Sötstark sesambiff

11 februari, 2020

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore

Detta är en ljuvligt god biffwok!
Jag använde flankstek och tillagade min i Crocpot (4 timmar på LÅG/LOW) men det går så klarta att tillaga i stekpanna och gryta också. (Hur står i receptkortet)

Det HÄR är en grym ersättare till honung om man vill komma bort från fruktos/socker – men vill/behöver man inte det så fungerar så klart honung.

Köttet blir godast om det får marinera i flera timmar så avsätt gärna tid till det.

Servera med blomkålsris, eller vanligt ris för all del!

Skriv ut

Sötstark sesambiff

  • Författare: åse falkman fredrikson

Scale

Ingredienser

  • 1,5 kilo flankstek eller annan biff som ryggbiff/entrecote
  • 3 tsk bikarbonat
  • 1,5 dl tamarisoja
  • 34 msk honung eller Nick’s sockerfria syrup
  • 2 msk sesamolja
  • 1 msk sesamfrön
  • 1/2 tsk chili flakes eller het chili sauce
  • 2 msk kokosolja utan smak eller neutral rapsolja
  • 4 vitlöksklyftor
  • 5 dl oxbuljong
  • 3 stora broccolibuketter
  • 1 burk (227 g) bambuskott
  • 1 burk (227 g ) skivade vattenkastanjer
  • ev lite redning, typ Conjacrot (lågkolhydrat) eller majsstärkelse

Instruktioner

  1. Ta fram köttet från kylen i 30 minuter innan tillagning.
  2. Skär flanksteken i tunna strimlor (tvärs över fibrerna)  och dela sedan till ca 5 cm långa bitar.
  3. Marinera köttet med bikarbonat (gör köttet mört!), tamarisoja, honung/syrup, sesamolja, sesamfrön, chiliflakes i minst 30 minuter (gärna i flera timmar)
  4. Lägg ner biff i stekpanna med vitlök och olja och stek i några minuter. Lägg ner marinaden och buljong i grytan och sätt på ”pottan” på 4.5 timme på ”Low” alternativt lägg i en vanlig tjockbottnad gryta.
    Om tillagas i gryta:  Låt puttra i ca 30 minuter eller tills köttet känns mört. 15 minuter innan servering lägg ner broccolibuketter, bambuskott och vattenkastanjer i grytan och sjud tills broccolin är mjuk.
  5. Servera med blomkålsris, ris eller nudlar.


Näringsinnehåll

  • Portioner: 8

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde!

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.