1,5 kilo flankstek eller annan biff som ryggbiff/entrecote
3 tsk bikarbonat
1,5 dl tamarisoja
3–4 msk honung eller Nick’s sockerfria syrup
2 msk sesamolja
1 msk sesamfrön
1/2 tsk chili flakes eller het chili sauce
2 msk kokosolja utan smak eller neutral rapsolja
4 vitlöksklyftor
5 dl oxbuljong
3 stora broccolibuketter
1 burk (227 g) bambuskott
1 burk (227 g ) skivade vattenkastanjer
ev lite redning, typ Conjacrot (lågkolhydrat) eller majsstärkelse
Instruktioner
Ta fram köttet från kylen i 30 minuter innan tillagning.
Skär flanksteken i tunna strimlor (tvärs över fibrerna) och dela sedan till ca 5 cm långa bitar.
Marinera köttet med bikarbonat (gör köttet mört!), tamarisoja, honung/syrup, sesamolja, sesamfrön, chiliflakes i minst 30 minuter (gärna i flera timmar)
Lägg ner biff i stekpanna med vitlök och olja och stek i några minuter. Lägg ner marinaden och buljong i grytan och sätt på ”pottan” på 4.5 timme på ”Low” alternativt lägg i en vanlig tjockbottnad gryta.
Om tillagas i gryta: Låt puttra i ca 30 minuter eller tills köttet känns mört. 15 minuter innan servering lägg ner broccolibuketter, bambuskott och vattenkastanjer i grytan och sjud tills broccolin är mjuk.
Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!