Sous Vide lax med citronsås och blomkålsmos

10 april, 2017

I går var jag inte ett dugg sugen på att laga mat så jag gjorde det enklaste möjliga! Sous Vide lax!
Hade ju redan tagit fram min Sous Vide när jag fotade för erbjudandet till er =) Passa på nu! 
Sköter sig själv och blir ju så gott!
Jag kryddar laxen med ekologisk citronpeppar och sedan hyvlar jag en skiva smör och lägger på laxen tillsammans med en skiva citron.
Vacuumförpackar och sous vidar i 20 minuter i 52 grader.Laxen blir perfekt!

Blomkålen kokar jag mjuk i lättsaltat vatten och stompar sedan med en potatisstöt med lite färskost, salt och vitpeppar! YUM!
Enkel citronsås 4 port:
3 dl creme fraiche
2 dl grädde
1 fiskbuljong (tärning, pulver eller fond av god kvalitet)

3 msk citron, färskpressad
skalet av 2 citron
salt, vitpeppar
Koka upp creme fraiche, grädde och buljong och låt sjuda i 5 minuter. Smaka av med citronsaft, citronskal, salt och vitpeppar.


Annonslänkar till Ellos

FAVORITER JUST NU
NY KOLLEKTION UTE! HÄR
¨

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


4 kommentarer

Helena Andersson 6 maj, 2017 - 00:43

Tycker dina recept är fantastiska!Har precis upptäckt att jag blivit intolerant mot kolhydrater och har svårt att hitta bra alternativ till potatis och ris.Pasta är lite lättare,men det är inte gott med pasta/nudlar till allt så din blogg hjälper mig jättemycket.Gjorde blomkålsmos på fri hand och det blev inte alls bra.Nu ska jag prova ditt recept som jag verkligen tror på.Det här med färskosten i gör nog susen.Gjorde hollandaisesåsen i förrgår och den blev suverän.Har även provat några andra av dina recept och alltid blivit nöjd med resultatet.Så för oss nybörjare inom lchf är du helt ovärderlig.Tack för en jättefin blogg!

Svara
Ewa 10 april, 2017 - 14:03

Hej Åse! Håller helt med föregående – läser allt i din blogg och kollar alltid dina recept först. Hittar också oftast det jag söker där. Köpte en Sous Vide tidigare, med din rabatt, men har aldrig lagat lax i den. Nu ska vi testa det. Verkar ju vara ett suveränt recept- det också!
Tack snälla Åse för all inspiration!

Svara
Camilla 10 april, 2017 - 12:22

Shiit vad bra din blogg är !! En sån inspiration till matlagning när jag sviktar i min egna. Din blogg är ALLTID första hands val när jag letar efter nåt recept. TACK !!!

Svara
Åse 10 april, 2017 - 13:11

Tack snälla! Kul att höra! <3

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.