Sötstark Räkgryta

av Åse

Hej på er!

Jag hittar ju en hel del bortglömda recept här på bloggen ibland när jag letar efter recept att lyfta fram på Facebook och som tur är så har jag alla bilder under alla år sparade lättillgängligt.

Denna sötstarka kryddiga räkrätten ska jag själv prova igen i dagarna (kanske tom ikväll!) så får passa på att ta lite nya bilder då =)

Här kommer receptet till er!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Sötstark Räkgryta


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

2 gula lökar
1 paprika
200 gr. champinjoner, skivade
1 msk smör
1 dl chilisås (förslagsvis med mindre socker)
2 dl grädde
100 g färskost
1 tsk salt
1 kryddmått vitpeppar
1+ kryddmått cayennepeppar (tillsätt efter smak)
400 g handskalade räkor, alt stora vannameiräkor
1/2 dl koncentrerad apelsinjuice (eller juicen av en färsk apelsin!)
1 dl vatten


Instruktioner

Skala och hacka löken.
Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Strimla champinjonerna.
Fräs lök, paprika och champinjoner i smöret i en låg, vid kastrull.
Tillsätt chilisås, grädde, färskost, salt och kryddor.
Låt koka 8-10 min.
Tillsätt räkor, apelsinjuice och vatten och låt allt bli genomvarmt, utan att koka.
Servera med valfritt tillbehör.

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

1 kommentar

Lilija 17 april, 2020 - 13:26

HEJ Åse.
tack för dina fina och mycket uppskattade recept. Jag var lite nyfiken på dig och började läsa dina arkiv inlägg. Så roligt att du har dessa, som en dagbok.
Ha en finn fredag med dina kära och nära.
Kram Lilija

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.