Sousvide tonfisk med ugnsrostade primörer

12 juni, 2021

Hej hej och skön helg på er!

Vi tog lång sovmorgon här! Vaknade 10! SKÖNT!
Vi satt uppe på uteplatsen med gasolvärmarna på ända till 1 i natt och njöt av vår fantastiska juninatt! Ljuvligt!

Daniel kom hem med både blommor och finbubbel! 💖

Jag var i väg sent och handlade och hade ingen aning vad jag var sugen på till middag men så hittade jag fina prisvärda tonfiskkotletter på City Gross så de fick det bli!

De sousvidade jag i 1 timme på 42 grader. Vill man ha dem lite mindre röda så lägger man på någon grad.


Smör och citron och salt och peppar på! Blev perfekta!

Till det ugnsrostad färskpotatis, knipplök och knippmorötter.
Endast olivolja, salt och peppar. In i ugnen på 200 grader tills de är klara! Ca 30 minuter.

Tonfisken stekte jag bara på snabbt för att få lite yta!
Till det serverade jag Lohmanders Bea Fresh Lemon, spädde den liiiite med vatten så den blev lite mer såsig.

Detta blev SÅÅÅÅÅ gott!

Till gott hade vi frukt och choklad och barnen fick kokosdrinkar med passionsfrukt.
Till 3 drinkar hade jag ett tetra kokosmjölk, fyra frysta passionsfruktkuber från Ica och en skvätt jordgubbssaft (jag hade light)

En så himla mysig kväll ❣️🥰❣️


Annonslänkar till Ellos

FAVORITER JUST NU
NY KOLLEKTION UTE! HÄR
¨

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


5 kommentarer

Hanna 15 juni, 2021 - 12:46

Hej, jag blev helt förälskad i dina champagneglas, vad är det för sort? Mvh Hanna

Svara
Carina 15 juni, 2021 - 00:26

Mums med tonfisk. Men, kör lite högre temperatur, man brukar ha minst 45 grader om man kör i sous vide med tanke på histamin som kan bildas i färsk tonfisk, eller Alfta bäst att steka den. (Googla gärna tuna + histamine + sous vide + temperature)

Kramix

Svara
Åse 15 juni, 2021 - 08:50

Hej Carina!
Jadå jag har lusläst allt om tonfisk men vad jag förstår så handlar histamin och tonfisk mer om hur länge den är uppvärmd. 40-45 grader i Max en timme ska inte vara några problem. Ska man köra tonfisken längre än 1 timme ska den vara på 45 grader. Viktigast är ju att tonfisken inte är gammal eller legat länge i rumstemperatur.
Men om du har annan info så berätta gärna. Kram!

Svara
ÅsaS 12 juni, 2021 - 19:53

Ljuva sommarkvällar, låt de bli många och långa! Det är ju det här vi har längtat efter i över ett halvår nu!
Idag har vi haft rejäla regn och hagelskurar här. Jag är glad att jag hann hem innan himlen öppnade sig en andra gång.. 😥
Njut kvällen och helgen! 💕

Svara
Magdalena 12 juni, 2021 - 23:29

Vilken underbar sommarkväll ni fick och så gott och fräscht allt ser ut! Mat och dessert, helt i min smak🤤🥳
Den där drinken måste bara testas! Som en alkoholfri piña colada men men passionsfrukt istället. Kan ju inte bli annat än läckert..👌🏻🍹😋Tack för tipset. Kram🤗😍

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.