6,K
Kött och godsaker i ”pottan” som nu ska gå i ca 5 timmar!
Jag använder i princip aldrig Sukrin, tror inte jag använt på flera år men deras Sukrin Gold tycker jag är god i asiatisk mat! Smakar ju som farin.
Efter några timmar så är maten klar! YUM! Luktar FANTASTISKT!
Skriv ut
God middag!
Vet ni, om en stund ska jag äntligen tillbaka till gymmet efter min influensa! Det är först nu jag känner mig fullt återställd! Hujeda mig!
Ska bli så himla skönt att få lyft lite tungt i dag!
Jag var och fixade mig hos min kiropraktor i går också, har alltid massa låsningar och stela muskler efter en sådan här pärs när jag hostat mycket. Men nu är jag så gott som ny! :))
I går satte jag igång min Crock Pot vid 14 tiden och resultatet blev helt magiskt! Såååå gott!
Jag köpte två stora bitar flankstek på Ica maxi och blev så sugen på asiatiskt!
Kött och godsaker i ”pottan” som nu ska gå i ca 5 timmar!
Jag använder i princip aldrig Sukrin, tror inte jag använt på flera år men deras Sukrin Gold tycker jag är god i asiatisk mat! Smakar ju som farin.
Efter några timmar så är maten klar! YUM! Luktar FANTASTISKT!
Skriv ut
Sötstark sesambiff
Ingredienser
- 1,5 kilo flankstek eller annan biff som ryggbiff/entrecote
- 3 tsk bikarbonat
- 1,5 dl tamarisoja
- 3–4 msk honung eller Nick’s sockerfria syrup
- 2 msk sesamolja
- 1 msk sesamfrön
- 1/2 tsk chili flakes eller het chili sauce
- 2 msk kokosolja utan smak eller neutral rapsolja
- 4 vitlöksklyftor
- 5 dl oxbuljong
- 3 stora broccolibuketter
- 1 burk (227 g) bambuskott
- 1 burk (227 g ) skivade vattenkastanjer
- ev lite redning, typ Conjacrot (lågkolhydrat) eller majsstärkelse
Instruktioner
- Ta fram köttet från kylen i 30 minuter innan tillagning.
- Skär flanksteken i tunna strimlor (tvärs över fibrerna) och dela sedan till ca 5 cm långa bitar.
- Marinera köttet med bikarbonat (gör köttet mört!), tamarisoja, honung/syrup, sesamolja, sesamfrön, chiliflakes i minst 30 minuter (gärna i flera timmar)
- Lägg ner biff i stekpanna med vitlök och olja och stek i några minuter. Lägg ner marinaden och buljong i grytan och sätt på ”pottan” på 4.5 timme på ”Low” alternativt lägg i en vanlig tjockbottnad gryta.
Om tillagas i gryta: Låt puttra i ca 30 minuter eller tills köttet känns mört. 15 minuter innan servering lägg ner broccolibuketter, bambuskott och vattenkastanjer i grytan och sjud tills broccolin är mjuk. - Servera med blomkålsris, ris eller nudlar.
Näringsinnehåll
- Portioner: 8
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
10 kommentarer
Hej!
Skulle vilja fråga, ska man inte bryna köttet innan?
Jag gör det i en vanlig gryta då jag inte har nån crock pot. Mvh Eva
Hej! Nej det behövs inte. Men gör du i en vanlig gryta så kan du inte koka det så länge som jag rek i receptet.
Tack för snabbt svar. Har redan slängt ner det i grytan men det kändes lite fel att inte bryna det först. Var rädd att det skulle bli segt o grått om jag inte hade brynt det först. Då hoppas jag det blir bra. Kram
Du ser hur det blir på mina bilder 🙂
God afton!
Det här var ju makalöst gott, och jag vet vem som kommer ha bästa lunchlådan på fredag ;-)!
Imorgon ska jag ha med ”heta kungräkor med zucchininudlar, så jag har förmodligen godaste lunchlådan då också.
Funkar även att göra på högrev.
Ha en fortsatt fin kväll!
Kram från Stenungsund
borde väl gå med strimlad lövbiff istället?. Råkar ha ett gäng i frysen.
Javisst!
Hej! Låter supergott 😀 Tack för alla underbara recept du lägger ut. Livet med lchf
blir mycket lättare TACK vare dig <3
Kram Maria
Hejsan! Låter gott. Undrar bara ; menar du att man endast ska koka allt i 1 timme om man inte har en sån speciell gryta? Inte 4,5 h?
Precis, En slökokare tillagar ju maten under flera timmar för att behålla näringsämnena. Använder du vanlig gryta på spisen så räcker det med någon timme.