Ingredienser
800 g oxfilé
smör och olivolja att steka i
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/2 tsk chiliflakes
1 dl vitt vin
1 msk tomatpuré
200 gr. körsbärstomater
3 dl grädde
salt, peppar ev 1/2 umamibuljong
2 citroner, halverade och stekta
200 gr. kokt pappardelle
20 st scampi
paprika eller cajunkrydda, salt
riven parmesan
bladpersilja
Instruktioner
Skala lök och vitlök, finhacka.
Hetta upp lite olivolja i en panna, lägg ner lök och vitlök, och låt fräsa någon minut utan att få färg. Tillsätt tomtpuré, de halverade tomaterna och låt fräsa med lök och vitlök några minuter.
Tillsätt vinet och låt koka in till hälften.
Tillsätt grädden och smaka av med buljongen, salt och peppar.
Sjud 5-10 minuter och koka pastan i saltat vatten under tiden.
Ta ut köttet, torka av, salta och peppra.
Hetta upp pannan och klicka i smör. Lägg i köttet då smöret tystnat.
Bryn köttet på båda sidor.
Sänk sedan värmen och stek köttet färdigt. Det ska stekas 2−3 minuter per sida. Vänd när köttsaften tränger upp på köttets yta och stek andra sidan.
Lägg köttet på ett fat och låt vila.
Krydda scampi med paprika eller cajunkrydda, stek scampin hastigt runt om i en torr panna. Salta lite.
Vänd till sist ner den kokta pastan tillsammans med lite av kokvattnet som innehåller stärkelse och som gör såsen lite krämigare.
Lägg upp pastan på tallriken och garnera med räkor, kött, stekt citronhalva och bladpersilja + parmesan ost
NJUT