik kryddig sås med vitlök, tomater, vitt vin och som sedan toppas med parmesan och bladpersilja 🌟🌟🌟
Oxfilén köpte jag i skivor och den tar ingen tid på sig att bli klar ju och kan förberedas innan – älskar maträtter som man kan göra det med.
Så många smaker i den här rätten – SLURP!
Jag fick bjuda min vackra lillasysster och man på detta förra fredagen.
Njut nu er helg raringar! STOR kram från mig!
Skriv utSurf and Turf Pasta
- Portioner: 4
Ingredienser
800 g oxfilé
smör och olivolja att steka i
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/2 tsk chiliflakes
1 dl vitt vin
1 msk tomatpuré
200 gr. körsbärstomater
3 dl grädde
salt, peppar ev 1/2 umamibuljong
2 citroner, halverade och stekta
200 gr. kokt pappardelle
20 st scampi
paprika eller cajunkrydda, salt
riven parmesan
bladpersilja
Instruktioner
Skala lök och vitlök, finhacka.
Hetta upp lite olivolja i en panna, lägg ner lök och vitlök, och låt fräsa någon minut utan att få färg. Tillsätt tomtpuré, de halverade tomaterna och låt fräsa med lök och vitlök några minuter.
Tillsätt vinet och låt koka in till hälften.
Tillsätt grädden och smaka av med buljongen, salt och peppar.
Sjud 5-10 minuter och koka pastan i saltat vatten under tiden.
Ta ut köttet, torka av, salta och peppra.
Hetta upp pannan och klicka i smör. Lägg i köttet då smöret tystnat.
Bryn köttet på båda sidor.
Sänk sedan värmen och stek köttet färdigt. Det ska stekas 2−3 minuter per sida. Vänd när köttsaften tränger upp på köttets yta och stek andra sidan.
Lägg köttet på ett fat och låt vila.
Krydda scampi med paprika eller cajunkrydda, stek scampin hastigt runt om i en torr panna. Salta lite.
Vänd till sist ner den kokta pastan tillsammans med lite av kokvattnet som innehåller stärkelse och som gör såsen lite krämigare.
Lägg upp pastan på tallriken och garnera med räkor, kött, stekt citronhalva och bladpersilja + parmesan ost
NJUT
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
10 kommentarer
Hej. vad använder du för ”pasta” som passar lchf kosthållning? Vart hittar jag denna?
Äter du LCHF så rek jag färskostpasta (recept finns här på bloggen) eller https://www.bodystore.com/organic-better-than-pasta-spaghetti-385-g/A3331-318.html
På bilderna är det vanlig pasta.
Lyxade till planksteken (oxfilé) med hummerklor på nyårsafton – och jösses så gott det blev med nötkött+skaldjur! Definitivt inte sista gången det blir den kombon! Och pasta går ju hem här alla dagar, så detta är något jag definitivt ska laga!
Umamibuljong, vilket märke har den? Knorr, KungMarkatta eller..?! Har inte sett nån sån i butik än – tror jag..
Kram 💕
Helt klart är det så!! En keeper 🤤
Det är kung markattas! kramis!
Tack Åsa ,du har skapat en upplevelse
Tack för fin feedback! 🙏🏻
Woooh, vilken drömmig rätt😋Har bara så svårt att hitta bra scampi! Ofta är dom så blaskiga även om man köper råa med skal! Men detta måste jag bara göra! Tack för receptet🥰
Hoppas det smakar när det blir av! 🌟💕
Hej Jeanette, jag kan inte svara på din kommentar direkt men du kanske ser här ändå. Bra scampi om du har tillgång till Mathem.se kan jag rekommendera. Jag brukar köpa en påse därifrån när jag vill lyxa till fredags rätten. Väldigt bra kvalité de gånger jag har köpt därifrån.
Bokat till min födelsedag som är om ett par veckor. J drans så gott det ser ut. Kul med blandningen.