Hej hopp!
Sköna söndag! Dagen rullar på här i skön takt.
Solrosbröd till frukost, mums!
4 ”bullar”
0,5 dl sesamfrön
1 dl rostade solroskärnor
1/2 dl kruskakli
2 msk linfrön
1 dl riven lagrad ost
4 ägg
2 tsk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 200 g Rosta solroskärnorna i het panna. Mal sesamfrön och solroskärnor i en mixer eller blender. Vispa äggen riktigt pösiga och blanda under tiden övriga ingredienser. Blanda sedan ner fröer och osten i äggen och låt stå en stund. Häll i liten bakpappersklädd form och toppa med solroskärnor. Grädda i ca 20 minuter.
Våra vänner Rebecca och Kristian med barn som för närvarande bor i Spanien, men som köpt hus utanför Ängelholm (15 min från Helsingborg) kom i går kväll och vi hade en trevlig kväll med Pulled Chicken på menyn.
Söta karaffer från Broste




Rebecca serverade Sangria =)
Intervju i PITEÅ tidningen med mig idag, om ni är nyfikna!
Nu ska jag uppa och svabba på ovanvåningen och lägga ut nya mattan som vi varit och köpt på IKEA idag, ikväll blir det bio med Rebecca och barnen. Mys! ♥
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på ALLT. Även på redan nedsatta priser
Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan. (läs mer HÄR)

12 kommentarer
Hej Åse!
Måste bara fråga om du vet var Rebeccas blus & halsband kommer ifrån? Så snyggt 🙂
Mmmm brööööööd!! Craving! Måste. Baka. ^^
Tack för tipset! Det här brödet ska jag absolut prova att baka.
Tycker din blogg är så härlig. Din filosofi och dina recept är superduper. Mår bättre med lågkolhydratkost och försöker äta så. Längtar till den dagen jag kan säga att jag inte saknar godsaker som choklad tillexempel.
Provade ditt pulled pork igår och det var så jäkla dögott!! Kunde ätit ihjäl mig!!!!
Så tack för all inspiration och goda recept du kommer med. Kram
Härligt!! Fortsätt så!!! =) KRAM och tack för dina rader!
Skönt med lunk. Å gott bröd 🙂
Här har det tagits lugnt oxå.
Jag kommer låsa min blogg. Vill du/ni komma åt den även efteråt? Maila din e-post till [email protected]
Det receptet ska jag testa någon dag, brödet ser jättegott ut 🙂
Ska nog provbaka ditt bröd nån dag alltid kul med nya brödrecept.
Ha en fortsatt bra kväll.
Hej! Har precis gjort ditt solrosbröd. Hade ingen kruskakli men malde mandel istället. Det doftar underbart om de rostade solroskärnorna. Tack för tipset!
Hej!
Har du något bra grundrecept för att göra sås (gräddsås) på kokosmjölk. Vill komma ifrån mejeri ett tag men hittar bara thaimat på kokosmjölk. Har du något sådär kanongrundtips?
Kram
Stina
Hej! Nej det har jag inte tyvärr, jag ersätter sällan grädde med kokosmjölk utan antingen så använder jag grädde/cf där det blir godast eller så har jag kokosmjölk i asiatisk mat, där emellan så äter jag maträtter som inte har grädde som ingrediens alls.
Bra artikel i Pite-tidningen : ) Kul att se en av mina inspiratörer i vår lokalpress, ha en fortsatt bra helg. Hälsningar från ett samhälle i närheten av Piteå – 33 ute : )