God morgon från Nerja!
Jag och Anna har kört igång vår härliga hälsoresa här med 14 fantastiska deltagare! Och vet ni, v har redan bokat och spikat ännu en resa nästa maj! Så stay tuned ni som hört av er som frågat om det kommer fler resor!
Vi bor helt fantastiskt och har hela Cortijo de Paco Romo för oss själva.
I morse vid 7 hade vi yoga på taket, sedan frukost och nu föreläser Anna.
I kväll kör jag oh Gäng 1 matlagning. Kuuuuul!
Här ska ni få Dag 6 middag som vi ska laga, hur gott var inte detta! Våra barn gav det 10 av 10.
Den här soppan är lika god som den är vacker – len och smakrik sötpotatissoppa med sting från röd curry, toppad med allt från krämig avokado till knapriga pumpafrön. Till soppan valde jag att servera saftiga kycklingspett för att få in proteinet oh gör den mer mättande.
Perfekt vardag som helg!
Grilla spetten eller tillaga dem i ugn.
När jag lagade den här soppan så tog avokadon slut så jag stekte lite halloumi och skar i mindre bitar, det var såååå gott! Så det har jag lagt till i receptet fast det inte syns på bild.
Hoppas det smakar!
KRAM!

Sötpotatissoppa med curry och lime
- Portioner: 4
Ingredienser
800 g sötpotatis
400 g morötter
1 gul lök, hackad
1–2 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk röd curry paste
½ msk riven färsk ingefära
4 dl kokosmjölk (1 burk)
6 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning eller motsvarande grönsaksfond
Saft från 1 lime
Olivolja
Salt (ca ½ tsk) och svartpeppar (ca ¼ tsk)
Kycklingspett
800 g kycklingfilé
Saft från 1 citron
1–2 vitlöksklyftor, pressade
2 msk olivolja
2 msk soja
Salt och svartpeppar
Toppings – välj efter smak
1 avokado, tärnad
100 g grillost, stekt och skuren i bitar
3 msk rostade pumpafrön
Lite hackad färsk koriander
Ringla över olivolja eller avokadoolja vid servering
Instruktioner
Sötpotatissoppa
Skala och tärna sötpotatis och morötter. Hacka löken och finhacka vitlöken. Riv ingefäran. Fräs lök, vitlök, röd curry paste och ingefära i lite olivolja i en stor kastrull tills det doftar gott. Tillsätt sötpotatis och morötter och rör om. Häll i kokosmjölk, vatten och smula ner buljongtärningen. Låt soppan sjuda under lock tills grönsakerna är mjuka, cirka 20–25 minuter. Mixa soppan slät med stavmixer eller i blender. Smaka av med limesaft, salt och peppar.
Kycklingspett
Skär kycklingfilén i mindre bitar. Pressa citron och blanda med pressad vitlök och olivolja i en skål. Lägg i kycklingen och låt marinera i minst 30 minuter. Trä kycklingen på spett och stek eller grilla tills de är gyllene och genomstekta.
Toppings
Tärna avokado. Skär grillosten i skivor, stek tills den är gyllene och skär sedan i mindre bitar. Rosta pumpafrön i en torr stekpanna tills de börjar poppa. Hacka färsk koriander. Toppa soppan med avokado, grillost, pumpafrön och koriander. Ringla över lite olivolja eller avokadoolja vid servering.
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på ALLT. Även på redan nedsatta priser
Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan. (läs mer HÄR)

1 kommentar
Blir nyfiken på resan, har du ett program för hur det kan se ut samt kostnader. 🤗